Gazdaság

NAV: eddig 150 ezren keresték fel az szja-bevallásról szóló honlapot

NAV: eddig 150 ezren keresték fel az szja-bevallásról szóló honlapot

2016. május 14., szombat
NAV: eddig 150 ezren keresték fel az szja-bevallásról szóló honlapot

Eddig 150 ezren keresték fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának szja-bevallásról szóló aloldalát - közölte az adóhatóság az MTI-vel szombaton.

Az új aloldal az szja-bevalláshoz korszerű és könnyen követhető útmutatást ad, ábrákkal, tájékoztatókkal, tanácsokkal segít a bevallást készítőknek - jegyezték meg. Percenként egy új olvasó tájékozódik a személyi jövedelemadóról a honlapon, és az új panelen keresztül mailben közvetlenül is segítséget kérhet az adózó a NAV munkatársaitól. Az eddigi kérdések alapján sokan érdeklődtek az 1+1 százalékos felajánlásokról: meddig és milyen nyomtatványon lehet rendelkezni; mi történik, ha nem a bevallással együtt küldi el valaki a nyilatkozatát. Mások a családi kedvezmény kitöltéséhez kértek segítséget, leginkább arról, hogy ki érvényesítse a kedvezményt, illetve, hogy meg lehet-e osztani azt. A NAV megjegyezte, hogy diákok és nyugdíjasok is érdeklődtek. Az adóhatóság az új aloldalon a Kérdések-válaszok az szja-bevallással kapcsolatban rovatában közzéteszi a legtöbbször feltett kérdéseket és azokra adott válaszokat. Az adóhatóság korábbi közlése szerint több mint 2,1 millió személyijövedelemadó-bevallás érkezett a rendszerébe május 1-jéig, félmillióval több, mint tavaly ilyenkor. A bevallási határidő május 20-a péntek, amikor több posta hosszabban tart nyitva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.