Közélet

Lázár János Székkutason: ötmillió ember szennyvízkezelését sikerült megoldani az elmúlt hét évben

Lázár János Székkutason: ötmillió ember szennyvízkezelését sikerült megoldani az elmúlt hét évben

2016. április 13., szerda
Lázár János Székkutason: ötmillió ember szennyvízkezelését sikerült megoldani az elmúlt hét évben
Lázár János

Az elmúlt hét évben mintegy ötmillió ember szennyvízkezelését sikerült megoldani a rendelkezésére álló uniós és hazai forrásokból - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Székkutason.

A következő hetekben zárulnak le azok a beruházások, amelyek lehetővé teszik minden kétezer lakosúnál nagyobb településen az ivóvíz biztonságos célba juttatását és a szennyvíz kezelését - mondta a térség fideszes országgyűlési képviselője a Csongrád megyei község uniós támogatással épített szennyvíztisztító-telepének átadási ünnepségén. A politikus kitért arra, hogy a 2007-2013-as uniós fejlesztési időszakban 9223 milliárd forint gazdagította és gyarapította az országot. Közölte, ezt a pénzt részben mi fizettük be az Európai Unióba, másrészt azért járt nekünk, mert az ország gazdasági határait megnyitottuk más tagországok vállalatai előtt. "Nem ajándékba kaptuk ezeket a forrásokat, hanem a saját pénzünket igyekezzük visszaszerezni és az elmaradott térségek, települések felzárkóztatására fordítani" - hangsúlyozta

Lázár János

.

Átadták az új szennyvíztisztító-telepet Székkutason

Szél István

(Fidesz-KDNP), Székkutas polgármestere elmondta, a település szennyvízcsatornázásának előkészítése 2008-ban indult el. A bruttó 1,81 milliárd forintos költségű, teljes egészében uniós és hazai támogatással megvalósult beruházás során a Duna Aszfalt Kft. 10 kilométer gerincvezetéket és 1,4 kilométer nyomóvezetéket fektetett le. Elkészült öt szennyvízátemelő és a község mintegy nyolcszáz háztartásának 75 százaléka már rá is kötött az új hálózatra. A Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. egy napi 220 köbméteres kapacitású biológiai módszerrel működő szennyvíztisztító-telepet épített, ahol a keletkező iszap kezelését is helyben végzik. A község százmillió forintos kormányzati támogatást nyert el a belterületi úthálózat helyreállítására, ezek a munkálatok augusztusban kezdődhetnek el - közölte a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.