Közélet

Utazz gőzössel! – mesebeli kisvasút a Mura mellett

Utazz gőzössel! – mesebeli kisvasút a Mura mellett

2016. május 17., kedd
Utazz gőzössel! – mesebeli kisvasút a Mura mellett
murautalbahn207

Elbűvölő tájakon kanyargó keskeny nyomtávú vasút rója a kilométereket és szállítja az utazókat a Mura völgyében, Ausztriában már 1894 óta. A folyóval együtt 65 km-en át kanyargó kisvasúttal indulhatunk akár felfelé vagy lefelé a csodaszép tájon!

Tavasszal Ausztria zöld szíve, a Mura-völgy felső szakasza virágba borul - részletek ide kattintva olvashatók.

Szédületes szurdokok, dübörgő vízesések, zeg-zugos kanyonok várnak - részletek a Medve-szurdokról ITT!

Valódi hegyi lustálkodás és élmények Relax Resort Wellness négy csillagos magyar hotelben - részletek a Kreischberg és a Mura völgy különleges szállójáról ITT.

A Mura menti kerékpárút (Murradweg) az alpesi térség legszebb folyómenti családi kerékpárútja. A különleges túráról részletek ITT.

Irány Tamsweg vagy Murau, mert a Mura-völgyi kisvasút (Murtalbahn) megáll Kreischberg településen, a Hotel Relax Resorttól alig egy kőhajításnyira. Amíg a modern kisvonat hangtalanul siklik az ezüstösen hömpölygő Mura mellett, addig a nosztalgia kocsik pöfögve, nyüszítve követik a folyó mindkét irányát. A régi szerelvények csodás történeteket mesélnek el a Monarchia idejéből. Az egyik kocsiban például Ferenc József is utazott, amikor zergevadászatra érkezett a térségbe. De nemcsak romantikus utazásra invitál a kisvonat! Ha mindig is vasutas szerettél volna lenni gyerekkorodban, itt akár kipróbálhatod a gőzmozdony vezetését. Ha elég ügyes vagy, még amatőr mozdonyvezetői oklevelet is szerezhetsz. Vigyázz, kész, rajt! Kalandra, nagyszerű élményekre, tavaszi és nyári vakációra felkészülni a

Relax Resortban

!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.