Sport

Kézilabda: simán nyert a MOL-Pick Szeged Vácott

Kézilabda: simán nyert a MOL-Pick Szeged Vácott

2016. április 28., csütörtök
Kézilabda: simán nyert a MOL-Pick Szeged Vácott
pick-vac008kf

Magabiztos győzelemmel folytatta a felsőházi szereplését a MOL-Pick Szeged, amely a Vác vendégeként tizenegygólos győzelmet aratott.

Ezúttal nem Juan Carlos Pastor ült a MOL-Pick Szeged kispadján: a spanyol mester a Magyar Kupa döntőjének végjátékában a Xavi Sabatéval szembeni afférja miatt kapott egy meccses eltiltást töltötte le a Vác elleni bajnokin. A Pickből Rajko Prodanovic nem tudta vállalni a játékot, helyette Fekete Bálint volt ott a szegediek keretében. Munkácsi gólja nyitotta a meccset, amit Bombac hétméteresből egalizált: az első kétgólos különbségre mintegy tíz percet kellett várni, Wyszomirski védését követően Balogh Zsolt találata jelentette a Pick 6-4-s előnyét, majd a félidő hajrájában, 10-12-nél robbantott a Szeged, és zsinórban négy gólt szerzett, még a kapus, Piotr Wyszomirski is betalált. (10-16) A szünetbeli hatgólos vezetése után az első tíz percet is megnyomta a MOL-Pick Szeged, így a 34. percben már megvolt a tízgólos fór. (14-24) Ezen a határon ugyan belülre tudott kerülni néhányszor a Vác, de végig kontrollálta a meccset a harcosan küzdő Vác ellen a Pick, amely végül 11-el, 35-24-re nyert úgy, hogy minden pályára lépő játékosa gólt szerzett. A MOL-Pick Szeged ezzel továbbra is hibátlan mérleggel áll a felsőházi rájátszásban, legközelebb pedig május 4-én, a Tatabánya vendégeként lép majd pályára.

K&H Férfi kézilabda liga, rájátszás az 1.-6. helyért, 6. forduló

Váci KSE - MOL-Pick Szeged 24-35 (12-18)

Vác, 500 néző. Vezette: Medve Róbert, Nagy László.

Vác:

Vitáris - Terenyi 2, BARTÓK 11/2, Lendvay 1, Pavlovic 2, Munkácsi 1, Császár 2. Csere: Vucicevic, Kökény, Chystabayeu, Astrashapkin, Vasic 1, Pál 3, Tyiskov 1, Fekete D.

Vezetőedző

: Zsiga Gyula.

MOL-Pick Szeged:

Wyszomirski 1 - Parrondo 1, VRANJES 5, Thiagus Petrus 3, Ilyés 1, Källman 1, MINDEGÍA 5. Csere: Balogh 3, Bombac 2/2, ROBLEDO 5, Fekete B. 1, Blazevic 1, Zubai 2, Curuvija 2, Ancsin 2.

Edző:

Marko Krivokapic.

Kiállítás:

8 perc ill. 8 perc.

Hétméteres:

2/2 ill. 2/2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.