Közélet

Balog: az emberi erőforrások fejlesztése nyertese a jövő évi költségvetésnek

Balog: az emberi erőforrások fejlesztése nyertese a jövő évi költségvetésnek

2016. május 1., vasárnap
Balog: az emberi erőforrások fejlesztése nyertese a jövő évi költségvetésnek

Az oktatásra, az egészségügyre, a családtámogatásra a kultúrára és a szociális területre, valamint a nyugdíjakra is több pénz áll rendelkezésre a 2017-ben, ezért az emberi erőforrások fejlesztése egyértelműen az egyik legnagyobb nyertese a jövő évi költségvetésnek - jelentette ki Balog Zoltán Szombathelyen.

Szavai szerint oktatásra 270 milliárd forint, egészségügyre 167 milliárd forint, a társadalombiztosítási és jóléti szférára 155 milliárd forint, a kulturális tevékenységekre 66 milliárd forint, a sport és szabadidős ágazatokra pedig 22 milliárd forint többletforrás jut jövőre.

Balog Zoltán

hangsúlyozta, a nagyobb anyagi lehetőségek nemcsak az egyes területek működtetését teszik könnyebbé, hanem lehetőséget teremtenek a béremelésekre is. Szeretnénk azoknak, akik az oktatásban, az egészségügyben, a szociális és a kulturális szférában dolgoznak, a bérét úgy emelni, hogy végre közelítsünk ahhoz a mértékhez, ami a munkájuknak valóban a megfelelő ellentételezése - mondta. Hozzátette: az emberi erőforrás megerősítésére rendelkezésre álló források bővülését a gazdaság teljesítményének a növekedése tette lehetővé, csakúgy, mint a mindenki számára pozitív hatásokkal járó adócsökkentést, valamint a fiatalok otthonteremtésének támogatását. Balog Zoltán kiemelte: 2017 az otthonteremtés éve lesz. Szavai szerint a kormány a saját otthon meglétét a polgári berendezkedés egyik legfontosabb előfeltételének tartja, a jövő évi költségvetésben éppen ezért 211 milliárd fordítanak az otthonteremtés támogatására, amelynek legfontosabb elemei a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), az államilag támogatott kedvezményes hitel, valamint az áfacsökkentés. Szólt arról is, hogy már az idén működni fognak a nemzeti otthonteremtési közösségek (NOK) amelyek keretében tíz éves távlatban további 3 millió forintos támogatás járhat otthonteremtésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.