Bulvár

Kevesebb az unokázós csalás, de vannak új módszerek

Kevesebb az unokázós csalás, de vannak új módszerek

2016. május 19., csütörtök
Kevesebb az unokázós csalás, de vannak új módszerek

Csökkent az úgynevezett unokázós csalások száma, de új módszerekkel csalnak ki pénzt az idősektől - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság főkapitányi biztosa a rendőrség csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Tarcsa Csaba

dandártábornok elmondta: főleg a fővárosban és Pest megyében tapasztalták, hogy idős embereket szólítanak meg az utcán, kórház után érdeklődnek, majd ráveszik őket, hogy üljenek be a kocsiba, és mutassák az utat oda. Közben eljátsszák, hogy telefonon megtudják, a rokonuknak le kell vágni a lábát, hacsak nem fizetnek egy nagyobb összeget a kórháznak. Az elkövetők meggyőzik a sértettet, hogy adjon kölcsön pénzt, és zálogban nála hagynak egy euróval és dollárral tömött táskát. A pénzes táskát azonban kicserélik egy papírral tömöttre. Ilyen módon 23 esetben csaltak ki pénzt, százezer és másfélmillió forint közötti értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.