Sport

Jégkorong: Ódry Tamás szerint át kellene gondolnia a felnőtt csapat ügyét a Tisza Volán új vezetésének

Jégkorong: Ódry Tamás szerint át kellene gondolnia a felnőtt csapat ügyét a Tisza Volán új vezetésének

2016. május 23., hétfő
Jégkorong: Ódry Tamás szerint át kellene gondolnia a felnőtt csapat ügyét a Tisza Volán új vezetésének
tisza_volan-ns_stars001kf

A következő szezontól ismét magasabb szinten folytatja pályafutását Ódry Tamás, a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC jégkorongcsapatának előző idénybeli pontkirálya. A szegedi hokinak egy időre búcsút intő támadóval a klubnál történt változásokról beszélgettünk.

A Tisza Volán SC jégkorongozóinál teljes vezetőségi csere történt április végén, a szakosztály élére az egykori válogatott hokijátékos, a szegedi Squash Club tulajdonosa,

Pápai Miklós

került, míg a szakmai feladatok irányítását

Borisz Puskarjov

vette át. Az új szakosztályvezető a kinevezését követően portálunknak adott

interjújában

felvázolta a jövőre vonatkozó terveit, kezdve az utánpótlásrendszer átalakításától a leendőbeli felnőtt együttes koncepcióján át egészen a műjégpályán megvalósítandó fejlesztésekig.

Ódry Tamás

ezekkel kapcsolatban optimizmusának adott hangot. "Mindenképpen pozitívum szerintem, hogy a jégpályát rendbe fogják hozni, értve itt az öltözők felújítását, illetve a hűtőrendszer korszerűsítését. Az országban talán itt volt az elsők között fedett jégpálya, de ez azóta sem fejlődött semmit, szóval abszolút rá is fér a létesítményre a fejlesztés. Amennyire tudom, a városvezetés is teljes mellszélességgel a csapat mögött áll, így pedig már több esélyt látok rá, hogy pár éven belül tényleg elérhető legyen akár a MOL Liga, mert természetesen az lenne a legjobb ennek az egyesületnek, ha ott szerepelhetne. Az új szakosztályvezető, Pápai Miklós tervei mindenesetre ígéretesek szerintem, úgyhogy remélem, tényleg valami jó dolog fog ezekből kisülni a szegedi hoki számára" - fogalmazott a 23 éves gólvágó. Bár a folyamatban lévő tárgyalások miatt konkrétumokat még nem kívánt érdeklődésünkre elárulni, annyit elmondott, ő maga a következő szezont nagy valószínűséggel egy újonnan összeálló fővárosi csapatban kezdi majd, egy a szerb élvonalnál magasabban jegyzett bajnokságban. "Engem ugyan már nem érint közvetlenül a dolog, de ettől még Szeged az otthonom, így mégiscsak sajnálom, hogy nem lesz jövőre felnőtt csapat a városban. Úgy gondolom, rossz döntés volt felrúgni mindazt, amit az elmúlt pár évben elértünk és felépítettünk, hiszen szép számmal voltak nézők a meccseinken. Ezt mindenképpen át kellene még gondolnia szerintem az új vezetőségnek" - fejtette ki Ódry Tamás azzal kapcsolatban, hogy a helybéli játékosok alacsony létszáma okán Pápai Miklósék nem indítanak csapatot egyetlen felnőtt bajnokságban sem jövőre. "A MOL Ligában induló Debrecen példája is mutatja, hogy egy csapathoz mindig kell igazolni is játékosokat. Persze, jobban hangzik, hogy egy tisztán szegediekből álló együttes alakuljon, de igazolások nélkül ez nem megy. Elég sokan megfordultak már itt Szegeden, akiket valószínűleg könnyebben el is lehetne csábítani ismét. Nem kellene mindenáron elvetni a felnőtt csapatot, mert így az utánpótlásban lévő gyerekek előtt sincs meg az a cél, amely alapesetben kellő motivációt nyújt ahhoz, hogy megmaradjanak a klubnál, a sportágnál" - tette hozzá a korábban Kanadában is megfordult támadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.