Vízilabda: nem tudta megállítani az OSC-t a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_osc52_gs

Végig magabiztos játékkal nyert az OSC az újszegedi sportuszodában: a ContiTech Szeged Diapolo nem tudott meglepetést okozni a szerda esti bajnokin.

A Vasas elleni magabiztos, idegenbeli sikert követően a bajnoki döntőért hajtó A-HÍD OSC Újbuda látogatott az újszegedi sportuszodába: az az OSC, amelyben az egykori szegedi edző, Vincze Balázs mellett több, korábban a Tisza-partiakat erősítő játékos játszik – egyúttal viszont Német Toni sérülése miatt csupán a brazil Neto volt igazi center a vendégeknél.

Gór-Nagy góljával szerzett vezetést az OSC, majd Chilkó erős lövésével nem bírt Barabás, (1-1) ezt követően mindkét oldalra szórták a fórokat a játékvezetők, de nem igazán éltek ezekkel a csapatok. A szegedi gólhoz kísértetiesen hasonlót szerzett Brguljan, bár a játékvezető ítélete is kellett a találathoz, amely hálót nem ért, de a bíró bent látta, ezzel megint vezetett az OSC, majd a montenegrói válogatott játékos újabb találatával először volt kétgólos különbség a meccsen. A Szeged nem tudta kihasználni az emberelőnyöket, ugyan Manhercz Krisztián ötméteresével egy gólra felzárkózott a ContiTech, de ezt zsinórban négy OSC-gól követte, így a nagyszünetre már öttel vezetett az OSC.

A harmadik negyed sem hozott érdembeli változást, nem tudott közelebb férkőzni a Szeged, Barabás nagyon jól védett a vendégeknél, miközben elöl annyit mindig tudott nyújtani Vincze Balázs együttese, hogy tartsa a kialakult különbséget. Sánta Dánielék nem találták a megfelelő ritmust támadásban, a vendégek blokkjai is jobban zártak, így az OSC teljesen megérdemelten nyert az újszegedi sportuszodában.

A ContiTech Szeged Diapolo legközelebb szombaton ugrik medencébe, amikor is a közvetlen előtte álló Honvéd vendége lesz a szegedi gárda.

E-ON férfi vízilabda OB I, Középszakasz, felsőház, 3. forduló

ContiTech Szeged Diapolo – A-HÍD OSC Újbuda 5 – 12 (1-3, 1-4, 2-4, 1-1)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Dodog Szabolcs, Németh András.
Szeged: Meixner – Manhercz Á., Manhercz K. 1, Varga II Zs., Seman, Kunac, Kiss Cs. 1. Csere: Sedlmayer, CHILKÓ 2, Pellei, Sánta 1, Palotás. Vezetőedző: Varga Péter.
OSC: BARABÁS – Salamon F. 2, Hegedűs 1, BÁTORI 3, Bundschuh, BRGULJAN 2, Decker Á. 1. Csere: Gór-Nagy 1, Graham 1, Juhász S., Neto 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 16/4 ill. 14/5.
Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.
Kiállítva: Hegedűs (21′, cserével)
Kipontozódott: Kunac (24′), Manhercz K. (27′) ill. Nagy Á. (30′), Bundschuh (32′)

Varga Péter: “Gratulálok az OSC-nek!”

Vincze Balázs: “Az Eger elleni mérkőzés kivételével remek kapusteljesítmény és magas színvonalú védekezés jellemzi csapatomat. Ezúttal is ebben múltuk felül ellenfelünket.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 5-12 (1-3, 1-4, 2-4, 1-1)

32′ Bundschuh kipontozódik, majd Varga II Zsolt lövésébe blokkolnak – ez a meccs vége, az OSC magabiztos játékkal húzza be a bajnokit.

32′ Neto távoli lövése pattan ki a bal kapufáról, majd 41 másodperccel a meccs vége előtt kér időt Varga Péter.

no images were found

31′ Chilkónál egy személyi hiba, de Meixner hatalmasat véd a centerezésnél, Bundschuh közeli lövését fogja a kapus! Palotás lövését blokkolják az OSC kapuja előtt.

30′ Kontra a túloldalon, majd Nagy Ádám gyűjti be a harmadik hibáját: ezt Kiss Csaba váltja gólra, 5-12.

30′ Kiss Csaba megúszik, majd Semant játszaná meg, de ketten megszerzik tőle a labdát, nem tudunk helyzetbe kerülni ebből.

29′ Graham ejtése a felső lécen landol, Pellei lövését pedig blokkolják, de a lecsorgó az OSC-é.

28′ Rossz Graham bejátszása centerbe, majd kiállítják Bátorit a túloldalon, de Palotás jobb alsóba tartó labdájára odaér Barabás!

27′ Varga II Zsolt engedi el középről, de a kapu fölött köt ki a labdája. Kiállítás, Pellei második hibája után kér időt az OSC.

no images were found

27′ Labdát szerez Kovács Chilkótól, ráadásul Manhercz Krisztián kipontozódik – sőt, Bátori növeli az OSC előnyét, 4-12.

26′ Meixner is bemutat egy bravúrt, de marad a labda a vendégeknél. Ezt is fogja a szegedi kapus, Graham távoli bombáját is véde, de a forgatókönyv ugyanaz – na most már labdát szerzünk.

25′ Nem jó Brguljan passza az oldalváltásnál, Sedlmayer távoli lövését pedig megfogja Barabás.

25′ Az utolsó ráúszást megnyeri az OSC.

III. negyed 4-11 (1-3, 1-4, 2-4)

24′ Ezzel ér véget a harmadik negyed: az OSC továbbra sem vesz vissza a tempóból és meggyőző játékkal vezet az újszegedi sportuszodában.

24′ Kunac hosszas lóbálás után lő, de a kapufáról kifele perdül sajnos, így a sarokból jöhetünk, mivel hozzáért a blokk is. Kunac megint elvállalja, de Barabásnak ma nehéz gólt lőni. Kunac kipontozódik.

no images were found

23′ Barabás megint véd, majd Decker bevágja az újabb gólt az OSC-nek, héttel visz már a vendég csapat, 4-11.

23′ Nagyon hosszú a passz a sarokból, de ötöst kap az OSC: Salamont kérleli Vincze Balázs, hogy végezze el a büntetőt, végül hajlik rá, és értékesíti is, 4-10.

22′ Már Pellei is kint, de Meixner bemutat egy nagyszerű bravúrt Bundschuh lövése után! Barabás sem marad le, Varga II Zsolt lapos lövését hárítja Barabás. Időt kér Vincze Balázs.

21′ Sedlmayer labdát lop, és megúszhat, középen Pellei várja: viszont Brguljan beleüt a labdába, ez már elég ahhoz, hogy ne érje el Pellei. Hegedűst végleg kiállítja a játékvezető beszédért, majd páros kiállítást ítélnek a sporik Barabás védése után.

21′ Kiállítás, most Decker megy ki: ez is gól, Chilkó vágja be határozottan a bal alsóba, 4-9!

20′ Meixner fogja Brguljan távoli bombáját, de a kipattanó az OSC-é – kontra középen, mienk a labda.

no images were found

19′ Brguljant állítják ki: ez a fór pedig már bent van, Sánta remek húzása centerből utat talál Barabás kapujába, 3-9.

19′ Seman szerezne labdát a félpályánál, de kiállítják: viszont ezt az emberelőnyt kivédekezzük, de maradhat a labda az OSC-nél – Salamon pedig egy pokolian nagy gólt ragaszt a hosszú felsőbe, 2-9.

18′ Csak kellett emlegetni, Netonak most volt helye, és rögtön gólt is szerez belőle, 2-8.

17′ Rögtön kiállítás, Bundschuh második hibája – de ezt sem tudjuk kihasználni, így nehéz. Jól tartjuk viszont a brazil centert, leloptuk a kezéről a labdát, majd egy újabb fórt kapunk: Manhercz Ádám lapos lövését azonban Barabás fogja!

17′ A harmadik sprintet már az OSC nyeri – de Manhercz Ádám visszaszerzi a labdát!

II. negyed 2-7 (1-3, 1-4)

16′ Manhercz Krisztián bejátszása pontatlan, jöhet az OSC: Nagy Ádám még távolról lő egyet a nagyszünet előtt, de Meixner bravúrral fogja ezt: ez a vége, magabiztosan vezet az OSC két negyed után.

15′ Brguljan labdát szerez Sedlmayertől, majd Meixner fogja Salamon balról érkező löketét! Viszont eladjuk a labdát, hosszú a passz Chilkónak, ezt pedig bünteti az OSC, Graham jobbról lő a rövid felsőbe, 2-7.

no images were found

14′ Varga II Zsolt nagy erejű, középre tartó lövését fogja Barabás – ez a fór sincs bent. Jó védekezés most, labdát szerzünk, és Manhercz Krisztián megúszik, de gyenge befejezés tőle, Barabás kiszedi a léc alá tartó labdáját!

14′ Kiállítás, Kovács hibája után pedig időt is kér Varga Péter.

13′ Nem jó a passz centerbe Kunacnak, most rendezetlen a Szeged védelme, Kovács vállalja el kapásból balról, mellémegy ugyan, de hozzáért Varga II Zsolt, így a sarokból jön az OSC. Jó blokk Sántától Hegedűs lövése után, de ismét a vendégeké a labda, majd Hegedűs másodjára már megtalálja az utat Meixner kapujáig, 2-6.

12′ Bátori vállalja el középről, van egy kis helye a blokk mellett, ezt ki is használja, 2-5.

12′ Palotást is kiküldik a sporik – rögtön időt kér az OSC.

11′ Kiállítás, Nagy Ádám második hibája: Kiss Csaba elvállalja a lövést, de Barabás kezeiben elakad, ez is kimarad!

no images were found

11′ Bátori állítja vissza a kétgólos különbséget, kicsit lemaradt róla a szegedi védelem, ő pedig kihasználta ezt, 2-4.

10′ Meixner is csatlakozik a kollégájához, ez is egy remek védés volt a kapustól! Varga II Zsolt lövésébe beleütnek, így nem volt már benne erő, és fölé is ment.

10′ Neto csavarját fogja Meixner, majd a kipattanó ugyan a brazil centeré, de a szegedi védelem begyűjti végül. Barabás fog egy kellemetlen lövést, nincs meg az egyenlítés.

9′ ÖTMÉTERES! Seman le tudott fordulni emberéről, ziccerben állították meg szabálytalanul, ez büntető! Manhercz Krisztián a bal alsóba lő, Barabás a másik irányba megy, esélye sincs, 2-3!

9′ A második ráúszást is megnyeri Manhercz Krisztián.

I. negyed 1-3

8′ Lejár az OSC támadóideje, hiába lövi el Nagy Ádám: Chilkó még a kapufára lő egyet – ez a negyed vége, egyelőre a fórokkal akad gondja a Szegednek, az OSC Brguljan jó játékának köszönhetően vezet 3-1-re nyolc perc után.

8′ Fór, Nagy Ádámnál a hiba, be is játssza Kunac Sántának a labdát, de utóbbi nem tudja eléggé a sarokra helyezni, Barabás véd!

no images were found

7′ Megint kiállítás, egyelőre mindenkinél egy hiba a Szegedben: letelik, nincs belőle gól – ez viszont már bent van, Brguljan maradt üresen középen, aki tisztán lőhetett, és a bal felsőbe bombázott, 1-3.

6′ Nem tudjuk jól megjátszani a figurát, a centerezés picit hosszú, így már a vendégeké a labda.

6′ Bundschuh húzza fölé Bátori passzát, nincs gól a fórból. Kiállítás az OSC-nél, időt kér Varga Péter is.

5′ Varga II Zsolt lő távolról, de nem talál kaput, ez fölémegy: ráadásul kiállítják Varga II-t, Vincze Balázs időt is kér.

5′ Pelleinek kell lőnie az idő lejárta előtt: a léc alá tartó lövését azonban fogja Barabás. Most jól védekezünk, nem jut lövésig az OSC, lehet egyenlíteni!

4′ Megint kiállítás: eddig szinte minden támadásból volt fór. Brguljan az utolsó másodpercekben lő, ugyanonnan, ahonnan az imént Chilkó: ő is sikerrel jár, bár csak a játékvezető ítélete után, a spori meglátása szerint ez bent volt a képzeletbeli gólvonal mögött, 1-2.

3′ Kimarad a második fórunk is, majd ha dadogva is, de eljut a labda Chilkóhoz, aki jobbról lő a rövid sarokba, Barabás csak beljebb tudja ezt segíteni, 1-1.

no images were found

3′ Ez is fór: ezt viszont már kihasználja az OSC, Gór-Nagy üresen marad a bal kapufánál, és közelről bedobja, 0-1.

2′ Kiállítás a túloldalon is: viszont hosszú a passz Manhercz Ádámnak, majd a centerezésből hiába fordul be Sedlmayer, nem tudja már ellőni a labdát Barabás mellett.

1′ Viszont az első támadásból nem tudunk lőni, lejár a támadóidő. Kiállítás, emberhátrányba kerülünk: de nem jó Decker húzása, ez kimarad.

1′ Az első sprintet a Szeged nyerte.

18.16 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportuszodából: hamarosan kezdődik a több ex-szegedivel felálló OSC elleni derbije a ContiTech Szeged Diapolónak.

A mérkőzés 18.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Tovább tartaná feszes védekezését a ContiTech Szeged Diapolo, amelyre kemény kihívás vár este az OSC ellen.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=613974

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 1.

Előző sztori

1956 hőseire emlékezik tematikus műsoraival a közmédia

Következő sztori

Nyolc hónapig tart a Puskás Ferenc Stadion bontása