Közélet

Kampányt indít a parlagfű elleni védekezésről a Földművelésügyi Minisztérium

Kampányt indít a parlagfű elleni védekezésről a Földművelésügyi Minisztérium

2016. április 28., csütörtök
Kampányt indít a parlagfű elleni védekezésről a Földművelésügyi Minisztérium

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) országos kampányt indít a parlagfű elleni védekezés fontosságáról több szervezet közreműködésével.

Az FM csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a tárca mellett részt vesz a kampányban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és az Országos Polgárőr Szövetség. A parlagfű elleni állami szerepvállalás fő iránya a prevenció, ezért a hatósági munka támogatása mellett nagyon fontos a megelőzést segítő kommunikáció, az együttműködés az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel - írták. Közölték: a parlagfű okozta veszélyek tudatosítása mellett elengedhetetlen, hogy az emberek megismerjék a növényt, és tegyenek azért, hogy lakókörnyezetük gyommentes legyen. Erre a többi között gyógyszertárakban elhelyezett plakátokkal hívják fel a figyelmet. A Parlagfű Kisokos című kiadvánnyal idén további 1500 általános iskola 3-4. osztályos tanulói ismerkedhetnek meg - tették hozzá. A tárcának parlagfű elleni védekezésre idén 46,1 millió forint áll rendelkezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.