/

Palkovics: az önkormányzatoknál nincsenek megfelelő szakemberek az intézményfenntartásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzatoknál nincsenek megfelelő szakemberek, akik irányítani tudnák az oktatási intézmények működtetését, ezért nem adja vissza az állam a fenntartás feladatát – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára a TV2 Mokka című műsorában kedden.

Palkovics László azt mondta, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) pontosan biztosítja azokat a feltételeket, amelyek a megfelelő működéshez szükségesek. Nem oldaná meg az oktatás problémáit, ha ismét az önkormányzatok lennének az intézményfenntartók – tette hozzá.

Az államtitkár közölte, hogy a Klik átalakítása során 198 helyett 57 tankerületet terveznek létrehozni, ezek azonban – a korábbiakkal ellentétben – önálló gazdálkodó egységek lesznek.

A nyelvoktatásról Palkovics László azt mondta, hogy az órák száma elégséges, a módszer viszont nem megfelelő, ezért nem jutnak el “értékelhető tudásig” a diákok.

Felidézte azt is, hogy 103 milliárd forinttal növekszik a Klik idei 435 milliárdos költségvetése 2017-ben.

Előző sztori

A szegedi Roma Tanodába látogattak el a rendőrök

Default thumbnail
Következő sztori

A magyar fürdőturizmust mutatják be Milánóban

Legutóbbi hasonló cikkek