Női labdarúgás: érvényesült a papírforma Kókán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

koka_szak_4_0

Nem tudta borítani az esélyeket a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben: Cserenkó Szabolcs együttese Kókán maradt alul 4-0-ra.

Nem lehettek vérmes reményei a SZAK-nak a mai mérkőzésen a lendületben lévő Kóka együttese ellen már csak azért sem, mert alapemberei közül Papp Dorina, Lévai Nikolett és Nagy Dzsenifer (bár ott ült a padon, de nem tudta vállalni a játékot) sem állhatott Cserenkó mester rendelkezésére.

A hazaiak az alsóházi rájátszásban eddig az összes mérkőzésüket megnyerték és a mai győzelemmel gyakorlatilag be tudták volna biztosítani maguknak az egyenes ági bentmaradást az NB I-ben.

Ennek megfelelően motiváltan kezdték a mérkőzést és már a 15. percben betaláltak. Bal oldalon futott az akció, melynek során Kiss Stella három védő mellett is el tudta vinni a labdát. Beadására Krascsenics Petra érkezett jó ütemben a hosszú oldalon és két méterről az üres hálóba pofozta a labdát (1-0)

Két perccel később hasonló helyzet alakult ki, csak most Csiki Anna száguldott el a bal oldalon. majd pontosan centerezett és a lendületből érkező Krascsenics Petra védőjét megelőzve és második gólját szerezve 7 méterről a rövid felsőbe bombázott (2-0).

Tovább támadott a hazai csapat, a szegediek pedig önfeláldozóan védekeztek. A 31. percben egy szögletből Zágonyi Barbara bólintott 8 méterről, ám a jobb felsőbe tartó veszélyes labdát a kapufánál álló Vass Noémi ki tudta fejelni.

A második játékrész elején a 49. percben nem sikerült tisztáznia a védőknek és a párharcot követően a labda ott maradt Kiss Stella előtt, aki beütötte azt a védők mögé, ahol az érkező Krascsenics Csilla 12 méterről eleresztett lövését a jól kimozduló Schildkraut Fruzsina szép reflexmozdulattal szögletre mentette.

3 perccel később egy szögletből bejövő labdát Németh Hanna fejelte rá közvetlen közelről, ám Schildkraut megint a helyén volt és a felső léc segítségével kitornázta a löketet. Pár perccel később egy újabb szöglet után Rőhberg Zsanett bólintott a a hosszú sarok irányába 10 méterről, azonban a szegedi kapus egy látványos vetődéssel kitolta azt.

Azonban hiába mutatott be nagyobbnál nagyobb bravúrokat a vendégkapus, a 67. percben ismét góllá érett a hazai nyomás. Egy középpályás labdaszerzést követően Krascsenics Petra ívelte át a labdát a bal oldalra, ahol a rengeteget dolgozó Kiss Stella robogott el védője mellett, majd ügyesen befelé tolta a bőrt és a hosszú oldalon érkező Kovács Tatjana elé tálalt, aki futtából habozás nélkül kilőtte a bal alsó sarkot (3-0).

A 72. percben Lipták Lilla indult meg egy jó átadással a középpályán és mivel a többiek nem zárkóztak fel a támadáshoz, a három védő gyűrűjében 30 méterről lövésre szánta el magát, azonban a távoli löketet a hazai kapus magabiztosan hárította.

A 79 percben ismét Kovács Tatjana alkotott maradandót, amikor a középen kapott labdával ügyesen cselezve kibillentette védőjét az egyensúlyából, majd 8 méterről, spiccel nagy erővel a léc alá vágta azt (4-0).

A mai nap egyértelműen a lendületben lévő kókai csapatról szólt. A mérkőzés nagy részében szemre is tetszetősen játszottak és a párharcok többségét is ők nyerték meg. A tartalékosan érkező vendégek nagyrészt védekezésre kényszerültek és nem nagyon jutottak el a másik kapuig, inkább a nagy különbségű vereség elkerülésére koncentráltak, így a hazaiak megérdemelten nyerték meg a mai találkozót.

JET-SOL Liga női NB I, Alsóház, 4. forduló

Kóka KSE – Szegedi AK 4-0 (2-0)
Kóka, vezette: Peitli Stella (Németh Petra Anna, Fodor Marietta)
Kóka: Erős – Marsi (Rozmis – a szünetben), Madarassy, Rőhberg, Kiss G., Németh A., Krascsenics Cs. (Mezőssy, 77′), Kiss S., Csiki, Krascsenics P. (Kovács T. – a szünetben), Zágonyi. Vezetőedző: Berla László.
SZAK: Schildkraut – Temesváry, Koncz, Cselenák, Lipták, Harcel, Szalai, Szil, Veress, Guth, Vass. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gól: Krascsenics P. (15′, 17′), Kovács T. (67′, 79′).

Berla Attila (Kóka): “Örülök, hogy kombinatív játékkal és ilyen különbséggel sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést, mert a Szeged masszívan védekezett és nem volt könnyű feltörni a falukat. Mi azonban az alsóházi rájátszásban is szeretnénk bizonyítani, hogy jövőre már a felsőházra is alkalmasak leszünk. Sokan már most oda vártak bennünket, de azt gondolom, ehhez még idő kell és rutint kell szereznünk. A sok válogatott összetartás miatt keveset tudtunk együtt edzeni, ám már két hete együtt vagyunk és ennek most megmutatkozott az eredménye. Mi elsősorban az osztályozó nélküli bentmaradást tűztük ki célul, ehhez még minimum egy pontra van szükségünk a hátralévő két mérkőzésen. Aztán jöhet a mi “bajnoki döntőnk” az 5. helyért az Astrával…”

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “A mérkőzés előtt már tudtuk, hogy a szokottnál “vékonyabb” lesz a csapatunk a mai találkozón, hiszen meghatározó játékosaink hiányoztak ma. Az ellenfél erőteljesen támadott, aminek elég hamar meglett az eredménye annak ellenére, hogy szerintem két elkerülhető gólt kaptunk. Ennek ellenére nem estünk össze, hanem felkeltünk a padlóról és továbbra is tördelve a játékot igyekeztünk kontraakciókat vezetni. Sajnos a kapuig nem sokszor jutottunk el, de nem adjuk fel a célunkat, szeretnénk még ebben a bajnokságban pontot, pontokat szerezni!”

Krascsenics Petra (Kóka): “Azt gondolom, hogy végig mi játszottuk a futballt, mi irányítottuk a mérkőzést. Négy gólt sikerült szereznünk, ami szerintem remek teljesítmény. Remélem, hogy ezt a lendületet meg tudjuk őrizni a jövő heti Femina elleni mérkőzésre is!”

Temesváry Tekla (SZAK): “Nagy nyomás nehezedett a védelmünkre, így védőként a mai napon is sokat voltam játékban. A körülményekhez képest szerintem megálltuk a helyünket. Küzdöttünk, hajtottunk, de a mai napon
jobb volt az ellenfél és ha nem véd nagyszerűen a kapusunk, akkor nagyobb különbséggel is kikaphattunk volna.”

no images were found

Előző sztori

Futsal: szoros vereséget szenvedett a Berettyótól a St. Mihály + FOTÓK

Következő sztori

Orbán: az iszlamizálódás alkotmányos tilalom alá esik Magyarországon