Bulvár

Biztosabbnak látják munkahelyüket a magyarok, mint egy éve

Biztosabbnak látják munkahelyüket a magyarok, mint egy éve

2016. április 7., csütörtök
Biztosabbnak látják munkahelyüket a magyarok, mint egy éve

Biztosabbnak látják munkahelyüket a magyarok, mint egy évvel korábban, leginkább a 18-29 éves korcsoportban, valamint a diplomások és a legalább érettségivel rendelkező munkavállalók, illetve a kereskedelemben dolgozók körében - közölte a BNP Paribas Cardif biztosító az MTI-vel.

A BNP Paribas Cardif Biztosító és a Medián közös munkaerőpiaci stabilitási indexe az idei év első negyedévében 64 pontot ért el a 100 fokú skálán, az előző év azonos időszakához képest 2 ponttal, 2015 negyedik negyedévéhez képest pedig 3 ponttal emelkedett. A 18-29 év közöttiek körében az elmúlt egy évben 5 ponttal, 65 pontra nőtt a stabilitási index. A tavalyi év első negyedévéhez képest a 60 év felettieknél is javult 4 ponttal, 59 pontra erősödött, de így is 5 ponttal elmarad az átlagtól. Az elemzésben arra is rámutattak, hogy a férfiak általában valamivel jobban bíznak a munkahelyükben a nőkhöz képest, ugyanis a férfiaknál 64, míg a nőknél 63 pontos a stabilitási index értéke. Iskolai végzettség szerint továbbra is a diplomások a legbizakodóbbak a 69 pontos értékkel. A legalább érettségivel rendelkezőknél az index 65, a szakmunkásoknál pedig 63 ponton áll. A legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezők 50 pontos értéke 8 ponttal nőtt az elmúlt egy évben. A szektorokat tekintve a kereskedelemben az elmúlt egy év alatt, 5 ponttal, 66 pontra nőtt az index, így ez már a negyedik egymást követő olyan negyedév, amely azt mutatja, hogy ebben a szektorban dolgoznak a legbizakodóbb munkavállalók. A lista végén a mezőgazdaságban dolgozók állnak 52 ponttal - tették hozzá. A stabilitási indexet a BNP Paribas Cardif biztosító a Mediánnal közösen 2014-ben hozta létre, 1200 munkavállaló személyes megkérdezésén alapul, a minta életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentálja a felnőtt magyar népességet. A BNP Paribas Cardif leányvállalatai 2002 óta vannak jelen Magyarországon. A Cardif Biztosító Zrt. és a Cardif Életbiztosító Zrt. bruttó díjbevétele 2014-ben elérte a 4,46, illetve az 1,35 milliárd forintot. A BNP Paribas Cardif, a BNP Paribas Csoport biztosítója kockázati és megtakarítási biztosítási termékeket kínál. Világszerte mintegy 90 millió ügyfelet biztosít, Európában, Dél-Amerikában és Ázsiában meghatározó piaci szereplő. A cég mintegy 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2014-ben bruttó éves díjbevétele 27,5 milliárd euró volt. A francia BNP Paribas Csoport a világ 75 országában van jelen és több mint 185 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországon a BNP Paribas közel 25 éves múlttal rendelkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.