Sport

Labdarúgás: csúcsrangadóval folytatódik a megyeegy

Labdarúgás: csúcsrangadóval folytatódik a megyeegy

2016. április 1., péntek
Labdarúgás: csúcsrangadóval folytatódik a megyeegy
morahalom_algyo_mj-035

Akár a bajnokság végkimenetelének szempontjából is kiemelt fontosságú mérkőzést rendeznek szombaton a Móradomb körúton, ahol a második helyen álló Mórahalom a veretlenül a tabella élén álló Algyőt fogadja. Hét pont a különbség a két csapat között – szombaton kiderül, milyen irányba mozdul el ez a szám.

Nagyszerű mérkőzésre van kilátás szombaton a Csongrád megyei I. osztályban, hiszen a második helyezett Mórahalomhoz az élen álló Algyő látogat. A két csapatot hét pont, és egy meccs választja el egymástól, hiszen az üldöző már letöltötte szabadnapját, míg ezt az Algyő majd két forduló múlva fogja megtenni. Bár a bajnokság egyharmada még előttünk áll, de a szombati eredmény mindenképpen meghatározható lehet majd a bajnoki címért futott versenyben. Mindkét csapat jó formában várhatja az egymás elleni ütközetüket, és hasonló eredménysort produkáltak a tavaszi idény során is: bár az Algyő egy meccsel többet játszott, de ugyanúgy egy 2-2-s döntetlentől eltekintve, amit a listavezető Szentesen ért el, míg a Mórahalom az FK Szeged otthonából távozhatott egy ponttal hasonló végkimenetellel, mindkét gárda megnyerte a többi tavaszi mérkőzését.

Csak a győzelemben gondolkodnak

sandorfalva-morahalom032kf

Ahhoz, hogy a Mórahalom esélyei megnőjenek a bajnoki cím megszerzését illetően, a homokhátiaknak egyetlen opció jöhet szóba: legyőzzék szombaton az Algyőt. Nem ígérkezik persze ez könnyű feladatnak, nem csak azért, mert ez még az idei szezonban senkinek sem sikerült, hanem azért is, mert az Algyő idén többször is fel tudott állni vesztett állásból: példaképp éppen a két csapat egymás elleni őszi mérkőzésén hiába vezetett 2-0-ra idegenben a Mórahalom, a 96. percben kiegyenlített

Pénzváltó Bence

, így egy pontot otthon tudott tartani csapata. A homokhátiaknál az év eleji botlásokat követően az ősz második felétől már szinte hiba nélkül pörög a fogaskerék, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az utolsó tizenegy meccséből tízet is megnyert a gárda – persze ebben a tekintetben az Algyő sincs lemaradva, a bajnokság második harmadát nyolc győzelem mellett 3 döntetlennel tudták le Hatvani Józsefék.

Online

Szombaton 16.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Mórahalom VSE - Algyő SK Csongrád megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

„Nem mondanám, hogy nem fontos ez a mérkőzés, főleg így, hogy hét pont a hátrányunk, kiemelkedő fontosságú lesz a szombati meccsünk. Hazai pályán játszhatunk, a hazai mérlegünk pedig elég jónak mondható, az FK elleni 1-0-s vereségtől eltekintve minden meccset hoztunk. Én azt mondom, ha mi nem nyerünk szombaton, akkor az Algyő számunkra befoghatatlanná válik, nagyban befolyásolja a végkifejletet a mostani meccs eredménye. Megnéztem az Algyő játékát a múlt héten, ahogy ők is megnéztek bennünket, próbáltuk feltérképezni, hogy hol ejthetünk sebeket rajtuk. Az elejétől kezdve győzelemre fogunk játszani, nem vagyunk előrébb egy döntetlennel, az csak az Algyőnek felel meg. Látva ellenfelünk FK elleni játékát, ők a kontrákra rendezkednek be, és a gyors támadóikat használnák ki

Hatvani József

és

Busa Bence

személyében, akikben az átlagnál több a sebesség, de azt gondolom, mi is fel vagyunk vértezve hasonlóan gyors játékosokkal. Kinyílni nem fogunk, nem rohanunk fejjel a falnak, de szeretnénk hamar vezetést szerezni, hogy ezzel is kizökkentsük az Algyőt a játék ritmusából” – fejtette ki

Magyar György

, a Mórahalom játékos-edzője, aki hozzátette, megpróbálnak revansot venni az őszi mérkőzésért, amikor a 96. percben szerzett góllal egyenlített az Algyő, ugyanakkor most úgy véli Magyar György, hogy valamelyest esélyesebb is csapata szombaton, 60-40%-ra adta az esélyeket. A Mórahalom egy roppant fontos győzelmet szerzett a Sándorfalva otthonában az elmúlt fordulóban, ahol a tavalyi szezonban lejátszott meccsel ellentétben az utolsó pillanatokban nem tudott tizenegyesből egyenlíteni Antal Róbert együttese, így a Mórahalom volt a második olyan csapat, amely három pontot tudott szerezni Sándorfalván. „Sokat is tettünk azért a győzelemért, de korábban is eldönthettük volna a meccset. Természetesen adott ez is egy lökést, ahogy az is, hogy az UTC és az FK elleni meccseket leszámítva három ponttal zárjuk a meccseinket. A Sándorfalván a második félidőben mutatott játékunkat szeretnénk nyújtani most az első perctől kezdve, reméljük, hogy szép számú közönség előtt játszhatunk szombaton, szeretnénk őket is szórakoztatni. Ugyanakkor a szórakoztatás nem elég, csak a három pont számít, amit be fogunk zsebelni” – fogalmazott Magyar György. A mórahalmi játékos-edző dolgát sem sérülés, sem eltiltás nem nehezíti a szombati rangadón, mindezzel együtt várhatóan belenyúl majd a sándorfalvi kezdőcsapatba Magyar György.

Koncentrált játék lehet a kulcs

algyo-fk_szeged013kf

Huszonkét forduló már eltelt az idei bajnokságból, és nem úgy tűnik, hogy lassítana az Algyő: a listavezető kiválóan teljesít egész évben, huszonegy bajnokiját követően sem talált legyőzőre, és döntetlent is mindössze csak négy alkalommal játszott, így hétpontos előnnyel utazhatnak Podonyi Norberték szombaton a Móradomb körútra. Üldözőjéhez hasonlóan az Algyő is győzelemmel melegített a hétvégi rangadóra, az őszi bajnok saját közönsége előtt nyert 4-1-re az FK Szeged ellen, így tizenhetedik sikerét is besöpörte a pontvadászatban. A döntetlen a vendégeknek kedvezhetne a szombati rangadón, hiszen így megmaradna a hétpontos előnyük – ugyanakkor ha három ponttal távoznának a homokhátiak otthonából, akkor nagy lépést tennének a bajnoki cím felé. "Ennek a mérkőzésnek is úgy indulunk neki, mint az összes többinek, hiszen ez is csak egy a sok közül. Igaz, hogy az egyik legjobb játékosállománnyal rendelkező csapat ellen fogunk játszani, ráadásul idegenben. Ettől függetlenül azonban a felkészülésünkön nem változtattunk. Persze, ugyanúgy szeretnénk sikeresen szerepelni, mint az eddigi mérkőzéseken. Nyilván, amikor az első a másodikkal találkozik, abban bármi benne van. De van még hátra jó pár mérkőzés a bajnokságból, így bárki foghat ki még egy rosszabb szériát, ahogy javítani is lesz még lehetőség." – fogalmazott portálunknak

Takács Zoltán

, az Algyő SK vezetőedzője. Az Algyő az ebben az idényben lejátszott összes bajnokiján lőtt gólt, sőt, csak egyszer, a Csongrádon aratott siker alkalmával fordult elő, hogy ne talált volna be legalább kétszer a gárda, így az egyben legtöbb lőtt góllal is bíró együttes támadójátéka akár el is döntheti a szombati mérkőzést. "Természetesen ezúttal nem lehet olyan nyíltan futballozni majd, mint más, gyengébb képességű ellenfelekkel szemben. A csapatszintű védekezés lényegesen fontosabb lesz. Koncentráltan, fegyelmezetten, csapatként jól működve kell játszanunk, és akkor annak meglehet az eredménye. Nyilván ismerjük már a Mórahalom erényeit. Megpróbálunk rá felkészülni, de úgyis abban a 90 percben fog csak eldőlni, éppen melyik csapat van fizikálisan és pszichésen jobb állapotban, illetve hogy ki fog kevesebbet hibázni." – válaszolta a listavezető mestere. Az előző héten az FK Szeged ellen szereplő csapathoz képest annyi változás várható az Algyő keretében, hogy a betegségéből felgyógyult

Németh Lászlóra

, valamint a strandfoci válogatott szentpétervári edzőtáborából hazatérő

Deák Donátra

újból számíthat Takács Zoltán, az arcsérülést szenvedett, egyben műtéten átesett Pénzváltó Bencére viszont várhatóan hosszabb ideig nem számíthat majd az algyőiek trénere.

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban

Sándorfalva SK - Mórahalom VSE 2-3 (1-1)

Sándorfalva, műfű, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István •(Minda Gábor, Kiss Richárd).

Sándorfalva:

Ábrahám - Márki, Visnyei, Dargó, Lovas, Vékes, Kanász (Antal 70'), Szil, Széll, Kovács (Törköly 73'), Tóth (Kertész 79').

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Mórahalom:

Halász - Bokányi, Szücs, Barát (Mészáros 58'), Pócs T., Zsoldos, Vojnic-Zelic, Szalma, K. Tóth (Pócs D. 73'), Varga (Crkvenjakov - a szünetben), Magyar.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Lovas (9'), Széll (84'), ill. Szalma (44'), Magyar (70', 85').

Sárga lap:

Kanász (17'), Visnyei (20'), Lovas (47'), Dargó (82'), ill. Pócs (43'), K. Tóth (71'), Szücs (90+1').

Piros lap:

Lovas (90+2').

Algyő SK - FK 1899 Szeged 4 - 1 (1-0)

Algyő, műfű, 250 néző. Vezette: Holczimmer Tamás (Apró Ferenc, Berger Tibor).

Algyő:

Révész - Szűcs K., Sebők, Szélpál, Csányi, Takács R. (Daróczi, 75'), Bella (Vellai, 71'), Podonyi, Gonda, Busa, Hatvani (Hegedűs, 81').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

FK Szeged:

Győri - Heredea, Turján, Prontvai, Barta, Szalai (Dóra T., 73'), Gyurkovics, Imre, Tóth A. (Lengyel, 60'), Dóra J. (Szélpál, 64'), Szőcs.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Sebők (42', tizenegyesből), Hatvani (53', 70'), Busa (88') ill. Heredea (90')

Sárga lap:

Takács R. (6') ill. Tóth A. (3'), Turján (25'), Heredea (72'), Szélpál (87')

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2015. szeptember 19.)

Algyő SK - Mórahalom VSE 2-2 (0-1)

Algyő, vezette: Szöllősi Ferenc (Nagy Gábor, Virág András Barnabás)

Algyő:

Szűcs M. - Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi (Takács R., 56'), Gonda (Vellai - a szünetben), Németh L. (Csányi - a szünetben), Podonyi, Busa, Sebők (Bella, 70'), Hatvani.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Mórahalom:

Halász (Ótott-Kovács, 88') - Bokányi R. (Bokányi B., 61'), Szücs, Cseh, Takács A., Zsoldos, Mészáros (Zámbori, 70'), K. Tóth (Crkvenjakov, 53'), Szalma (Varga K., 54'), Magyar, Pócs.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gól:

Takács R. (69'), Pénzváltó (90+6') ill. Cseh (2'), Crkvenjakov (65').

Sárga lap:

Szélpál (56'), Pénzváltó (58'), Csányi (62') ill. Ótott-Kovács (90'), Crkvenjakov (94').

Vajgely Pál, Szuda Sándor

Az első látogat a másodikhoz - csúcsrangadót rendeznek hétvégén a megyeegyben! Az egyaránt a bajnoki címre törő Mórahalom és Algyő parázs derbit vívhat szombaton - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=623132

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.