Sport

Kosárlabda: a Szedeák játékosai avatták fel a Bonifert-iskola tornatermének új palánkjait + FOTÓK

Kosárlabda: a Szedeák játékosai avatták fel a Bonifert-iskola tornatermének új palánkjait + FOTÓK

2016. április 7., csütörtök
Kosárlabda: a Szedeák játékosai avatták fel a Bonifert-iskola tornatermének új palánkjait + FOTÓK
szedeak_bonifert_domonkos_iskola14_gs

Hat új, állítható magasságú palánkkal gazdagodott a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornaterme: csütörtökön délelőtt a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosainak segítségével a kicsik is zsákolhattak az új palánkokon.

Nagy tapsvihar fogadta a szerdán este a MAFC-ot legyőző, ezzel bentmaradását bebiztosító Naturtex-SZTE-Szedeák játékosait csütörtökön a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornatermében: a kosarasok mellett a szakmai stáb is ellátogatott az intézménybe, ahol hat új, állítható magasságú palánkot adtak át. A klub által finanszírozott, mintegy 2,5 millió forintos beruházás keretében elkészült fejlesztés a tervek szerint a jövőben egy eredményjelzővel bővülhet, így mint azt

Maronka Zsolt

, a Szedeák Kosárlabda Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, elsősorban a kisebb korosztályok számára nyújthat majd remek lehetőséget az edzésre az új palánkokkal ellátott terem, e mellett pedig utánpótlás-mérkőzések helyszínéül is szolgálhat majd. Az első dobást

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

, az iskola igazgató ejtette meg – közelije pontos is volt, nagy örömet kiváltva ezzel a gyerekekből.

Milenko Topic

, a Szedák korábbi világbajnok másodedzője ragadott labdát ezt követően, azonban ő az első dobást kihagyta, de végül ő is felavatta az új palánkot. Ezt követően az iskola ifjú kosarasai a szegedi klub játékosaival közösen pattogtathattak, majd segítségükkel zsákolhattak is, végül pedig egy egymás elleni játék zárta a közösen töltött programot.

Széles és színes palettát kínál a Bonifert Domonkos Általános Iskola

2010-ben vette fel

Bonifert Domonkos

nevét a makkosházi általános iskola: az intézményben emelt szintű matematika, első osztálytól informatika oktatás zajlik, e mellett pedig évtizedek óta nagy hangsúlyt fektetnek a sportra is: számtalan sportágban próbálhatják ki magukat a gyerekek, elsősorban a labdajátékokat űzhetik a fiatalok, ami nagyon jó közösségfejlesztésre ad lehetőséget mind az osztály, mind a csapaton belül.

szedeak_bonifert_domonkos_iskola17_gs

„Igyekszünk felkarolni a kosárlabdát, de e mellett a kézilabda versenyszerűen megy, mot igyekszünk a röplabdát is behozni. Természetesen ehhez megfelelő edzők és testnevelő tanárok kellenek, akikhez ezek a sportágak közel állnak. Az egészséges életmódot is előnyben részesítjük, itt nálunk az a fontos, hogy mozogjanak a gyerekek, mert a heti öt testnevelés órát a padon is el lehet tölteni. Fontos még nálunk a természetismeret, sok versenyt nyertek a gyerekeink ebben a körben, országos versenyen lettek hetedikek az ötödik osztályosaink, erre nagyon büszkék vagyunk. E mellett a nyelvi versenyen is jól szerepeltek, magyar és angol nyelvből is. Iskolánkban órarend szerint egy idegen nyelvet oktatunk, de szakkör szintjén lehetőség van a német nyelv elsajátítására is. Két osztályt tervezünk indítani a következő tanévben, ez a két osztály két általános tantervű osztály lesz, de lehetőség van az emelt szintű matematika tanulására, sőt, hetedik osztálytól emelt szintű idegen nyelvre, és német valamint francia nyelvre is van lehetőség” - fogalmazott Husztáné Gyursánszki Erzsébet, a Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója portálunknak. Hozzátette, bíznak benne, hogy idén el tud indulni az épület felújítása egy városi pályázat keretein belül, így nem csak a parketta és ablakcserén átesett, valamint immáron új palánkokkal felszerelt tornaterem, hanem az iskola többi része is felújulhat. Az intézmény vezetője kifejtette, távlati terveikben az szerepel, hogy minden évfolyamban két osztályuk legyen, azaz egy 16 osztályos iskolát alakíthassanak ki. Városi szinten jó utánpótlást ad az iskola a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumnak, de a többi középfokú intézményben is jól szerepelnek az intézmény tanulói. Husztáné Gyursánszki Erzsébet elmondta, a náluk végzett gyerekek háromnegyede 80%-a érettségit adó középiskolában folytatja tanulmányait. „Jó logikai gondolkodást próbálunk a gyerekeknél kialakítani azzal, hogy programozni tanítjuk őket, ez sokban tud segíteni a tanulásban is számukra. A demográfiai mélypont nálunk is érzékelhető volt, azóta a két osztály mindenhol megvan. Az 1980-as években több mint ezer gyermek tanult nálunk, akkor hét osztály volt minden évfolyamban” - fogalmazott az igazgató. Husztáné Gyursánszki Erzsébet elmondta, délután is sok szakkörrel várják a gyerekeket, tehetséggondozást és kézműves foglalkozást is kínálnak a tanulóknak. „Délután is van még sportfoglalkozás, annak ellenére, hogy öt testnevelés óra van. Az asztaliteniszt is preferáljuk, illetve a testnevelés óra keretein belül néptáncra és társastáncra is nyílik lehetőség, ezekből is szintén versenyekre járnak diákjaink. A szülők számára próbálunk sok lehetőséget adni, amivel itt tudjuk tartani a gyerekeket. Hatalmas udvarunk van, a város szerintem legnagyobb udvarával mi rendelkezünk” - zárta a Bonifert Domonkos Általános Iskola igazgatója.

Hat új palánkot vehettek birtokba a Bonifert-suli diákjai a Szedeák játékosaival közösen.http://szegedma.hu/?p=625302

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.