Rendkívüli közgyűlés jöhet – világos állásfoglalást vár a szegedi KDNP Botkától a Schulz-nyilatkozat ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

haag_zalan_sajttaj002kfVilágos állásfoglalást vár a szegedi KDNP Botka László MSZP-s polgármestertől Martin Schulz márciusi nyilatkozatával kapcsolatban. Haág Zalán szegedi KDNP-elnök-frakcióvezető rendkívüli közgyűlést kezdeményezett április 8-ra, hogy a városvezető megadhassa a választ, amivel szerinte régóta adós.

A mai napig nem adott egyértelmű és egyenes választ Botka László arra a Stern című német hírmagazinban megjelent interjúra, melyben Martin Schulz Szegedet, mint “elkötelezetten baloldali várost” nevezte meg, ahová “bármelyik menekültet el lehet küldeni”, hiszen a Tisza-parti város olyan település, ahol nem utasítják el őket – hívta fel a figyelmet Haág Zalán a kedd délutánra összehívott rendkívüli sajtótájékoztatón. Bejelentette: rendkívüli közgyűlést kezdeményezett április 8-ra, ekkora várja a polgármester személyes válaszát arról, hogy az Európai Parlament elnöke mire alapozta az interjúban megjelent mondatokat, valamint világos állásfoglalását a felröppent hírről, miszerint a jövőben esetlegesen Szegedre telepítenek migrásokat.

A szegedi KDNP-elnök-frakcióvezető hangsúlyozta, az MSZP-s városvezető eddig csak sajtóosztályán keresztül üzent az ügyben, nem állt ki, hogy határozottan visszautasítsa Schulz szavait és nem mondta ki, hogy a város nem kíván migránsok gyűjtőhelyévé válni. Haág Zalán azt is hozzátette, a szegedi KDNP támogatja a Fidesz-L.É.T. frakció aláírás-gyűjtési kezdeményezését, ahol azok csatlakozását várják, akik nem értenek egyet a Schulz-nyilatkozattal.

Haág Zalán eljuttatta portálunknak a polgármesterhez benyújtott előterjesztését. A határozati javaslatot változtatás nélkül közöljük:

“Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Közgyűlés!

A szegediek megdöbbenéssel értesültek Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) szocialista elnökének egy március végi lapinterjúban megjelent kijelentéséről, mely szerint Szeged egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

Martin Schulz szövetségesei, a szegedi önkormányzatot vezető szocialisták, és személyesen Botka László polgármester sem adott érdemi választ erre a példátlan nyilatkozatra.

A szegediek félnek attól, hogy Szeged szocialista polgármestere, Botka László és a szegedi szocialista városvezetés arra készül, hogy – politikai vagy más okokból – ellenőrizetlen hátterű és létszámú, a magyar törvényeket nem tisztelő migránstömegeket készül a városba hívni, illetve ide telepíteni.

Itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba!

Kérjük Polgármester Urat és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlését, hogy rendkívüli közgyűlésen utasítsa vissza Martin Schulz kijelentését, és deklarálja, hogy nem kíván migránsokat a városba hívni és telepíteni.

Szeged, 2016. április 5.

Haág Zalán
frakcióvezető, KDNP”

Haág Zalán szerint Botka László régóta tartozik a szegedieknek a Schulz-nyilatkozat ügyében tett állásfoglalással.http://szegedma.hu/?p=624594

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 5.

Default thumbnail
Előző sztori

Már több mint 500 határozatot hoztak szerencsejáték-oldalak ellen

Default thumbnail
Következő sztori

Kivizsgálja Isaszegi János disszertációjának ügyét a Debreceni Egyetem

Legutóbbi hasonló cikkek