Kultúra

Kim Ir Szen árnyékában - Milton Diehl előadása az Emlékpontban

Kim Ir Szen árnyékában - Milton Diehl előadása az Emlékpontban

2016. április 5., kedd
Kim Ir Szen árnyékában - Milton Diehl előadása az Emlékpontban
2016_04_08_Mindennapok Del-Koreaban

A koreai háború (1950–53) az európaiak számára szinte elfeledett háború, s mindössze a hidegháborús korszak egyik mellékhadszíntereként tekintünk rá. Pedig jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy a második világháború után – az új világrend ázsiai törésvonalánál – ez volt az első komolyabb összecsapás a nyugati demokratikus és a kommunista hatalmak között. Az előadás az amerikai hadsereg egykori tisztjének, Milton Diehl hadnagynak a koreai élményeit eleveníti fel az Emlékpont április 7-én 10 órakor kezdődő rendhagyó történelemóráján – szinkrontolmácsolással.

Milton Diehl

a háború után, az 1960-as években az újjáépülő Koreai Köztársaság (elterjedt nevén Dél-Korea, a kettéosztott Korea demokratikus része) újonnan szervezett hadseregének kiképzője, majd vezénylő tisztje volt. Közvetlen élményeket szerzett a hírhedt

Kim Ir Szen

kommunista diktatúrájának – a mindmáig fennálló Koreai Népi Demokratikus Köztársaságnak (ismertebb nevén Észak-Koreának) – az árnyékában létrejövő új dél-koreai állam felépítéséről, az ázsiai életforma viszontagságairól, valamint a mai napig le nem zárult koreai háború utózöngéiről, többek közt az ártatlan civil gyerekek elleni tüzérségi támadások borzalmas hatásairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.