Közélet

Kövér: identitás nélkül nem lehet egy állami közösséget megtartani

Kövér: identitás nélkül nem lehet egy állami közösséget megtartani

2016. április 15., péntek
Kövér: identitás nélkül nem lehet egy állami közösséget megtartani

Az állam egy nemzetnek a közössége, amelyet nem lehet identitás nélkül megtartani - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken az MTI-nek a nyugat-lengyelországi Poznanban, miután a lengyel szejm és a szenátus összevont, a kereszténység felvételének 1050. évfordulója alkalmából megtartott ünnepi ülésén vett részt.

A házelnök példaértékűnek értékelte azt, ahogy Lengyelország a keresztény hagyományához viszonyul. "Ez nem választható el attól az aktuálpolitikai helyzettől, mely jelenleg egyrészt Lengyelországban áll fenn, másrészt körülveszi Európában Lengyelországot, és Magyarországot is" - tette hozzá

Kövér

. "A keresztény identitás képes volt a lengyeleket és a magyarokat is több mint ezer éven keresztül fenntartani" - fejtette ki a magyar politikus, hozzátéve: " "elhamarkodott lenne ezt az erkölcsi alapot mindenféle szedett-vedett ideológiákkal próbálni meg helyettesíteni". "A görög bölcsességen, a római jogon és a kereszténységen alapuló európai civilizáció megőrzéséhez mindhárom említett pillér szükséges" - vélte a házelnök.

Andrzej Duda

lengyel elnök, az európai parlamentek képviselői, a lengyel kormány tagjai, valamint egyházi méltóságok - köztük a Ferenc pápa legátusaként érkezett

Pietro Parolin

bíboros, vatikáni államtitkár - részvételével tartott ünnepi ülés a háromnapos állami és egyházi megemlékezések része. A csütörtöki programon Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) elnöke is jelen volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.