Sport

Hátország: veretlenül lett bajnok a SZEAC U14 - célkeresztben az NB I

Hátország: veretlenül lett bajnok a SZEAC U14 - célkeresztben az NB I

2016. május 14., szombat
Hátország: veretlenül lett bajnok a SZEAC U14 - célkeresztben az NB I
szeac_u14_fb

Soros bajnokiját magabiztosan, 7-1-re nyerte a vendég Mezőberény ellen az L-IT SZEAC U14-es alakulata, amely ezáltal behozhatatlan előnyre tett szert a riválisok előtt a táblázat élén.

A

Bilics Igor

,

Csehó Béla

edzőpáros által dirigált együttes semmit sem bízott a véletlenre, hiszen a házi góllövőlistát vezető

Gera Zalán

mesterhármasával, valamint

Kovács Viktor

találatával már tíz perc után 4-0-ra vezetett az utolsó előtti berényiekkel szemben. A vége 7-1 lett, ami azt jelenti, a Tisza-parti város csapata két fordulóval a bajnokság vége előtt már nyolc ponttal áll a második Hódmezővásárhely előtt. A SZEAC U14 számára ugyanakkor ezzel még nem értek véget az erőpróbák az idényre, sőt, a java még csak most következik. A gárda a bajnoki cím révén szerepelhet az NB I-be való feljutásért zajló rájátszásban. Ennek során először az Észak-Keleti csoport első helyezettjével, a Debreceni Sportiskolával kell oda-visszavágós alapon megküzdenie a szegedi fiataloknak, majd az innen való esetleges továbbjutást követően még két párharc várna rájuk. A hajdúságiak elleni csata első felvonását június 1-én rendezik a SZEAC pályaválasztása mellett, míg az idegenbeli visszavágót három nappal később, június 4-én.

Fiú U14-es labdarúgó NB II Dél-Kelet csoport, 25. forduló:

L-IT SZEAC - Berényi Gyermek FC 7-1 (5-0)

Mórahalom. Vezette: Juhász Szabolcs Olivér (Tóth Ádám, Zsubori Mihály).

SZEAC:

Sági - Őrhalmi, Ábrahám, Török, Molnár, Kovács V., Hochheiser, Csehó, Sisák, Jakó, Gera.

Csere:

Oroján (kapus), Kovács B., Nagy N. I, Torma, Veszelka, Danc.

Edzők:

Bilics Igor, Csehó Béla.

Mezőberény:

Csák - Nagy N. II, Gál, Kovács S., Székely, Pangert, Rónai, Olej, Kovács A., Mezei, Piroska.

Csere:

Károlyi, Szabó, Megyeri.

Edző:

Kajlik Péter.

Gólszerzők:

Gera (6', 7', 8'), Kovács V. (10'), Csehó (31', 60'), Jakó (57'), ill. Piroska (66'). Paksi Péter, a SZEAC Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője:

"Két fordulóval a zárás előtt már bajnoki címet ünnepelhetünk, ami valójában egy kis klub nagy sikere! Végig kiegyensúlyozottan, kimagaslóan teljesített a keret minden tagja. Remek munkát végeztek az edzőink is. Azt hiszem, ez a siker is visszaigazolja az elmúlt nyolc év során befektetett munkánkat. Mindez viszont még csak az első lépés volt ahhoz, hogy elérjük a magunk elé kitűzött célokat. A bajnoki cím révén jogot szereztünk arra, hogy részt vehessünk az NB I-es szereplésért folyó rájátszásban. Három ellenfelet le kell majd győznünk oda-visszavágós alapon. A következő két hétben arra fogunk fókuszálni, hogy felkészüljünk ezekre a párharcokra. Az igazán nagy siker az lenne, ha ez a 2002-2003-as generációnk augusztusban már az élvonalban kezdené meg a szezont. Ezért dolgoztunk az elmúlt években, és megpróbálunk mindent megtenni, hogy az álmainkat elérjük!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.