Írjon nekünk

Egyetem

Szerdai tanársztrájk: nem minden sztrájkbizottság képviselője vállalja nevét a szülők előtt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Pedagógussztrájk - Tiltakozó tanárok a miskolci Herman Ottó

Egyes helyeken Facebookon osztották meg a diákokkal az órarendet, máshol viszont a szülőknek szóló tájékoztatót és a kötelező módon kitöltendő nyilatkozatot nem vállalta senki nevével a sztrájkbizottságból.

Korábban beszámoltunk róla, Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országos, egész napos pedagógus sztrájkot hirdetnek április 20-ra, amelyhez előzetes információink szerint Szegeden több intézmény csatlakozik, mint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pukli Istvánhoz köthető Tanítanék mozgalom kezdeményezés április 15-én megtartott munkabeszüntetéséhez. A PSZ vezetője egy másik sajtótájékoztatón elmondta, kérni fogják a szülők támogatását is, hogy a sztrájk szervezését segítsék, és ha meg tudják oldani, a gyerekeket aznap ne vigyék óvodába, iskolába.

Úgy tudjuk, több intézményben – beleértve nemcsak az alapfokú és középfokú iskolákat, hanem a bölcsődéket és óvodákat – április 15-én egy-egy lapon tájékoztatást juttattak el a szülőkhöz a sztrájkról, céljaikról, vagy a Facebookon osztották meg a tudnivalókat.

“Pénteken (április 15-én) kaptunk egy előre gépelt papírt, amiben arról érdeklődött a “Sztrájkbizottság” nyomtatott aláíráshellyel, hogy a sztrájk idején küldjük-e a gyereket, vagy sem iskolába” – mondta lapunknak egy szülő, aki gyermekét a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolába járatja. A kiosztott lap nemcsak egy tájékoztató, hanem egyben nyilatkozattételt kér a szülőktől arról, hogy otthon helyezik el a tanulót, vagy kérik a felügyeletet, s egyben az étkeztetést. “Úgy tudom, hogy az okiratok a megfelelő aláírással érvényesek, és megütköztem azon, hogy miért nem írták alá a sztrájkbizottság részéről, akár sokszorosított módon is, de beazonosíthatóan, hogy ki az aki ezt az iratot kiadja és ki vállal úgymond felelősséget a gyerekért. Ki kéri, hogy a gyerekem felől rendelkezzek? Hogy tudom számon kérni, ha nem tudom, hogy ki szólított meg?” – kérdezte.

A SZEGEDma Hírportálhoz eljuttatott dokumentumok nem mindegyike ilyen, egy másik intézmény esetében a “helyi sztrájkbizottság képviselője” nevével vállalta a munkabeszüntetés céljairól szóló tájékoztatást, s egyben szolidaritást kért a szülőktől. Az itt átadott cetli felépítése is más, így valószínűleg minden intézmény maga próbálta összeállítani tájékoztatót és az esetlegesen elvárt nyilatkozatot.

sztrajk

Egyetem

Közeledik a beiratkozás ideje a szegedi egyetemen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az SZTE több mint 6100 új hallgatója augusztus 26. és 31. között jelentkezhet az egyetemen.

Tovább olvasom

Egyetem

Szegeden rendezik a nemzetközi informatikai diákolimpiát 2023-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az SZTE társszervezésében.

Tovább olvasom

Egyetem

Gyógyszerésztudományi területen az SZTE a legjobb hazai egyetem

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A legjobb vidéki felsőoktatási intézményként szerepel a Szegedi Tudományegyetem az Academic Ranking of World Universities 2019-es listáján. A világrangsorban a legjobb ezer intézmény közé került az SZTE. A gyógyszerésztudományi listán hazai viszonylatban az első, a világrangsorban a 151-200. helyen áll.

Tovább olvasom

Aktuál