Egyetem

Sokba került az SZTE-s diáknak a hamis nyelvvizsga

Sokba került az SZTE-s diáknak a hamis nyelvvizsga

2016. április 29., péntek
Sokba került az SZTE-s diáknak a hamis nyelvvizsga
nemet_erettsegi_nyelv

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a debreceni férfit, aki a szegedi egyetem hallgatójaként igazolta valótlanul nyelvtudását.

A vádirat szerint a mesterképzésre járó ötödéves hallgató 2016 januárjában a kar főelőadójának átadta azt a hamis nyelvvizsga bizonyítványt, amellyel igazolta, hogy rendelkezik a diploma kiállításához szükséges nyelvtudással. A teljes hamisítványnak minősülő közokirat adatokat tartalmazó két tintasugaras nyomtatóval készült belső lapja azt igazolta valótlanul, hogy a vádlott angol nyelvből középfokú, komplex, államilag elismert nyelvvizsgát szerzett. A hamis bizonyítványt a vádlott Budapesten, a pesti rakparton vásárolta 120 ezer forintért egy metrófeljáróban az eljárás során ismeretlenül maradt személytől. Az ügyészség a vádlottat közokirathamisítás bűntette miatt állította a gyanúsítotti kihallgatástól számított 30 napon belül gyorsított eljárás keretében bíróság elé. A bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és vele szemben 90 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a hamis bizonyítvány elkobzása mellett. A bíróság ítélete jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.