Embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak öt ember ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított két afgán és három magyar állampolgár ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság – közölték csütörtökön a police.hu oldalon.

A rendőrök csütörtökön egy 28 éves afgán férfit egy budapesti bárban, később egy 58 éves magyar nőt és a társaságában tartózkodó 25 éves afgán férfit lakóhelyükön fogtak el. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a nyomozók több mobiltelefon-készüléket és jelentős mértékű valutát foglaltak le. A rendőrök mindhárom személyt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Az ügy előzménye, hogy a rendőrség március 31-én egy autópálya menti ellenőrzéskor megállított két autót, amelyeket két 44 éves budapesti lakos vezetett. A sofőrök – a most elfogott három ember társai – összesen nyolc afgán állampolgárt szállított utasként, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A gépjárművek vezetőit és az utasokat is a helyszínen elfogták, a két magyar sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak.

Default thumbnail
Előző sztori

"A szegedi lakosság többet érdemel" - a Civil Városi Unió kérdései a pénteki közgyűlés elé

Default thumbnail
Következő sztori

Az amerikai külügyminisztérium jelentést tett közzé az emberi jogok magyarországi érvényesüléséről

Legutóbbi hasonló cikkek