Az ÁGOTA Alapítványon keresztül 300 doboz vitamint kapnak a rászoruló családok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_rotary_vitamin04_gsHáromszáz doboz multivitamint adott át a Szent-Györgyi Albert Rotary Club az ÁGOTA Alapítványnak, mellyel a lakásotthonokban élő állami gondozott gyerekeket támogatják majd. Szegeden olyan szociálisan halmozottan hátrányos helyzetű családok és gyermekeik kapnak a vitaminokból, akik egyébként nem engedhetik meg maguknak, hogy hasonló termékekhez jussanak.

A Szent-Györgyi Albert Rotary Club évek óta szoros kapcsolatot ápol az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalokat felkaroló ÁGOTA Alapítvánnyal, támogatásuk jeléül csütörtökön mintegy 1 millió forint értékben, 300 doboz Damona multivitamint nyújtott át Hajdu László soros elnök Kothencz Jánosnak, az alapítvány alapítójának.

Hajdu László elmondta, a rotary klub egész évben arra törekszik, hogy adományaival segítse a rászoruló családokat. Emlékeztetett, a tavalyi rotary bálon 1 millió forintot, míg a múlt heti háromnapos Rotary Tavasz alkalmával 600 ezer forintot sikerült gyűjteniük, utóbbi összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára fordították. A soros elnök bejelentette, április 22-én – az ország összes rotary klubjának összefogásával – mozidélutánon indítanak jótékonysági akciót, amikor is Till Attila Tiszta szívvel című filmjét vetítik, premier előtt. A kezdeményezésből Szeged sem marad ki: “a befolyt összegből egy helyi kerekesszékes sportolót, egy paralimpikon felkészülését tudjuk támogatni”.

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szent-Györgyi Albert Rotary Club szoros kapcsolatának eredménye többek között a Csongor téri közösségi és kulturális központ megújulása is – hangsúlyozta Kothencz János. Az alapítvány szolgálatában országszerte jelenleg is félezer önkéntes áll, ők 10 ezer állami gondozott gyermekről gondoskodnak, tehát minden beérkező támogatás jó helyre talál – folytatta az alapító. “Ez a vitamin nemcsak arról szól, hogy egészségesebb élethez segíthetjük a csemetéinket, hanem arról is, hogy a lakásotthonokba – Szegeden a Foltán József Gyermekotthonban, Hódmezővásárhelyen, Hajóson, valamint Komárom-Esztergom megyében Tatabányán és Ácson – eljuttatjuk a vitaminokat. Szegeden kimondottan olyan szociálisan halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei és családtagjai felé juttattunk a felajánlásból, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen termékeket vegyenek.”

no images were found

Szegeden szociálisan halmozottan hátrányos helyzetű családok és gyermekeik kapnak a vitaminokból.http://szegedma.hu/?p=625153

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 7.

Default thumbnail
Előző sztori

A szegedi Kőrösy rendezi az OSZTV pénzügyi döntőjét

Következő sztori

Vidám irodalmi műsorral jelentkezik Algyőn a SZÖSZ

Legutóbbi hasonló cikkek