Közélet

"A szegedi lakosság többet érdemel" - a Civil Városi Unió kérdései a pénteki közgyűlés elé

"A szegedi lakosság többet érdemel" - a Civil Városi Unió kérdései a pénteki közgyűlés elé

2016. április 14., csütörtök
"A szegedi lakosság többet érdemel" - a Civil Városi Unió kérdései a pénteki közgyűlés elé

A város vezetése ezekben az ügyekben vagy lapít, vagy a jól fizetett sajtója segítségével semmitmondó magyarázatot ad - vélik a civilek.

Kérdések - de érkeznek-e válaszok? címmel juttatott el szerkesztőségünkhöz közleményt a Civil Városi Unió. A nyilatkozat az alábbiakban olvasható.

Szeged közvéleményét egyre inkább foglalkoztatja az, az utóbbi időben rendszeressé váló hírfolyam, ami a városháza körüli botrányokról érkezik. A teljesség igénye nélkül elég csak a Cserepes sorra, az újjáéledő Mars tér ügyre, a Napfényfürdő eladásra, az IKV-Hőszolgáltató sztorira gondolni. A város vezetése ezekben az ügyekben vagy lapít, vagy a jól fizetett sajtója segítségével semmitmondó magyarázatot ad, esetleg a kritikákat politikai támadásnak beállítva ellentámadásba megy át. Arcpirító az a pökhendi hozzáállás, ami a városvezetés részéről látható, és ami látványosan semmibe veszi a szegedi lakosság véleményét. Gond nélkül magyarázzák el az üres IKV-s üzletek plakátkampányáról, hogy az egy sikertörténet, minden fenntartás nélkül vezetik be az építményadót, emelik meg a tömegközlekedési jegyek árát, vagy szemrebbenés nélkül kommunikálják, hogy a parkolási zónák átalakítása tulajdonképpen nem is áremelés. Emlékezzünk csak

Botka László

nyilatkozatára, mely szerint „pártkatonák helyett szakértőket” nevez ki a szegedi cégek élére. Nos a Cserepes sori Piac Kft. felkészült és remekül kommunikáló ügyvezetője minden bizonnyal ilyen szakértő lehet, annak ellenére, hogy még az ÁFA mibenlétével sincs tisztában. (Érdekes volt a pénzügyi bizottsági ülésen

Szentgyörgyi Pál

erőlködése a fent nevezett védelmében, azé a Szentgyörgyié, akinek tevékenységéhez köthető a Számvevőszék jelentésében megállapított 1,052 milliárdos árfolyamveszteség.) És bizonnyal ilyen szakértő lehet

Báló Tamás,

a repülőtérre kinevezett „légügyi és SZEVIÉP-szakértő” is, aki egyébként

Ujhelyi István

„EU-szakértő” holdudvarából ismert. Úgy gondoljuk, hogy a szegedi lakosság ennél a hozzáállásnál többet érdemel, ezért közzéteszünk néhány olyan kérdést Botka László polgármesternek címezve, amelyek közérdeklődésre tarthatnak számot, és amelyekkel kapcsolatban „suttog a város”.

- Mennyi pénzbe került a szegedieknek az IKV és a Szegedi Hőszolgáltató Kft. összevonása, mostani szétválása? Ki fizeti ki az IKV 1,3 milliárdját, melyből 800 milliót az előzőleg kapott hitel visszafizetésére fordított?

- Mikor és mennyi pénz érkezik a Ligetfürdő Kft. eladásából, és azt mire kívánják fordítani?

- Hol tart a parkolóbérletek ügyében folyó nyomozás, és abban érintett-e Szeged főjegyzője?

- Megszüntetik-e, vagy elköltöztetik-e jelenlegi helyéről a Cserepes sori piacot, szándékukban áll-e a területet értékesíteni? Helyesli-e azt a módszert, ahogyan a Cserepes sori kereskedőkkel szemben eljártak?

- Folyik-e eljárás Lauer István ellen a Hungária Közraktár Zrt.-vel kapcsolatos ügyben?

- Folyik-e eljárás Boros Gyula, az IH korábbi vezetője ellen?

- Tervezi-e 2019-ben képviselőjelöltként indítani Farkas Lászlót, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság jelenlegi elnökét?

Bízunk abban, hogy a kérdésekre adott megnyugtató válaszok egyszer és mindenkorra gátat vetnek a találgatásoknak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.