Sport

Amerikai futball: javában zajlik a munka a Makó Rednecksnél

Amerikai futball: javában zajlik a munka a Makó Rednecksnél

2016. április 2., szombat
Amerikai futball: javában zajlik a munka a Makó Rednecksnél
mako_rednecks_02

Csongrád megye második amerikaifutball-csapata, a Makó Rednecks küzdelmes hónapokon van túl. A decemberi kezdeti lelkesedés továbbra is töretlen, sikerült bővíteni a létszámot, a jelenlegi 25-ös keretből pedig 16-18-an rendszeresen ott is vannak a heti három tréningen. Sajnos, mint minden sportágnál itt is tapasztalható lemorzsolódás, van aki munka mellett nem tudta vállalni a játékot, vagy rájött, hogy nem neki való.

A társaság februárban tartotta alakuló ülését, az alapítási papírok pedig már a bíróságon vannak, ezek kedvező elbírálását várják a hagymavárosiak. A csapat neve Makó Rednecks lett. Utóbbi kifejezést az amerikai szlengben a délen élő gazdálkodókra szokták használni, így a dél-alföldi mezőgazdasági város együttesére is ráillik az elnevezés. A Rednecks jó kapcsolatot ápol a megye másik alakulatával, a Szeged Templars-szal. Többen látogatják a szegediek edzéseit, sőt, március végén kölcsönjátékosként szerepeltek is a Vác Pandas elleni edzőmeccsen, amelyet Újszentivánon rendeztek. Név szerint

Bertus-Barcza Dávid

,

Nagy Róbert

,

Varga Róbert

,

Vadlövő Péter

és

Gőgh László

segítette a megyeszékhely csapatát.

mako_rednecks_01

A Makó Rednecks jelenleg a Szent István téren tartja edzéseit kedden és csütörtökön 16 órától, valamint szombaton 16.30-tól. Továbbra is szívesen látnak új tagokat, hiszen a nyári felkészülési találkozókon túl 2017-ben tétmeccseken is szeretnénk már pályára lépni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.