Hátország: veretlenül lett bajnok a SZEAC U14 – célkeresztben az NB I

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_u14_fb

Soros bajnokiját magabiztosan, 7-1-re nyerte a vendég Mezőberény ellen az L-IT SZEAC U14-es alakulata, amely ezáltal behozhatatlan előnyre tett szert a riválisok előtt a táblázat élén.

A Bilics Igor, Csehó Béla edzőpáros által dirigált együttes semmit sem bízott a véletlenre, hiszen a házi góllövőlistát vezető Gera Zalán mesterhármasával, valamint Kovács Viktor találatával már tíz perc után 4-0-ra vezetett az utolsó előtti berényiekkel szemben. A vége 7-1 lett, ami azt jelenti, a Tisza-parti város csapata két fordulóval a bajnokság vége előtt már nyolc ponttal áll a második Hódmezővásárhely előtt.

A SZEAC U14 számára ugyanakkor ezzel még nem értek véget az erőpróbák az idényre, sőt, a java még csak most következik. A gárda a bajnoki cím révén szerepelhet az NB I-be való feljutásért zajló rájátszásban. Ennek során először az Észak-Keleti csoport első helyezettjével, a Debreceni Sportiskolával kell oda-visszavágós alapon megküzdenie a szegedi fiataloknak, majd az innen való esetleges továbbjutást követően még két párharc várna rájuk. A hajdúságiak elleni csata első felvonását június 1-én rendezik a SZEAC pályaválasztása mellett, míg az idegenbeli visszavágót három nappal később, június 4-én.

Fiú U14-es labdarúgó NB II Dél-Kelet csoport, 25. forduló:

L-IT SZEAC – Berényi Gyermek FC 7-1 (5-0)
Mórahalom. Vezette: Juhász Szabolcs Olivér (Tóth Ádám, Zsubori Mihály).
SZEAC: Sági – Őrhalmi, Ábrahám, Török, Molnár, Kovács V., Hochheiser, Csehó, Sisák, Jakó, Gera. Csere: Oroján (kapus), Kovács B., Nagy N. I, Torma, Veszelka, Danc. Edzők: Bilics Igor, Csehó Béla.
Mezőberény: Csák – Nagy N. II, Gál, Kovács S., Székely, Pangert, Rónai, Olej, Kovács A., Mezei, Piroska. Csere: Károlyi, Szabó, Megyeri. Edző: Kajlik Péter.
Gólszerzők: Gera (6′, 7′, 8′), Kovács V. (10′), Csehó (31′, 60′), Jakó (57′), ill. Piroska (66′).

Paksi Péter, a SZEAC Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője: “Két fordulóval a zárás előtt már bajnoki címet ünnepelhetünk, ami valójában egy kis klub nagy sikere! Végig kiegyensúlyozottan, kimagaslóan teljesített a keret minden tagja. Remek munkát végeztek az edzőink is. Azt hiszem, ez a siker is visszaigazolja az elmúlt nyolc év során befektetett munkánkat. Mindez viszont még csak az első lépés volt ahhoz, hogy elérjük a magunk elé kitűzött célokat. A bajnoki cím révén jogot szereztünk arra, hogy részt vehessünk az NB I-es szereplésért folyó rájátszásban. Három ellenfelet le kell majd győznünk oda-visszavágós alapon. A következő két hétben arra fogunk fókuszálni, hogy felkészüljünk ezekre a párharcokra. Az igazán nagy siker az lenne, ha ez a 2002-2003-as generációnk augusztusban már az élvonalban kezdené meg a szezont. Ezért dolgoztunk az elmúlt években, és megpróbálunk mindent megtenni, hogy az álmainkat elérjük!”

Előző sztori

Alapjogokért Központ: terrorveszélyben az emberi jogok korlátozására is szükség van

Következő sztori

Csíksomlyói búcsú: megtelt zarándokokkal a csíksomlyói hegynyereg