Sport

Labdarúgás: nem rezdültek a hálók a megyei rangadón + FOTÓK

Labdarúgás: nem rezdültek a hálók a megyei rangadón + FOTÓK

2016. április 10., vasárnap
Labdarúgás: nem rezdültek a hálók a megyei rangadón + FOTÓK
hfc_szeol60_gs

Kevés helyzetet hozó mérkőzésen egyik támadósor sem tudta meglepni a másik védelmét: 0-0-al ért véget a HFC-SZEOL megyei derbi.

A presztízsen túl mindkét csapat számára rengeteget érhetett egy győzelem a Csongrád megyei rangadón: a Hódmezővásárhelyi FC számára a kiesés elkerüléséért, míg a SZEOL SC az NB II-be való feljutásért küzd az idény során. A HFC-be visszatérhetett az eltiltását letöltő

Slobodan Markovic

, ugyanakkor

Tóth József

hasonló indokok miatt ki kellett, hogy hagyja ezt a meccset - akárcsak a túloldalon

Fülöp Tibor

, és mivel

Ondrejó Tamás

sérüléssel küszködött, így karrierje során először kezdett NB III-as meccsen

Varga Richárd

. Lendületesebben kezdett a SZEOL, amely főleg

Nikola Maksimovicnak

köszönhetően a jobb szélen több alkalommal is meg tudta bontani a vásárhelyi védelmet, de ezekből a szituációkból nem sikerült igazán nagy feladat elé állítana

Bordás Dánielt

. Mintegy negyed óra elteltével még inkább felpörgött a meccs: előbb remekül felépített szegedi akció folyt végig, amelynek a végén

Végh Ariel

ütempasszát egy megtolás után lőtte el a kapu előtt keresztbe Maksimovic, majd

Szilágyi

távoli lövését fogta

Leindler

. A 22. percben

Bartyik Norbert

szabadrúgása után ugyan Fábián a kapuba fejelt, de a partjelző már lest jelzett, így maradt a 0-0. Főleg a pontrúgások után kerültek a kapuk elé a felek, majd

Grünvald

előtt adódott az első félidő utolsó lehetősége az utolsó pillanatokban:

Tomisic

lekészített labdáját az oldalhálóba lőtte az ötös bal sarkáról a szegediek balbekkje. A fordulást követően

Fábián

a meccs ziccerét hagyta ki, miután a felívelt labdánál

Gajág Gergő

alászaladt, és bár Leindlerrel szemben állt a vásárhelyi támadó, nem tudta mellette ellőni a labdát. Hatvan percnyi játék után ugyan a kapuja elé tudta szegezni a HFC-t a SZEOL, de nem tudott kialakítani igazán nagy lehetőséget, csak egy kevéssel később, amikor egy hazai szöglet utáni villámgyors kontrával végigszáguldva mentettek nagyot a vásárhelyi védők. Az utolsó pár percben ugyan még a SZEOL kisebb fölénybe került, de ekkor sem hibázott a HFC védelme, így gól nélkül zárult a Csongrád megyei NB III-s rangadó. A tabellán tizenhatodik HFC a következő fordulóban szabadnapját tölti, majd két hét múlva a Gyulai Termál FC ellen folytatja a bajnokságot, míg a SZEOL SC maradt második, de győzelmével a Komló egy pontra feljött a kék-feketékre, igaz, a szegediek egy meccsel kevesebbet játszottak riválisuknál. Puskás Csabáék a 25. fordulóban a Paksi FC vendégei lesznek április 17-én.

Hódmezővásárhely, 500 néző
2016. április 10., 16.30
Hódmezővásárhelyi FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Berényi Tamás •* Asszisztens: Fodor Richárd, Csóra Szabolcs.
0
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 26. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - SZEOL SC 0-0

Hódmezővásárhely, 500 néző. Vezette: Berényi Tamás (Fodor Richárd, Csóra Szabolcs).

HFC:

Bordás - Nagy A. (Dordevic, 85'), Markovic, Kökény, Mezei, Marton, Lazinica, Szilágyi, Szabó D. (Tóth A., 74'), Bartyik N. (Bartyik R., 90'), Fábián.

Vezetőedző:

Major László.

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Forró, Gajág, Rácz, Végh (Beretka, 56'), Varga R., Puskás (Müllerlei, 69'), Kéri, Maksimovic, Tomisic (Buzási, 89').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Sárga lap:

Lazinica (5'), Mezei (31') ill. Kéri (25'), Varga (84') Major László:

"Őrzöm továbbra is a SZEOL elleni veretlenségemet, bár ez abszolút nem számít. Az már jóval inkább, hogy a csapat végre úgy nézett ki, mint egy csapat, nagyon fegyelmezetten tudtunk játszani, nem érdemtelenül szereztünk egy pontot. Bár nem ér semmit a véleményem ez ügyben, de szerintem teljesen szabályos gólt szereztünk az első félidőben, ennél sokkal nagyobb lesgólokat adtak meg nekünk korábban. Sok sikert kívánok a Szegednek a folytatásban, de a mai meccsre ez a döntetlen reális. Most lesz két hetünk, amikor nyugodtan tudunk készülni, a Gyula ellen más játékot kell játszanunk, a hátralévő hét meccsből négyet meg kell nyernünk, és akkor bent tudunk maradni."

Tóth Ákos:

"Mindkét csapatnak abban kimerült az ereje, hogy elrontsa a másik játékát. Ebben jó volt mindkét együttes, mi hibáztunk egy-két alkalommal hátul, azt nem használta ki a Vásárhely. Nekünk volt három komoly helyzetünk, de ezeket mi sem tudtuk belőni, ezért a döntetlen igazságosnak mondható, holott kicsit talán közelebb álltunk a győzelemhez. Nem tartom rossznak az eredményt, értékes ez a döntetlen Vásárhelyen. Ahhoz, hogy egy ilyen rangadót megnyerjünk, ahhoz több jó teljesítmény kellett volna, ez ma nem volt meg. A plusz nem volt ma meg a csapatomban, és többet is hibáztunk is, mint szoktunk, viszont nem kaptunk ki, ezért is értékes ezért a pont, mert korábban az ilyen meccseket elvesztettük. Talán a végén picit többet kockáztattunk, de nem volt bennünk az a plusz, hogy ez gólban is megmutatkozzon. A tavaszi első nyolc meccset 5-2-1-es mérleggel lehoztuk, ha ezt megismételjük a hátralévő nyolc meccsünkön, akkor elértük a céljainkat."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége, Berényi lefújja - egy kiélezett meccsen egyik csapat sem tudott igazán a másik fölé nőni, így 0-0-al zárult a Csongrád megyei rangadó az NB III-ban.
90'
Cserél a HFC is: Bartyik Norbert helyére Bartyik Roland jön a pályára.
90'
Három percet hosszabbít Berényi játékvezető.
89'
Kihasználja harmadik cseréjét is Tóth Ákos: Tomisicot Buzási Péter váltja a hajrára.
85'
Cserél a HFC: az imént görccsel küszködő Nagy Andrást Dordevic váltja.
84'
Varga állítja meg határozottan a HFC kontráját a szegedi szöglet után, ez is sárga.
83'
Grünvald adhatta be a bal szélről, Maksimovic okosan akarta azzal, hogy inkább átlépte a lapos passzt, de nem lepte meg védőjét ezzel, aki szögletre tisztázott.
81'
A helyzet változatlan: mezőnyben gyötrik egymást a csapatok, innentől kezdve az biztos, hogy fájni fog annak a csapatnak, aki elveszti a meccset - feltéve, ha lesz ma gól, viszont az eddigiek alapján nem nagyon látszik, hol lenne fogható bármelyik csapat.
76'
Ez nem sokon múlt, Forró hazaadása után Leindler hosszan vette át a labdát, így a letámadó Fábián majdnem megszerezte a labdát, de végül ha kevéssel is, de megelőzte őt védője.
74'
Először változtat a HFC: Szabó Dávid helyét Tóth Attila foglalja el a hátralévő negyed órára.
73'
Bár két szögletet is elvégezhetett a SZEOL, de nem hozott veszélyt egyik sem - majd beszorult kapuja elé a HFC, de állta a nyomást a hazai védelem.
71'
A HFC végezhetett el kontrát, azonban a SZEOL kontrázhatott: Maksimovic indításával Tomisic lépett meg a jobb szélen, lapos centerezését azonban szögletre tisztázták.
69'
Ismét cserél a SZEOL, Puskás Csabát Müllerlei Szabolcs váltja, így a szegedi csk-szalag Grünvaldra kerül.
68'
Bartyik megint elvállalja kintről egy lecsorgó labda után: lövése Leindler kapuja fölött köt ki - a vásárhelyiek azt reklamálják, hogy hozzáért egy szegedi, de kirúgás következhetett.
67'
Beretka lépett volna ki védője mellett a bal oldalon, majd befele cselezett, de nem tudta átverni védőjét - az utóbbi percekben kicsit beszorul a HFC, nehezen tudja kihozni a labdát a hazai együttes.
59'
Nagy változás nem állt be a játék képébe: úgy tűnik, egy gól akár győzelmet is érhet annak a csapatnak, amelyiknek sikerül betalálnia.
56'
Először Tóth Ákos nyúl bele a meccsbe: Végh Ariel helyére az utóbbi időben a HFC ellen igen eredményes Beretka Péter áll be.
52'
Ez volt a meccs eddigi legnagyobb helyzete! Ismét Fábiánt találta meg egy löbbölt labda, Gajág feje felett elszállt, a kapujából kijövő Leindlerben ugyan elakadt a labda, de visszakerült Fábián elé, aki viszont nem tudta az üres kapuba passzolni!
48'
Bartyik 25 méteres szabadrúgása kerül el Leindler kapujának jobb kapufáját.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget a meccs első félideje, egyelőre nincs gól - masszív mindkét csapat hátul.
45'
Tomisic tart meg egy labdát a HFC tizenhatosa előtt, majd a felfutó Grünvaldot játssza meg a bal oldalon, aki kapásból lő, de az oldalhálót találja el.
44'
Egy vásárhelyi szabadrúgás után Fábián fordulhat kapura, de nem tudta már erővel kapura tenni a labdát.
40'
Egy szögletnél Bordásnak kell tisztáznia az érkező szegedi elöl, majd a vásárhelyi védelem is felszabadít.
36'
Fábián lépett volna ki, és emelhetett is volna kissé kiszorított helyből, de már itt is lest intett a partjelző. Továbbra is nagyobb helyzet nélkül a csapatok, egyelőre a jól záró védelmeket nem tudta feltörni egyik fél sem.
31'
Mezei is besárgul, az induló szegedi kontránál Tomisicet buktatta.
29'
Rácz fejelhette volna kapura Puskás szabadrúgását az ötösről, de ezúttal is emelkedett a partjelző zászlaja, a les megállította a szegedi akciót. Kiegyenlített a meccs, az látszik, hogy egy-egy pontrúgás nagyon sokat érhet ma.
25'
Kérié az első szegedi sárga, reklamálásért intette magához a játékvezető a SZEOL játékosát.
22'
Bartyik szabadrúgása után Fábián fejel a szegedi kapuba, de kapustámadás miatt nem adja meg a gólt Berényi játékvezető, marad a 0-0.
20'
Megélénkült a meccs: mintaszerű akciót vezetett a SZEOL, egyérintővel, kicsiben jutott el a HFC kapujáig a szegedi gárda, Végh Ariel passzát a balösszekötő helyén induló Maksimovic lőtte el tíz méterről laposan, labdája azonban elsuhant érintés nélkül Bordás kapuja előtt keresztbe.
19'
Szilágyi kapott labdát a szegedi kaputól 25 méterre - lövésre biztatták a lelátóról, amit meg is fogadott, léc alá tartó lövését végül Leindler fogta.
17'
Szabadrúgáshoz jutott a Vásárhely a szegedi térfél közepén, a jobb oldalvonal mellett: a lefejelt labdát végül Szilágyi jócskán a kapu fölé vágta 14 méterről.
16'
Bartyik Norbert előtt adódott terület a jobb szélen, a középen érkező Fábiánt csak Kéri kísérte, viszont a beadásra a szegedi ért oda előbb - nagy lehetőség lett volna
13'
Főleg mezőnyjáték az utóbbi percekben, sok-sok párharccal. Főleg a széleken próbálkozik mindkét együttes eddig.
8'
Megint egy veszélyes szegedi akció, azonban Tomisic lekészítése után Végh lövését blokkolják, majd a lecsorgót Kéri teszi középre, de Maksimovic fejesét begyűjti Bordás.
6'
Végh Ariel kapura lőtte egyből: a rövid alsóra tartó labdára leért Bordás - egykori csapattársak csaptak most össze, hiszen mindketten voltak az Orosháza játékosai korábban. Ugyanakkor jó néhány ilyen párharc lesz, hiszen Végh Ariel mellett Rácz László is megfordult Vásárhelyen, míg a túloldalon Szilágyi, Kökény, Szabó Dávid és Mihálffy Zsolt is volt a szegedi klub játékosa korábban.
5'
Rögtön egy sárga a meccs elején, Puskás indította Maksimovicot a jobb szélen, Lazinica a mezénél fogva rántja le őt a tizenhatos bal oldalánál, ezért villan a sárga, és jó helyről végezhet el szabadrúgást a SZEOL.
1'
A Vásárhely kezdte a meccset.
16.25 - Szépen gyűlnek a nézők is, közben a csapatok érkeznek a kezdőrúgáshoz: a HFC tiszta pirosban, míg a SZEOL hagyományos kék-fekete szerelésben lép pályára. 16.06 - A két csapat már a pályán melegít: a kezdőket megvizsgálva látható, hogy a HFC-nél az egy héttel ez előttihez képest két változtatás történt, Nagy András mellett az eltiltásából visszatérő Slobodan Markovic került be a kezdőbe ; míg a SZEOL-nál Ondrejó helyett Varga Richárd került a kezdőbe, aki az idény során először lehet ott a kezdő sípszókor a csapatban. 15.50 - Köszöntjük olvasóinkat Hódmezővásárhelyről! Borongós idő fogadta a csapatokat, az utóbbi napokhoz képest szokatlanul hűvösebb is az idő, azonban a kapusok már elkezdték a bemelegítő gyakorlatokat. A mérkőzés Berényi Tamás sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.A megyei rangadó előtt Kökény Tamás és Beretka Péter mondta el várakozásait.

Fontos pontokat osztanak vasárnap Hódmezővásárhelyen: a hazaiaknak a bennmaradás, a SZEOL-nak a feljutáshoz jöhet jól egy győzelem.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=625523

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.