Shakespeare-adaptációt visz a fővárosba a szegedi színház + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sly001kfA valaha volt legnagyobb és legsokszínűbb fesztiválját rendezi a Magyar Állami Operaház május 17. és június 2. között. Idén az Operaházban, az Erkel Színházban és a Zeneakadémián 17-féle Shakespeare-adaptációt mutatnak be, köztük a szegedit, ami valódi csemegének ígérkezik az operaműfaj szerelmesei számára.

A Szegedi Nemzeti Színház operatársulata a Magyar Állami Operaházzal közösen viszi színre Ermanno Wolf- Ferrari Sly – avagy történet az alvóról, akit felébresztettek című operáját. A premier Budapesten lesz, május 27-én, majd a jövő évadban Szegeden is színpadra állítják. Gyüdi Sándor főigazgatótól még az áprilisi sajtótájékoztatón megtudtuk, az operaház felkérése Shakespeare halálának 400. évfordulója apropóján érkezett, ez alkalomból ismert és kevésbé ismert darabjait veszik elő a színházak. A Sly főszerepét László Boldizsár énekli, aki ezzel az egyik legnehezebb feladatot vállalta magára – mondta korábban Göttinger Pál, a darab rendezője. A Sly című opera bár kevesek előtt ismert, a rendező azt ígérte, játékos zenéjével, humorával és vagányságával leveszi lábukról a nézőket.

Főbb szerepekben: Christopher Sly (László Boldizsár), Westmoreland gróf (Kelemen Zoltán), Dolly, a gróf felesége (Kónya Krisztina), John Plake (Cseh Antal), Fogadósnő (Laczák Boglárka) és még sokan mások. Az operát május 27-én és május 29-én játsszák az Erkel Színházban.

no images were found

Előző sztori

Kézilabda: mestere szeretné megmérettetni a bajnok FKSE Algyőt az élvonalban

Következő sztori

Kézilabda: egy évtizednyi játék után búcsúzik Ilyés Ferenc