Kultúra

A régi szegedi éjszakákat elevenítik fel a szegedi zenészek

A régi szegedi éjszakákat elevenítik fel a szegedi zenészek

2016. május 19., csütörtök
A régi szegedi éjszakákat elevenítik fel a szegedi zenészek

"Azok a szegedi éjszakák...!" címmel a Szeged Bár és a 60/70-es évek kultikus szórakozóhelyeiről tart beszélgetést az IH Rendezvényközpontban a Szegedi Zenészek Társasága pénteken 19 órától.

Sztorik, emlékek kerülnek a középpontba május 20-án, pénteken 19 órától az IH Rendezvényközpontban a Szeged Bár és a 60/70-es évek kultikus szórakozóhelyeiről, de további helyszíneket is felidéznek: Tisza-presszó, Royal-presszó, Soleil Bár, Tót Kocsma, Csirke Bár és a legendás Jeges... Beszélgetőtársak a régi Szeged Bár zenészei:

Ács György, Bodó József, Csanádi Lajos, Csepregi József, Dorogi György, Dudás Ildikó, Háry Ferenc, Jakab Zoltán, Kelemen István, Kovács Gábor, Kréter Károly, Lukács Béla, Máriássi János, Mojzes Sándor, Nemesszegi László, Onczay Zsolt, Polgár Gyula, Szabácsi Tibor, Szabó István, Szaniszló János, Szarka Béla

és még sokan mások, valamint a vendéglátók:

Jancsika Sándor, Nóvé Ernő, Nikodémusz Frigyes

. Mindezek mellett "Lajoska Jam" örömzene is várja az érdeklődőket a Honololu-ból hazatért szegedi származású zenész,

Fehér Lajos

tiszteletére, régi barátainak részvételével. Házigazda:

Plesi

, alias dr. Rock. A Szegedi Zenészek Társasága egy másfél éve működő, szeged zenei múltját felidéző klubszerű beszélgetéssorozat, nagyjából kéthavonta. A zenés emlékidézés történeteit vetítés, zenebejátszások, tárgyi relikviák, rekvizitumok bemutatása és élő zenélés is kiegészíti. A helytörténeti gyűjtőmunka egyik legérdekesebb momentuma az „ROCK-IDŐTEKERCS” rajzolgatása, amely a szegedi könnyűzene-történet 50 évének előadóit, formációit, eseményeit és kultikus helyeit rögzíti a „túlélők” bejegyzései alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.