Közélet

Orbán Viktor: a magyar református örökség újra és újra jelentsen erőforrást!

Orbán Viktor: a magyar református örökség újra és újra jelentsen erőforrást!

2016. május 22., vasárnap
Orbán Viktor: a magyar református örökség újra és újra jelentsen erőforrást!

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója küszöbén érdemes felidéznünk, hogy a vallási megújulás ügye, a magyar nyelv megőrzése és a magyar mivoltunk megerősítése milyen szorosan kapcsolódott össze az elmúlt évszázadokban - írta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar református egység napját ünneplő gyülekezeteknek.

A kormányfő üzenetében - melyet sajtófőnöke,

Havasi Bertalan

juttatott el vasárnap az MTI-hez - úgy fogalmazott: "hálát adunk azért, hogy történelmünk számos viszontagsága ellenére a mai napig élnek és dolgoznak magyar reformátusok. Kívánjuk, hogy ez a jövőben is így lehessen, és a magyar nemzet számára oly fontos református örökség újra és újra erőforrást jelentsen számunkra!"

Orbán Viktor

ünnepi üzenetében azt kívánta a magyar reformátusoknak: legyen erejük és kitartásuk, hogy az 500 éves örökség szellemében szolgálhassák a magyar hazát. "Keresve sem találhattak volna alkalmasabb helyszínt, mint a kincses Kolozsvár református magyarjainak otthonát" - tette hozzá Orbán Viktor arra utalva, hogy Kolozsváron a magyar református egység napja alkalmából vasárnap délben tartják a központi úrvacsorás hálaadó istentiszteletet. A magyar református egység napja a Kárpát-medencében és a világban elszórtan élő magyar reformátusok lelki, testvéri közösségét kifejező ünnep.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.