Bulvár

Vádat emeltek Szegeden egy montenegrói fegyvercsempésszel szemben

Vádat emeltek Szegeden egy montenegrói fegyvercsempésszel szemben

2016. április 12., kedd
Vádat emeltek Szegeden egy montenegrói fegyvercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a montenegrói férfival szemben, aki február 19-én követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott a fenti napon este fél 7 óra körül jelentkezett belépésre Magyarország területére, Szerbia irányából a röszkei autópálya határforgalmi átkelőhelyen a saját tulajdonát képező holland honosságú személygépkocsi vezetőjeként. Az elrendelt tételes vámvizsgálat során az utastérből a vádlott kezének közvetlen közeléből, a könyöklő tároló rekeszeinek alsó részéből előkerült a vádlott által ott elrejtett egy darab maroklőfegyver a hozzá tartozó hat éleslőszerrel. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy az öntöltő pisztoly tűzfegyvernek, míg a töltények lőszernek minősülnek, működőképesek és emberi élet kioltására alkalmasak. A vádlott az ezekhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. A járási ügyészség a vádlottat engedély nélkül az ország területére behozatallal elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.