Sport

Labdarúgás: tíz emberrel rabolt pontot a Szeged-Grosics Zalaegerszegről

Labdarúgás: tíz emberrel rabolt pontot a Szeged-Grosics Zalaegerszegről

2016. május 14., szombat
Labdarúgás: tíz emberrel rabolt pontot a Szeged-Grosics Zalaegerszegről
szeged_2011_balmazujvaros52_gs

Egy rendkívül magas iramú mérkőzésen a szervezetten védekező Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1-es döntetlent ért el a feljutásra pályázó ZTE vendégeként.

A hazaiak már az első perctől kezdve komoly nyomás alá helyezték a szegedi védelmet, amely azonban sziklaszilárdan állt a lábán, így az első félidőben nem láthatott gólt a népes zalaegerszegi közönség. Egy óra elteltével aztán megérkezett a váratlan fordulat: egy ártatlannak tűnő szituációban

Karakó Ferenc

játékvezető tizenegyest ítélt a

Zelenyánszki László

lábán teátrális mozdulattal áteső

Patvaros Zsolt

javára. A büntető mögé

Daru Bence

állt oda, aki nem is hibázta el az adódó lehetőséget. (1-0) A vendégek még szinte fel sem ocsúdtak a sokkból, máris megkaphatták volna a második találatot, ám

Molnár F. Tamás

egy hatalmas bravúrral meccsben tartotta övéit. A 69. minutumban

Szabó Péter

egyenlíthetett volna,

Denis Obot

kapusról kipattanó lövését azonban nem tudta a hálóba juttatni az ismétléssel. Az utolsó tíz perc kezdetén ismét Szabó adott munkát

Szappanos Péternek

, majd a visszaöklözött labdából

Germán Tamás

találhatott volna be, ha a hálóőr nem védett volna ismét egy remek vetődéssel. Az idő előrehaladtával egyre inkább felpörögtek az események, holott az iramra addig sem lehetett panasz. A 83. percben Zelenyánszki megkapta a második sárgáját, így mehetett zuhanyozni, majd nem sokkal később

Nagy Tamás

kaszálta el Szabót a tizenhatoson belül, de a bíró sípja ezúttal néma maradt. Ennek ellenére a ZTE mégsem úszta meg kapott gól nélkül a találkozót, hiszen a 88. percben Obot a gólvonal mögé továbbított egy védőkről lecsorgó labdát az ötös sarkáról. (1-1) A hazaiak a rendes játékidő utolsó pillanataiban a keresztlécet találták el egy szögletnél, majd heves reklamálásban törtek ki, mondván, szerintük a játékszer a kapufáról a gólvonal mögé pattant le. Karakó sporttárs azonban hajthatatlannak bizonyult, sőt, a reklamáló

Mihalecz Istvánt

el is küldte a kispadtól. A Szeged 2011-Grosics Akadémia a döntetlennel a 35. pontját gyűjtötte be a bajnokságban, ami a közvetlen rivális Budaörs Siófokon aratott győzelme okán a tizedik pozícióra elég a táblázaton.

Klausz László

tanítványai a következő fordulóban, május 21-én az éppen mögöttük álló Sopront látják majd vendégül. Az NB II-es pontvadászatot az éllovas Gyirmót immár matematikailag is megnyerte azáltal, hogy nyerni tudott a hűség városában. A győriek előnye ezzel ugyanis már 11 pont a második Mezőkövesd előtt, miközben már csak három forduló van hátra a szezonból.

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 3000 néző
2016. május 14., 19.00
Zalaegerszegi TE FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Karakó Ferenc •* Asszisztens: Szalai Dániel, Kovács II. Gábor
1
-
1

Labdarúgó NB II, 27. forduló:

Zalaegerszegi TE FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE-Aréna, 3000 néző. Vezeti: Karakó Ferenc (Szalai Dániel, Kovács II. Gábor).

ZTE:

Szappanos - Simonfalvi, Nagy (Horváth 89'), Forgács, Bedi, Patvaros, Babati, Koller (Szalkai 72'), Szakály (Wittrédi 56'), Városi, Daru.

Vezetőedző:

Mihalecz István.

Szeged:

Molnár - Áchim, Tóth, Balogh, Zabari, Szabó, Zelenyánszki, Oláh (Veselinov 70'), Pászka (Király 79'), Germán, Andorka (Obot 59').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Daru (61' - tizenegyesből), ill. Obot (88').

Sárga lap:

Nagy (65'), Koller (67'), Daru (89'), ill. Pászka (50'), Zelenyánszki (61'), Zabari (82').

Kiállítás:

Zelenyánszki (83'). Klausz László:

"Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Tudtuk előre az ellenfél játékosállománya, valamint a szezonban elért eredményei alapján, hogy ők lesznek az esélyesebbek. Ugyanakkor ma is beigazolódott az, amit egyfolytában szajkózok a srácoknak, hogyha egy emberként lélegzik a csapat, akkor bármire képesek lehetünk. Akár arra is, hogy tíz emberrel egyenlítsünk a feljutásra esélyes Zalaegerszeg otthonában."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+4'
Vége! Hiába futott a ZTE olyan iramot a mérkőzésen, amilyen akár egy magasabban jegyzett bajnokságban is minden további nélkül megállná a helyét, hiszen a fegyelmezetten, taktikusan védekező Szeged abszolút rászolgált az egy pontra, amelyet be is gyűjtött végül egy nagy hajrával.
89'
Nincs gól! Daru Bence szögletét az egyik hazai játékos a keresztlécre továbbította, ahonnan lefelé pattant a labda, de hogy a gólvonal melyik oldalára, nehéz lenne megítélni. Karakó Ferenc mindenesetre nem adta meg a találat, így marad az 1-1-es állás. Közben a reklamáló Mihalecz edzőt elküldte a bíró a kispadtól, Daru pedig sárgát kapott ugyancsak szövegelésért.
89'
Nagy helyett Horváth a pályán a zalaegerszegieknél.
88'
GÓÓÓL!!! Ott az egyenlítés! Egy védőkről lecsorgó labda éppen Obot elé került, aki az ötös sarkáról gond nélkül gurított az üres kapuba! 1-1!
86'
Nagy Tamás a tizenhatoson belül kaszálta el Szabó Pétert, de ezúttal nincs büntető, néma maradt Karakó Ferenc sípja!
83'
Kiállítás! Zelenyánszki faultolta Wittrédit, amiért megkapta a második sárga lapját a mérkőzésen. Tíz emberre fogyatkozik a Szeged.
81'
Szappanos bravúrjai révén tartja előnyét a Zalaegerszeg! A kapus előbb Szabó Péter 16 méteres lövését védte öklözve, majd Germán ismétlését is kitolta szögletre.
79'
Király Patriknak is jut Pászka helyén kicsit több mint tíz perc játéklehetőség.
72'
Az iménti volt Koller utolsó gólszerzési lehetősége a találkozón, miután csereként Szalkai vette át a helyét a hátralévő időre.
72'
Ez sem sokon múlott! Koller Krisztián 11 méterről lőtte kapu mellé Babati átadását.
70'
Érkezett Veselinov is a Szegedbe, Oláh számára ért véget így a meccs.
69'
Mi maradt ki?! Obot agilisan tört be a tizenhatoson belülre, majd éles szögből a rövid sarkot vette célba. Szappanos védése után Szabó elé került a kipattanó, ő azonban nem talált kaput nagy helyzetben.
67'
Ismét Oláh Gergő került a földre, ezúttal Kollernek jutott egy sárga kártya a faultért.
66'
Óriási helyzet! Babati teljesen tisztán lőhetett 13-14 méterről, a jobb kapufa belső feléhez tartó löketét azonban Molnár F. Tamás a levegőben úszva ki tudta még tolni. Hatalmas védés volt!
65'
Nagy Tamás sárga lapot kapott egy Oláh Gergő elleni szabálytalanságért.
61'
Gól... Daru nem hibázta el a tizenegyest, 1-0.
60'
Ez azért erősen véleményes! Egy ártalmatlannak tűnő szituációban Patvaros esett át teátrális mozdulattal Zelenyánszki lábán a tizenhatos bal sarkánál. Karakó sporttárs a mészpontra mutatott az eset nyomán, így büntetővel jöhet a Zete.
59'
Klausz László is cserére szánta el magát, Obotot küldte be Andorka helyett.
56'
Az első csere a hazaiaké a meccsen: Szakályt Wittrédi váltotta a folytatásra.
52'
Mintaszerű támadást vezetett a Szeged: Pászka dobta ki remek ütemben a labdát balra az érkező Zabarinak, aki jól is adott be, de a tizenegyespont környékén már lövésre dőlő Andorkát kibillentették az egyensúlyából, így elmaradt a tervszerű akció optimális befejezése.
50'
Ezúttal már előkerült a sárga lap Karakó sporttárs zsebéből: Pászka kapta egy Simonfalvi ellen elkövetett szabálytalanság büntetéseként.
47'
Ebben a helyzetben talán több potenciál is lett volna! Patvaros hibája után Zabari lódulhatott meg a balon, centerezését azonban Nagy Tamás kivágta az ötösnél a mezőnybe.
46'
Folytatódik az összecsapás, szünetben egyik mester sem változtatott a csapatán.

SZÜNET

45'
Vége az első félidőnek, amely után nincs gól a ZTE-Arénában. A hazaiak nagy iramban, lelkesen rohamoztak az első 45 perc során, Klausz László tanítványai viszont fegyelmezetten, magabiztosan tartották hátul az állásaikat, megakadályozva ezáltal a zalai támadókat a gólszerzésben.
43'
Ha viszont védekezésre kényszerül a Zete, az már kevésbé látványos: Simonfalvi rántotta le Áchimot kétségbeesetten a kaputól 18 méterre. Sajnos Germán szabadrúgása ezt követően nem okozott komolyabb veszélyt.
41'
Forró pillanatokat élt át a szegedi védelem, amint a labda flipperként pattogott a tizenhatoson belül. Több blokkolt lövési kísérlet után Koller vágta kapu fölé a bogyót, felszabadítva ezáltal a vendégeket a szorult helyzetből.
39'
Oláh faultja nyomán a sértett Babati durrantott volna rá egy szabadrúgást a tizenhatos sarkától, a lövés azonban elakadt a sorfalban.
37'
Helyzet a túloldalon! Pászka szabadrúgását Oláh Gergő csúsztatta Szappanos kezébe.
35'
Érdekesség, hogy csak most következett az első hazai szöglet a meccsen, ráadásul ez is könnyű csemegének bizonyult Molnár F. Tamás számára.
32'
Most nagyon kellett Molnár ébersége! A kapus egy veszélyesen érkező beadást öklözött el a már vércseként lecsapni készülő Koller feje elől.
30'
Elképesztő elánnal támad még mindig a Zalaegerszeg. Az előbb óriási tűzijátékot rendeztek a fehér mezesek a vendégek tizenhatosánál, de sorrendben Szakály, Babati majd Koller bombájába is belevetődött egy-egy védő.
28'
Sőt, Városinak is utoljára mondja el szép szóval a bíró, mit szabad és mit nem a pályán. A szélső egy szabadrúgást nem hagyott elvégezni.
26'
Andorka a félpályán kézzel állított meg egy kibontakozó hazai támadást. Karakó Ferenc egyelőre nem veszi elő a sárgát, csak figyelmeztette a támadót.
22'
Valamelyest enyhülni látszik a presszing, a szegediek többször is megpróbáltak eljutni ellenfelük kapujáig. Az imént Szabó Péter végezhetett el egy 22 méteres szabadrúgást, de a tekerését a kapu mögötti labdafogó háló állította meg.
19'
Ezúttal maga Babati jeleskedik a szélen, Zabarit verte meg egy az egyben, a centerezést azonban Molnár F. Tamás magabiztosan húzta le az érkező csatárok elől.
16'
Ez szép volt! Szakály adott be jobbról, Babati pedig a tizenegyespont magasságából vállalt el egy félfordulatos kapáslövést, ami végül 20-25 centiméterrel lett csak magasabb a kelleténél.
15'
Továbbra is rendkívül motiváltan rohamoz Mihalecz István együttese, nyomás alá helyezve a vendégeket, akik mindazonáltal egyelőre jól bírják mindezt.
12'
"Kéz!" - kiáltja egy emberként a hazai szurkolótábor, amint Városi lövése a tizenhatoson belül elakadt Baloghban. A védő keze a testéhez volt szorítva, így Karakó Ferenc ezúttal sem ítélt büntetőt a Zete javára - abszolút jogosan.
9'
Felfokozott a hangulat a pályán, egymás után két alkalommal is szerettek volna tizenegyest összehozni az egerszegiek, de a rutinos Karakó sporttárs sem Daru, sem Városi esését nem hitte el.
6'
Kis híján vezet a Klausz-legénység! Egy kontratámadás végén ugyan Áchim lábáról lecsúszott a beadás, de majdnem így lett jó, hiszen a labda csak centikkel zúgott el a keresztléc felett.
5'
Rendkívül magas iramban kezdődik a találkozó, a hazaiak szaggatják rendesen az istrángot. A Szeged védekezésre kényszerül, de azt szervezetten, biztosan végzi.
2'
Az élvonalba való feljutás lehetősége szemmel láthatóan felvillanyozta a zalai fociszurkolókat, hiszen közel 3000 ember tekinti meg a mérkőzést a helyszínen. Az imént azt követhették figyelemmel, amint Szakály Attila a jobb kapufa mellé tekert egy 17 méteres szabadrúgást Balogh Miklós faultját követően.
1'
A fehér-kék-fehér színöszeállításban pályára lépő hazaiak kezdték a találkozót, a szegediek a kék felső mellé fekete nadrágot és ugyancsak kék sportszárt viselnek.

18.55:

A szegedi együttes már tegnap elutazott Gyuláról, majd az éjszakát már Hévízen töltötte. A hosszú túra fáradalmai tehát nem fogják hátráltatni Germán Tamásékat. Zalaegerszegen mostanra napsütéses idő és nagyjából 18 fok fogadja a csapatokat, azaz mondhatni, az időjárás is kedvez ma a futballnak az ország nyugati felében.

18.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az összecsapás Zalaegerszegen. A vendégek ugyanazzal a kezdővel állnak majd ki, mint egy hete a Balmazújváros ellen, de Mihalecz István is csak kényszerűségből változtatott csapatán, hiszen az eltiltott Króner Martin helyett Nagy Tamás került be a védelem tengelyébe. Klausz László ezúttal is egy erős cserepaddal számolhat, ha úgy hozza a meccs, hogy változtatni kell. Szántai Levente kapus mellett ugyanis Denis Obot, Andrei Coroian, Zádori Krisztián, Király Patrik és Vladimir Veselinov vár bevetésre.

A mérkőzés Karakó Ferenc sípjelére 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.