/

Kupleráj épül a szegedi múzeumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pompei_eredeti_bordely_02

Kuplerájt építenek a szegedi Fekete házban: a nyáron megnyíló Pompeji-kiállítás 18 karikás, csak felnőtteknek szóló terme az ókori római erotikát mutatja be. A múzeum szakemberei már megépítették a „bordély-terem” két szobáját a pompeji kupleráj mintájára.

Teljes gőzzel építik a júniusban megnyíló Pompeji-kiállítás termeit a szakemberek a szegedi Fekete házban. Az itt látható tárlat különlegességének az a tér ígérkezik, ahol egy bordélyház két szobáját rendezik be a Pompejiben fennmaradt eredeti kupleráj mintájára. Ez a terem így természetesen 18 karikás lesz: kizárólag felnőtt látogatók nézhetik majd meg az ókori római birodalom erotikus titkait.

Pompejiben a kutatók szerint több bordélyház is üzemelt, azonban a legjelentősebb, a kizárólag ezzel a tevékenységgel foglalkozó kupleráj az úgynevezett „Lupanaria” volt. Ebben az emeletes épületben a földszinten és a felső szinten is külön szobácskákban, rendkívül puritán körülmények között fogadták az örömlányok kuncsaftjaikat: mindössze egy kőből készült emelvény-szerűség állt az élvezeteket hajszolók rendelkezésére.

A falakat erotikus festmények díszítették, melyek a prostituáltak egyfajta reklámjának számítottak, illetve a falakba karcolva fennmaradtak az örömlányok nevei és szakterületei is. A betérő vendégek szintén üzeneteket hagytak a falakon: „Vágytól eltelve jöttünk e helyre, honnan elmenni most még inkább vágyakozunk, de ez a lány nem engedi mozdítani lábunk.” A feljegyzések szerint nyolc pohár vörösbornak megfelelő pénzért lehetett igénybe venni a szolgáltatásokat a pompeji bordélyházban.

Előző sztori

Labdarúgás: zsinórban harmadjára nyerhet a Szeged-Grosics Szolnokon

Következő sztori

Áder János: Magyarországnak ott kell lennie a párizsi klímaegyezmény végrehajtási szabályainak kidolgozásánál