Közélet

Vona: Janiczak Dávid, Fülöp Erik és Toroczkai László is alelnök lehet a Jobbikban

Vona: Janiczak Dávid, Fülöp Erik és Toroczkai László is alelnök lehet a Jobbikban

2016. április 29., péntek
Vona: Janiczak Dávid, Fülöp Erik és Toroczkai László is alelnök lehet a Jobbikban
Apáti István; Novák Elõd; Szávay István; Vona Gábor

Janiczak Dávidot, Ózd, Fülöp Eriket, Tiszavasvári és Toroczkai Lászlót, Ásotthalom polgármesterét nevezte meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt megüresedő alelnöki posztjaira saját jelöltjeként.

Az ellenzéki pártvezető az internetes N1 televízió Vona7 című pénteki műsorában közölte döntését a másfél hónap múlva esedékes tisztújítással kapcsolatban. Kiemelte, hogy

Volner János

,

Z. Kárpát Dániel

és

Sneider Tamás

jelenlegi alelnökök munkájára továbbra is számít az elnökségben. Jelöltjeiről szólva azt mondta: a "győztesek elnökségét" szeretné létrehozni. Kifejtette:

Janiczak Dávid

képes volt többséget biztosítani maga számára az ózdi képviselő-testületben és a várost fejlődő pályára állítani, míg

Fülöp Erik

harmadjára szerezte meg az emberek bizalmát Tiszavasváriban, ahol a Rend és tisztesség program révén elkezdett "virágozni" a település.

Vona Gábor Toroczkai Lászlóról

szólva elmondta, hogy - noha egyetértett terveivel - kétszer is nemet mondott neki a felkérésre, azonban harmadjára végül igent mondott. A Jobbik elnöke sikertörténetként hivatkozott Ásotthalomra, ami szerinte egy rossz állapotú, konfliktusokkal terhelt település volt, Toroczkai László azonban második ciklusát 100 százalékos támogatottsággal kezdhette meg. Értékelése szerint ez bizonyíték arra, hogy különböző ideológiával rendelkező emberek közé is lehet hidakat építeni és meg lehet győzni arról, hogy a Jobbik programja a legjobb számukra. A Jobbik elnöke megjegyezte, tudja, hogy a tagság körében nemtetszést váltott ki, hogy három jelenlegi alelnök újrázását nem támogatja, ugyanakkor döntését átgondolta és mind a kongresszuson, mind 2018-ban vállalja érte a felelősséget. A tisztújítást bizalmi kérdésnek minősítette, kifejtve: amikor róla szavaz a tagság, ezzel a "csomaggal" kell számolnia. Megismételte, hogy nem akar mindenáron elnök lenni. Méltatta, hogy

Szávay István

alelnök - aki bejelentette, nem indul újra a tisztségért - belátta, hogy döntése nem ellene, hanem valamiért született. Vona Gábor múlt héten jelentette be, hogy a jelenlegi alelnök közül

Novák Előd

,

Apáti István

és Szávay István újrázását - elnöki jogkörével élve - nem támogatja a tisztújításon. Novák Előd és Apáti István ugyanakkor jelezte, hogy meg kívánja mérettetni magát.

Bana Tibor is indul a Jobbik alelnöki posztjáért folyó közdelemben

Bana Tibor

országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei szervezetének elnöke is indul a párt országos alelnöki tisztségéért. A politikus pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy már 2009-ben is indult a poszt elnyeréséért és "tisztességes eredményt ért el" a megméretésen, de utólag belátta, hogy akkor még túl fiatal volt a feladatra. "Azóta hat év parlamenti képviselői munka áll mögöttem, sokat fejlődtem, úgy érzem, helyt tudtam állni tisztségeimben" - írta a 31 éves politikus. Kifejtette: Vona Gábor felkérésére 2012-től frakcióigazgató-helyettesként, majd 2014-től frakcióigazgatóként és az Országgyűlés európai ügyek bizottságának alelnökeként is legjobb tudása szerint dolgozott, meggyőződése, hogy a Jobbik országos alelnökeként is hitelesen és tisztességgel tudná a szakmaiságot, az értékelvűséget és a választói érdekeket képviselni, érdemben hozzájárulva a párt általuk remélt 2018-as választási sikereihez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.