Közélet

Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a KDNP

Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a KDNP

2016. május 23., hétfő
Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a KDNP

Több mint 174 millió forintból gazdálkodott tavaly a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a legtöbb bevétele költségvetési forrásból származott.

A Hivatalos Értesítőben megjelent beszámoló szerint a központi költségvetésből 152 millió forintot kapott a párt, amelynek kasszájába tagdíjakból 7 millió 330 ezer forint folyt be. A beszámoló alapján csaknem 14 millió forintot kapott a KDNP hozzájárulásként, adományként, és valamennyit magánszemélyek fizették. Ennek az összegnek mintegy harmadát négyen -

Hölvényi György, Kovács Lajos, Nagy Sándor

és

Tőkés László

- fizették be a párt kasszájába. További több mint félmillió forint egyéb bevételből származott. A KDNP-nek tavaly több mint 163 millió forintos kiadása volt, a legtöbbet - 120 millió forintot - a működésre fordították. Szervezeteknek több mint félmillió forintot juttattak, eszközbeszerzésre több mint kétmillió forintot költöttek, a politikai tevékenységük kiadásai pedig meghaladták a 17 millió forintot. A párt a múlt évben nem vett fel hitelt, ugyanakkor több mint 18 millió forintot törlesztett. 2014-ben, a választás évében - mint az a tavaly publikált kimutatásból kiderül - a KDNP nagyobb büdzséből gazdálkodhatott: akkor 200 millió forint volt a bevétele és ennél egymillió forinttal többet költött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.