Bulvár

Aranyat találtak a NAV pénzügyőrei Röszkén

Aranyat találtak a NAV pénzügyőrei Röszkén

2016. május 31., kedd
Aranyat találtak a NAV pénzügyőrei Röszkén
DSCI0252

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 208 gramm arany ékszert találtak egy török nőnél Röszkén. Az ékszereket lefoglalták, a nő ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárás indult.

A pénzügyőrök egy Isztambulból Bécsbe tartó autóbuszt ellenőriztek a napokban, a röszkei határkirendeltségen. Az utasok valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálata mellett döntöttek. Egy török nő kézitáskáját vizsgálva, két üres műanyag ékszertartó dobozra lettek figyelmesek. A táska tulajdonosa ingerületen viselkedett, az ellenőrzés alatt többször nyomatékosan elmondta, hogy semmilyen vámköteles áru nincs nála. A pénzügyőrök a nőt bekísérték a vizsgáló helyiségbe, mivel arra gyanakodtak, hogy a ruhájában rejtegeti az ékszereket. A török nő az ellenőrzést végzők felszólítására önként átadta a ruhája alatt elrejtett táskát, amelyből 13 db arany karkötő (összesen 208 gramm) került elő. A pénzügyőrök, az összesen 2,2 millió forint értékű ékszert lefoglalták, a török nő ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.