Bulvár

Előzetesben a szúnyoghálón át betörő tolvajok

Előzetesben a szúnyoghálón át betörő tolvajok

2016. április 21., csütörtök
Előzetesben a szúnyoghálón át betörő tolvajok

A Szegedi Járásbíróság tegnap elrendelte annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akiket jelentős értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének és más bűncselekményeknek megalapozott gyanúja miatt hétfőn vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása május 20-ig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta

V. Zs. I.

és

L. I.

gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy április 1-án 8 és 10 óra között egy szegedi ingatlan teraszablakáról eltávolították a szúnyoghálót, majd a teraszablakot befeszítették, és az emeleti fegyverszekrényből 20 millió forintot, míg a földszinti hálószobaszekrényből 100 ezer forint értékű aranyékszert tulajdonítottak el. A lopással okozott kár megtérült, ugyanis a rendőrség a házkutatás alkalmával az eltulajdonított készpénzt és ékszereket lefoglalta. A fentieken kívül a gyanúsítottak február 16-én és március 27-én is betörtek egy-egy ingatlanba, amely kapcsán az egyik helyről kb. 3 millió forint értékű készpénzt és ékszert, míg a másik helyről 300 ezer forint készpénzt tulajdonítottak el. A bíróság álláspontja szerint a vagyon elleni bűncselekmény miatt is büntetett előéletű gyanúsítottak részben jelentős tárgyi súlyú (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszanak megvalósítani, erre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén a hatóságok elől megszöknének, vagy elrejtőznének, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követnének el. A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzését az ügyész és V. Zs. I. gyanúsított, valamint védője tudomásul vették, míg L. I. gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a kényszerintézkedés elrendelése tárgyában hozott döntés kizárólag V. Zs. I. gyanúsított esetében emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.