Közélet

Országgyűlés: négynapos ülés lesz a parlamentben

Országgyűlés: négynapos ülés lesz a parlamentben

2016. május 23., hétfő
Országgyűlés: négynapos ülés lesz a parlamentben

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés. A képviselők ma két órában interpellálhatják a kormányt, majd a keddi szavazásokat készíthetik elő.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk és azonnali kérdések követnek. A képviselők ezután kedden elfogadni tervezett javaslatok bizottsági módosító javaslatait tárgyalják. A parlament kedden reggel új törvényt hozhat az állami tisztviselőkről. A Miniszterelnökséget vezető

Lázár János

javaslatában a hatályos köztisztviselői törvénytől eltérő jogállást és az előmenetelhez kapcsolódó, sávosan emelkedő illetményrendszert javasol az állami tisztviselőknek. A tárcavezető szerint ezzel július 1-jétől 20 ezer járási hivatalban dolgozó feladata, felelőssége változik, miközben a fizetések 30-50 százalékkal emelkednek, elsősorban azoknál, akik közvetlen kapcsolatban állnak az ügyfelekkel. Szavazás várható még a tavaly év végi párizsi klímacsúcson született megállapodás kihirdetéséről, továbbá önkormányzati és pénzügyi törvénymódosításokat is elfogadhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.