Labdarúgás: a Sándorfalva magabiztosan, a Kiskundorozsma bravúrral jutott a megyei kupa döntőjébe + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sandorfalva_fk33_gs

Három góllal nyert a Sándorfalva a tizenegyest is hibázó FK 1899 Szeged ellen a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa elődöntőjében. A másik ágon a megyekettes Kiskundorozsma Katona Zsolt találatával fektette két vállra az Ásotthalmot.

Több hiányzóval állt fel az FK Szeged elleni elődöntőben a Sándorfalva, míg a diszkoszvetősök arra készültek, hogy a tavaly szintén elért elődöntőt követően ezúttal be is jussanak a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa döntőjébe.

Nehezen indult be a meccs, majd mindkét oldalon egy-egy komoly fejest jegyezhettünk fel, de ezek a lehetőségek kimaradtak – miképp bő negyed óra játékot követően Dóra János büntetője is. Mihalkó Dávid buktatásért megítélt tizenegyest az FK támadója nem tudta eléggé a sarok felé helyezni, így arra leért Ábrahám Tamás, maradt a 0-0. A büntetőt kiharcoló szegedi támadó később saját maga juttathatta volna előnyhöz csapatát, de nem tudta átemelni a sándorfalvi kapust, majd kissé váratlanul megszerezte a vezetést Antal Róbert együttese Tóth László remek megindulását követően, aki a rövid felsőbe küldte a labdát öt méterről, 1-0. Bár próbálkozott az FK, de az egyenlítés nem jött össze a kék-feketéknek a szünetig, biztos lábakon állt a hazaiak védelme.

A fordulást követően is inkább az FK Szegednél volt a labda, és Gyurkovics Tamásék voltak kezdeményezőbbek, persze a Sándorfalvának nem is volt indoka kinyílni, hiszen előnyben voltak. Húsz percet követően ezt sikerült is megduplázniuk, egy gyors kontra után Tóth László második találatát szerezte, a kapásból ellőtt labdáját ugyan megfogta Győri Róbert, de Tihanyi Gábor partjelző intésére gólt ítélt Dobai János, az asszisztens úgy látta, a gólvonal mögül szedte ki a labdát az FK kapusa, 2-0. Innentől még egyértelműbb volt a helyzet: Hüvös Gábor fiainak muszáj volt támadniuk, mentek is előre becsülettel, de a Sándorfalva nem hibázott hátul, miközben kontrái egyre több veszélyt jelentettek a szegediek kapujára. Az egyébként sportszerű meccs végén előkerült a piros is: Győri ütközött a hazaiak támadójával a tizenhatoson belül, Dobai ismét büntetőt ítélt, az ezt reklamáló kapust pedig végül ki is állította, és mivel ekkorra már összes cserelehetőségét elhasználta az FK, Barta Kristóf állt a kapuba. A társak odaadták a labdát Tóth Lászlónak, aki higgadtan értékesítette a tizenegyest, mesterhármasával pedig a döntőbe lőtte a Sándorfalvát.

Tóth Lukácsék számára nem is jöhetett volna jobbkor a gól, mint az első félidő harmincadik percében, azzal kicsit megtörték az FK lendületét, majd végig okosan és taktikusan futballozva győzték le a kék-feketéket, és készülhetnek a Kiskundorozsma elleni döntőre. Az FK Szeged számára ismét az elődöntő jelentette a végállomást, ugyanakkor a szegediek számára bosszantó lehet a vereség, hiszen ha pontosabban futballoznak a kapu előtt, eljuthattak volna a fináléig. A Sándorfalva a Szőreg vendégek lesz a megyeegy hétvégi fordulójában, míg az FK Szeged a városi rangadón a SZVSE ellen lép pályára a Vasutas-stadionban.

Sándorfalva, 100 néző
2016. május 4., 17.00
Sándorfalva SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Dobai János • Asszisztens: Tihanyi Gábor, Samu László.
3
0

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő:

Sándorfalva SK – FK 1899 Szeged 3-0 (1-0)
Sándorfalva, 100 néző. Vezette: Dobai János (Tihanyi Gábor, Samu László)
Sándorfalva: Ábrahám – Márki, Tóth László, Kovács M. (Lovas, 68′), Gémes, Farkas, Vékes, Széll, Törköly, Tóth Lukács, Kertész. Vezetőedző: Antal Róbert.
FK Szeged: Győri – Heredea (Szélpál, 85′), Dóra T., Turján, Barta, Szalai, Gyurkovics (Csuka, 65′), Imre, Szőcs (Tóth A. – a szünetben), Mihalkó D. (Judik, 74′), Dóra J. (Lengyel, 81′) Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Tóth László (30′, 64′, 88′ – büntetőből)
Sárga lap: Törköly (53′), Ábrahám (90′) ill. Heredea (50′), Turján (84′)
Kiállítva: Győri (86′)

Antal Róbert: “Az volt a célunk, ha már ide eljutottunk, hogy jussunk be a döntőbe. Munkahelyi és egyéb elfoglaltság miatt elég létszámhiányosan álltunk ki, de úgy gondolom, aki a pályán volt, az megtett mindent annak érdekében, hogy ez a siker összejöjjön. Bravúros teljesítmény ez csapatunktól, megpróbáljuk megnyerni a sorozatot, megnézem az ellenfelünket, a Kiskundorozsmát egy bajnokin, és meg akarjuk nyerni a kupát.”

Hüvös Gábor: “Végig küzdöttünk, becsületesen hajtottunk. Őszintén megmondom, mi készültünk arra, hogy a kupában jól szereplünk, hiszen a bajnokság nekünk nem sokat tartogat, jó esetben egy szerencsés kilencedik helyet. Az első félidő húsz-huszonötödik percéig olyan komoly ziccereket alakítottunk ki, tizenegyest hibáztunk, ami teljesen befolyásolta a meccset. Úgy érzem, előnyből biztos, hogy nem kaptunk volna ki. Nagyon sajnálom, mert ez a kis pici cél is elveszett, ami ebben a szezonban volt, csalódott vagyok, ugyanakkor szeretnénk megszerezni a harmadik helyet a kupában, komolyan vesszük azt is. Nem éreztem azt, hogy jobb lett volna a Sándorfalva nálunk, beálltak bekkelni, rákényszerítettek minket egy olyan focira, amit nem tudunk játszani, és okosan, tudatosan kontrákra építve megvertek minket.”

A másik elődöntőben:

Kiskundorozsmai ESK – Ásotthalom TE 1-0 (0-0)
Kiskundorozsma. Vezette: Bán Imre (Csöngető Endre, Gáleg Ferenc Lajos).
Kiskundorozsma: Udvari – Marjanucz, Farkas F., Katona, Ottlik, Molnár B., Farkas Á., Géczi (Illés 60′), Füleki, Molnár K., Mészáros. Játékos-edző: Fazekas István.
Ásotthalom: Vasas – Németh, Vastag, Szabadi, Király, Grósz, Balogh (Szűcs 77′), Kothencz (Hatvani – a szünetben), Mihalkó, Szabó (Gajdacsi 63′), Baji. Vezetőedző: Kószó László.
Gólszerző: Katona (80′).
Sárga lap: Farkas Á. (34′), Mészáros (70′), Katona (72′), Molnár B. (75′), ill. Grósz (41′), Németh (51′).

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+1′
Vége! Dobai sporttárs lefújta a mérkőzést, amelyen a Sándorfalva harcolja ki a döntőben való szereplés jogát, míg a végig lelkesen küzdő FK számára ezúttal is az elődöntő jelenti a végállomást a sorozatban.

Véget ért a másik elődöntő, ahol hatalmas meglepetésre a megyei II. osztályú Kiskundorozsma 1-0-ra legyőzte a megye I-es Ásotthalmot, ezzel pedig beverekedte magát a SZEGEDma.hu CSMMK döntőjébe. Érdekesség, hogy a győztes találatot ezúttal is Katona Zsolt érte el, mint az Algyő elleni negyeddöntőben.

90′
Ábrahám végzi el körülményesen a les utáni szabadrúgást, ezért felmutatja a sárgát Dobai.
88′
Gól, Barta tehetetlen volt Tóth László büntetőjével szemben, mesterhármast szerez a sándorfalvi ezzel, 3-0!
86′
Sőt, a reklamáló Győrit ki is állítja a játékvezető, így mezőnyjátékosnak kell a kapuba állnia.
86′
TIZENEGYES! Győri ütközik ellenfelével, rögtön befújja a büntetőt Dobai!

Elkeseredetten rohamoz az Ásotthalom a másik elődöntőben, ahol 3 perc van még hátra, de a Dorozsma őrzi 1-0-s előnyét.

85′
Heredeát is lehozza Hüvös Gábor, Szélpál áll be az utolsó percekre.
84′
Turján buktatja a meginduló Vékest, ezért sárgát kap.

no images were found

81′
Még egyet változtat Hüvös Gábor: Dóra János helyére Lengyel Csaba áll be.
77′
Elkeseredetten támad és próbálkozik az FK, de nem tud komoly lehetőségig jutni, viszont egyre kevesebb az ideje is a vendégeknek. A Sándorfalva jól és rutinosan játszik, tartja biztos előnyét.

Friss hír a másik elődöntőről, ahol a Kiskundorozsma a 80. percben Katona Zsolt révén megszerezte a vezetést, azaz közel áll ahhoz, hogy az Algyő után újabb nagy halat búcsúztasson, Kiskundorozsma – Ásotthalom 1-0!

74′
Újabb FK-változtatás: Judik jön a pályára, Mihalkó Dávid számára ér véget a meccs.
68′
Cserél a Sándorfalva is: Kovács Milán jön le a hazaiaktól, akit Lovas Tamás vált.

no images were found

65′
Rögtön cserél az FK: Gyurkovicsot Csuka váltja a vendégeknél.
64′
GÓÓÓÓÓL! Egy villámgyors kontrát visz végig a Sándorfalva, a balon futott akciót ketten is követik középen, majd a beadásra érkező Tóth László passzát Győri bravúrral még kiüti, azonban a partjelző úgy látja, mindezt már a gólvonalon belülről tette, 2-0!

Két hazai helyzet maradt ki az elmúlt percekben a másik elődöntőben, ahol a 65. perc tájékán Kiskundorozsma – Ásotthalom még mindig 0-0.

59′
Dóra János fejelt centikkel a bal keresztléc fölé egy szegedi szöglet után. Az erősödő szél egyébként a Sándorfalvát támogatja.
57′
Az FK egyre többet kockáztat, és nyíltabban játszik, mint az első félidőben – iramos, lendületes percekkel telik a második félidő eleje, de egyelőre nagyobb helyzet nélkül.

A második félidő első negyedórájában az Ásotthalom hagyta ki a legnagyobb ziccert Dorozsmán, ám továbbra is érintetlenek a hálók a másik elődöntőben, Kiskundorozsma – Ásotthalom 0-0.

no images were found

53′
Törköly rúgja el a labdát egy FK-dobás előtt, ő is sárgát kap.
50′
Heredea kér számon egy elmaradt ítéletet Dobain: erre a játékvezető viszont előkapja a sárgát, és bár az FK jöhetett volna, így sándorfalvi szabadrúgással folytatódhat a játék.
49′
Ez szép akció volt az FK-tól: Imre jobb külsős passzával Heredea léphetett ki a jobb oldalon, de középre tett labdája mély volt Mihalkónak, Ábrahám ezt könnyen megszerezte.
46′
A szünetben cserélt az FK: Tóth Attilát küldte be Hüvös Gábor, míg Szőcs Tamás nem jött már ki a folytatásra.
46′
Folytatódik a meccs – a szünet végével feltámadt a szél, és borússá is vált az idő.

SZÜNET

45′
Véget ér az első félidő: bár az FK Szeged előtt több és nagyobb lehetőség is adódott, de a tizenegyesből sem tudott gólt szerezni a diszkoszvetős együttes, így a Sándorfalva vezetésével zárul az első 45 perc.

no images were found

Gól nélkül ért véget az első felvonás a másik elődöntőben. A kapuk kevéssé forogtak veszélyben, ahogy mondani szokás, a játék küzdő jellege dominál, és dicséretesen helytáll a megye I-es élcsapat Ásotthalommal szemben a megye II. másodikja, Kiskundorozsma – Ásotthalom 0-0.

40′
Kovács Milán két beadása után veszélyeztet a Sándorfalva, de nem sikerül pontosra a befejezés egyik esetben sem.
38′
Ez kevésen múlt, Dóra János csúsztatását Szőcs vehette át a tizenhatos jobb oldalánál, majd laposan centerezett, amiről Gyurkovics maradt le centikkel.

no images were found

36′
A gól kicsit megfogta az FK-t, a Sándorfalva pedig nem kockáztat, a biztos védekezésből indított kontrákban bíznak az utóbbi percekben a hazaiak.

A másik elődöntőben is az első félidő hajrájára fordultak a csapatok, nagyobb ziccer nélküli mezőnyjátékot figyelhetnek a nézők, a 35. percben Kiskundorozsma – Ásotthalom 0-0.

30′
GÓÓÓÓÓL! Kissé váratlanul, de megszerzi a vezetést a Sándorfalva! Tóth László robogott végig a jobb oldalon, a kapu fele tört, majd élesen a rövid sarokba lőtt Győri mellett az ötös sarkáról, 1-0!

no images were found

25′
Mihalkó! Ez ziccer volt, középen ki tudott bújni a védők szorításában, a kifutó Ábrahámot megpróbálta átemelni, de nem tudott már erőt tenni bele, így könnyedén megfogta a labdát Ábrahám.

Az első félidő közepén tartunk Dorozsmán, ahol továbbra sem esett gól. Érdekesség, hogy a megye II-es hazaiak előtt adódott két-három lehetőség, illetve két esetben tizenegyest is reklamáltak a dorozsmai drukkerek, de gól még nem esett, Kiskundorozsma – Ásotthalom 0-0.

19′
KIMARAD! Dóra János állt oda, a jobb alsót célozta volna, de Ábrahám odaért a nem túl erős kísérletre, sőt, a kiapttanóra érkező Gyurkovics ismétlését is megfogta a kapus!
18′
TIZENEGYES! Mihalkó Dávid lépett ki egy indítással, majd az alapvonal és a tizenhatos találkozásánál csinált egy visszacselt, Kertész pedig kihúzta a lábát, Dobai pedig rögtön tizenegyest ítél!

no images were found

17′
Az egy-egy komoly fejes óta inkább mezőnyjáték zajlik: az FK főleg a széleken próbál helyzetet kialakítani, míg a Sándorfalva megpróbálja kijátszani ellenfelét.

Gól nincs a másik meccsen sem – a 10. percben 0-0-ra áll a Kiskundorozsma – Ásotthalom elődöntő is.

8′
Komoly fejes a túloldalon is! Kovács Milán jobbról beívelt szabadrúgását a középen érkező Törköly fejelte le a földre, Győri bravúrja kellett ahhoz, hogy ne kerüljön előnybe a Sándorfalva!
6′
Ez már jóval veszélyesebb volt: elsőre nem tudott tisztázni a hazai védelem, majd Heredea beadását a tizenhatos vonaláról fejelte kapura Dóra János, a bal alsóba tartó labdáért nyújtózkodnia kellett Ábrahámnak, de kitolta a sarok elöl!
4′
Van már kísérlete a hazaiaknak is: Gémes szedett össze egy lecsorgót, de az ő távoli lövése sem fog kaput.
2′
Gyurkovicsé a meccs első lövése: Imre remek ütempassza után védője szorításából lőtt laposan mintegy 20 méterről, de ez nem talált kaput.
1′
A sárga mezben futballozó hazaiak kezdték a meccset, az FK Szeged a szokásos kék-fekete dresszében játszik.

A mérkőzés Dobai János sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Régen szerepelt így a Csongrád megyei Magyar Kupában a Sándorfalva, mint az idei kiírásban: Antal Róbert tanítványai az utóbbi években nem tudtak eljutni a végjátékig, most viszont csak egy lépésre vannak Dargó Balázsék attól, hogy ott legyenek a sorozat döntőjében. Ehhez azt az FK Szegedet kellene legyőzniük hazai környezetben, amellyel szemben idén két bajnokin csak egy pontot tudtak szerezni, ugyanebben a párosításban 1-1-re végeztek, míg a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján 3-0-s FK győzelem született. A diszkoszvetősök tavaly is érdekeltek voltak a kupa elődöntőjében: akkor a későbbi győztes Hódmezővásárhelyi FC büntetők után búcsúztatta a kék-feketéket, akiknek most viszont ismét esélyük nyílik a fináléba jutásra – ehhez persze nyerniük kellene Sándorfalván, ami nagyon nem könnyű feladat az oda látogató csapatoknak. Amennyiben a 90 perc nem hozna döntést, akkor azonnali 5-5 büntetőrúgás dönt, így izgalmakban biztos nem lesz hiány délután – egyúttal pedig a Kiskundorozsma-Ásotthalom elődöntőről is közlünk részeredményeket a mérkőzés ideje alatt!

Default thumbnail
Előző sztori

Czibere Károly: 130 millió forint szociális földprogramra

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtök programajánló: Az ezredik éjszaka, Egyasszony

Legutóbbi hasonló cikkek