Közélet

Hamis fordítás miatt tettek feljelentést a röszkei tömegzavargás ügyében indult perben

Hamis fordítás miatt tettek feljelentést a röszkei tömegzavargás ügyében indult perben

2016. május 17., kedd
Hamis fordítás miatt tettek feljelentést a röszkei tömegzavargás ügyében indult perben
jog_birosag_torveny

18 hónapos eltiltás, tolmácsok adatival visszaélés is van azon tolmácsoló cég rovásán, amellyel szemben a múlt héten hamis tanúzás gyanúja miatt feljelentést tett a Szegedi Járásbíróság bírája - írja az Index.hu.

A hírportál szerint

nem sokkal a 18 hónapos eltiltásának a lejárta után indult el a Csongrád megyei ügyészség közbeszerzésén a Szituációs Nyelviskola Kft., amelytől a röszkei tömegzavargási ügy perében előkerült, hozzáköltésekkel teli fordítást megrendelték. Az eltiltást azért kapták, mert egy pályázatban olyan fordítókat, tolmácsokat tüntettek fel partnerükként, akiknek erről fogalmuk se volt. A közbeszerzéseken való részvételtől való eltiltást egy, a NAV részére 2013-ban végzett munka miatt kapta a cég. Az eltiltás 2015. január 31-én járt le, ezt követően a Szituációs Nyelviskola ismét visszatért a pályázatok mezsgyéjére, és nyert is, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség, a másikat a Csongrád Megyei Főügyészség is alkalmazta céget. A Csongrád Megyei Főügyészség számára a tavaly szeptemberi röszkei tömegzavargás ügyében indított per kapcsán végzett fordítások azonban több helyen is hibásak voltak, ferdítések mellett kreált részek is előfordultak a szövegben, amivel összefüggésben hamis tanúzás miatt

tett feljelentést a Szegedi Járásbíróság bírája

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.