Közélet

Balla Géza Feketeleánykája újra tarolt a borfesztiválon + FOTÓK

Balla Géza Feketeleánykája újra tarolt a borfesztiválon + FOTÓK

2016. május 17., kedd
Balla Géza Feketeleánykája újra tarolt a borfesztiválon + FOTÓK
borverseny002kf

Akárcsak 2014-ben, idén is a Ménesi borvidék gyümölcsét, Balla Géza Feketeleánykáját választották meg Szeged Város Borának. Akkor a 2011-es, ezúttal a 2012-es évjárat hozta meg a sikert.

A XXII. Szegedi Borfesztivál zsűrije összesen 170 bort kóstolt, közte 61 fehér- és 50 vörösbort, valamint 24 rozét. A Szeged Város Bora díjat 2016-ban végül

Balla Géza

száraz, vörös Fekete leánykája kapta. A borász a legszebb vörös díját is besöpörte nedűjével. A legszebb fehérbornak a Frittmann Borászat Generosáját, a legszebb tokajinak a Holdvölgy Exaltation Tokaji Sárgamuskotály Nyulászót, a fesztivál legelegánsabb borának a Koch Csaba Vin Art Pincészet 2012-es Villányi Csanád Cuvéejét, a legszebb rozénak az Antal Pincészet Cabernet Franc Roséját, a legszebb megjelenésű borának a Borbély Családi Pincészet Bóbita Illatos Gyöngyözőborát választották. A Babits Pincészet Tokaji a BORIGO magazin különdíját nyerte el hatputtonyos aszújával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.