Közélet

Orbán a Vajdaságban: Magyarország támogatja Szerbia uniós tagságát

Orbán a Vajdaságban: Magyarország támogatja Szerbia uniós tagságát

2016. április 13., szerda
Orbán a Vajdaságban: Magyarország támogatja Szerbia uniós tagságát
Orbán Viktor; VUCIC, Aleksandar

Magyarország támogatja Szerbia európai uniós tagságát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Újvidéken. A kormányfő azt követően beszélt erről, hogy Újvidéken Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök társaságában megtekintette az Európa Kollégiumot.

A sajtótájékoztatón egy újságíró a magyar miniszterelnök véleményét kérdezte arról, hogy Horvátország akadályozza Szerbia egyik európai uniós csatlakozási fejezetének megnyitását. Európának szüksége van Szerbiára. Elég ránézni a térképre, és jól látszik, hogy Szerbiának az Európai Unión belül kellene lennie. Magyarország abban érdekelt és azért dolgozik, hogy Szerbia minél hamarabb tagja lehessen az uniónak - jelentette ki.

Orbán Viktor

hozzátette: Magyarország nem ért egyet azzal, hogy bármilyen politikai kérdést összekapcsoljanak az uniós tagság ügyével.

Aleksandar Vucic

szerb kormányfő megköszönte Orbán Viktor támogatását. Hozzátette: Szerbia nem könyörgött, és nem is fog könyörögni senkinek, a legfontosabb, hogy az ország fejlődjön, és európai életszínvonalat érjen el a következő években. Az újvidéki Európa Kollégiumot tavaly adták át, az építkezés összértéke mintegy hatmillió euró (1,87 milliárd forint) volt. A magyar kormány egymillió euróval (312 millió forint) járult hozzá a beruházáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.