Közélet

Embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak öt ember ellen

Embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak öt ember ellen

2016. április 14., csütörtök
Embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak öt ember ellen

Embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított két afgán és három magyar állampolgár ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság - közölték csütörtökön a police.hu oldalon.

A rendőrök csütörtökön egy 28 éves afgán férfit egy budapesti bárban, később egy 58 éves magyar nőt és a társaságában tartózkodó 25 éves afgán férfit lakóhelyükön fogtak el. A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során a nyomozók több mobiltelefon-készüléket és jelentős mértékű valutát foglaltak le. A rendőrök mindhárom személyt előállították a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket. Az ügy előzménye, hogy a rendőrség március 31-én egy autópálya menti ellenőrzéskor megállított két autót, amelyeket két 44 éves budapesti lakos vezetett. A sofőrök - a most elfogott három ember társai - összesen nyolc afgán állampolgárt szállított utasként, akik nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. A gépjárművek vezetőit és az utasokat is a helyszínen elfogták, a két magyar sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.