Négy év múlva magyar játékost indítana az olimpián a profi golfozók szövetsége

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

golf_labda

A legfontosabb célja a Profi Golf Sportági Szövetségnek, hogy magyar játékost indítson a 2020-as vagy a 2024-es olimpián.

Nagy Csaba elnök a szövetség keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a szervezet – amelyet tavaly januárban hoztak létre – idei terveiben szerepel, hogy a profi játékosok számára profi körülményeket teremtsen, megfelelő versenyeztetéssel. Hozzátette, az elképzelésük szerint a Magyar Golf Szövetség a megfelelő utánpótlást biztosítaná.

Makszin Áron főtitkár kiemelte, a szervezet azért is jött létre, mert azokban az országokban, amelyekben magas szinten űzik a sportágat, a profikat tömörítő szövetség külön működik. Jelezte, hogy szeretnének a jövőben rangos nemzetközi versenyeket Magyarországra hozni, az edzőképzés által bővíteni kívánják a hazai szakemberek táborát és be akarnak kerülni a Nemzetközi Profi Golf Szövetség (PGA) európai szervezetébe is.

Idén a profi válogatott hat játékosból áll, Hahn Roland, Lugosi Tamás, Lugosi Balázs, Palanszki Benjamin, Eiring Kristóf és Petkovics Bálint képviseli a magyar színeket a versenyeken.

Előző sztori

Matekérettségi 2016: Nem érhette meglepetés a vizsgázókat + FOTÓK

Következő sztori

Türelmesebb a hibázó autósokkal a SZEPARK – Akár a pótdíjat is megúszhatjuk