/

Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a KDNP

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a legtöbb bevétele költségvetési forrásból származott.

A Hivatalos Értesítőben megjelent beszámoló szerint a központi költségvetésből 152 millió forintot kapott a párt, amelynek kasszájába tagdíjakból 7 millió 330 ezer forint folyt be.

A beszámoló alapján csaknem 14 millió forintot kapott a KDNP hozzájárulásként, adományként, és valamennyit magánszemélyek fizették. Ennek az összegnek mintegy harmadát négyen – Hölvényi György, Kovács Lajos, Nagy Sándor és Tőkés László – fizették be a párt kasszájába. További több mint félmillió forint egyéb bevételből származott.

A KDNP-nek tavaly több mint 163 millió forintos kiadása volt, a legtöbbet – 120 millió forintot – a működésre fordították. Szervezeteknek több mint félmillió forintot juttattak, eszközbeszerzésre több mint kétmillió forintot költöttek, a politikai tevékenységük kiadásai pedig meghaladták a 17 millió forintot.

A párt a múlt évben nem vett fel hitelt, ugyanakkor több mint 18 millió forintot törlesztett.

2014-ben, a választás évében – mint az a tavaly publikált kimutatásból kiderül – a KDNP nagyobb büdzséből gazdálkodhatott: akkor 200 millió forint volt a bevétele és ennél egymillió forinttal többet költött.

Előző sztori

Illegális bevándorlás – Bakondi: szükség esetén az ukrán-magyar határ védelmét is megerősítik

Következő sztori

Hamis diplomával élt vissza egy csongrádi önkormányzati dolgozó