HÖOK: kiemelt figyelmet kell fordítani a kollégiumok helyzetének rendezésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiemelt figyelmet fordítana a kollégiumok helyzetének rendezésére a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Gulyás Tibor, a hallgatói szervezet elnöke vasárnap, a HÖOK hétvégi, debreceni közgyűlése után az MTI-vel közölte: eddig két felmérést végeztek annak érdekében, hogy átfogó képet kapjanak a kollégiumok helyzetéről és egy újabbat indítanak azért, hogy többlépcsős javaslatcsomag adjon érdemi választ a jelenlegi helyzetre. Az eddigiek alapján az látszik – mutatott rá -, hogy a jelenlegi jogszabályi keretek rendezésére, szolgáltatásfejlesztésre és kapacitásbővítésre is szükség van. Ahhoz, hogy alapos javaslat készüljön, a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetségével további felmérést készítenek – tette hozzá Gulyás Tibor. A Debreceni Egyetem szervezésében tartott közgyűlésen tárgyalták a HÖOK külügyi stratégiáját is, amely a külföldön tanuló magyar hallgatók lehetőségeinek támogatására, valamint a Magyarországra érkező hallgatók integrálására, illetve a mobilitás elősegítésére épül.

A HÖOK közgyűlése kifejezte azon szándékát, hogy a külhonban működő hallgatói érdekképviseletek rendes taggá válhasson. Ennek jogi előkészítését megkezdi a szervezet. Gulyás Tibor tájékoztatása szerint a közgyűlésen ismét napirenden volt az ösztöndíj-reform. A testület határozatban rögzítette azokat a pontokat, amelyek kiemelten szerepelnek majd a kormányzattal folytatott tárgyalások során – tette hozzá. A fiatalok élethelyzetének általános javítása érdekében külön tárgyalták a diákkedvezmények szervezésében rejlő lehetőségeket és a hallgatói szolgáltatások területén szükséges szabályozási változásokat is – ismertette a HÖOK elnöke.

Előző sztori

Labdarúgás: nagy csatában állította meg a Szeged-Grosics a tavasszal szárnyaló Balmazújvárost + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: nem talált fogást a HFC a sereghajtón