Sport

Vízilabda: a junior válogatott nyerte a szegedi felkészülési tornát + FOTÓK

Vízilabda: a junior válogatott nyerte a szegedi felkészülési tornát + FOTÓK

2016. március 21., hétfő
Vízilabda: a junior válogatott nyerte a szegedi felkészülési tornát + FOTÓK
noi_vizilabda_torna27_gs

Felkészülés a rájátszásra - ez volt a jelszava annak a négycsapatos tornának, amelyet a szegedi női vízilabda csapat rendezett a bajnoki szünetben, a bajnokság második szakaszát megelőzően pénteken és szombaton.

Kétnapos felkészülési tornát rendezett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a bajnokság alapszakaszának befejeztével - tekintve, hogy az utolsó alapszakaszbeli meccset február közepén játszották a csapatok, a rájátszás pedig csak március utolsó hétvégéjén folytatódik, jó alkalom volt ez a torna a pontvadászat második felére való felkészülésre. A szegedi klub mellett a szintén felsőházas Eger és Szentes, valamint a magyar junior-válogatott vett részt a pénteken és szombaton zajló tornán. A nyitómeccsen a szegediek az első negyed utolsó percében szerezték első találatukat ötméteresből, ám addigra már három gólt is lőtt a Szentes. A szünet után még visszajött három gólra a Szeged, de erre két gyors találattal válaszolt a Kurca-parti együttes, amely az utolsó játékrészben nem engedélyezett már gólt a Szegednek, és végül magabiztosan, 14-5-re nyerte a Csongrád megyei rangadót. A további pénteki meccseken a junior válogatott a záró negyedbeli jó játékának köszönhetően verte három góllal az Egert, majd a Szentes fölényesen, nyolccal verte a délutáni meccsek nyitásaként az egrieket, így hat ponttal zárta a napot, akár csak a Barna Tamás tanítványait csupán egyetlen góllal legyőző junior válogatott. A szombati napot a két nyeretlen csapat meccse nyitotta: az Eger jól kezdte a meccset, majd az első negyed végén is pontosabb volt a kapu előtt, és bár a nagyszünet után ledolgozta négygólos hátrányát a Szeged, az utolsó másodperceknek döntetlenről vághattak neki a felek: végül az idegek harcából az egriek jöttek ki jobban, akik az utolsó másodpercben szerzett góllal megnyerték a meccset, ezzel megszerezték a harmadik helyet a tornán. Az utolsó meccs a tornagyőzelemről döntött, hiszen a Szentes és a junior válogatott is megnyerte mindkét szombati meccsét: ahogy a másik szombati találkozón, itt is csupán egy gól döntött, egy végletekig kiélezett, szoros meccsen Ádám Emília három perccel a vége előtt esett góljára már nem tudott válaszolni a Szentes, így a junior válogatott nem csak a meccset, hanem a tornát is megnyerte, hibátlan teljesítménnyel.

Női vízilabda felkészülési torna, péntek

Szegedi Vízmű Taylor &Nash Szegedi Egyetem - Szentes 5-14 (1-4, 2-2, 2-4, 0-4)

Gólszerzők:

Árkosy 2, Lengyel Dominika 2, Dalmády Szandra 1. ill. Farkas Tamara 5, Kövér-Kis Réka 3, Miskolczi Ibolya Kitti 2, Urvári Lili 2, Hevesi Anita 1.

Eger - Junior válogatott 11-14 (2-2, 4-3, 3-4, 2-5)

Gólszerzők:

Zajácz Hanna 3, Rebeca Parkes 3, Ráski Lilla 2, Pócsi Bianka 2, Veréb Alexandra 1. ill. Kuna Szonja 4, Huszti Dóra 3, Vályi Vanda 2, Tóth Csenge 2, Hertzka Orsolya 1, Bicskei Réka 1, Mucsi Mandula 1.

Szentes - Eger 19-11 (7-4, 4-3, 2-4, 6-0)

Gólszerzők:

Miskolczi Ibolya Kitti 7, Kövér-Kis Réka 5, Hevesi Anita 2, Pengő Nikoletta 2, Gémes Alexa 1, Kádár Ildikó 1. ill. Ráski Lilla 4, Zajácz Hanna 2, Rebeca Parkes 2, Szerédi Krisztina 1, Jenes Janka 1, Veréb Alexandra 1.

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - Junior válogatott 13-14 (3-3, 2-3, 4-5, 4-3)

Gólszerzők:

Lengyel Dominika 4, Dalmády Szandra 3, Tóth Petra 2, Árkosy Lilla 1, Miklós Dóra 1, Dalmády Petra 1, Lengyel Anett 1. ill. Vályi Vanda 3, Herczka Orsolya 2, Ádám Emília 2, Mihály Kinga 1, Farkas Tamara 1, Tamás Viktória 1, Kuna Szonja 1, Varga Viktória 1, Mchunu Hlengiwe 1, Gerendás Matilda 1.

Női vízilabda felkészülési torna, szombat

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - Eger 12-13 (2-6, 4-1, 3-3, 3-3)

Gólszerzők:

Lengyel Dominika 3, Lengyel Anett 2, Tóth Petra 2, Miklós Dóra 2, Dalmády Szandra 2, Rudics Boglárka 1. ill. Rebeca Parkes 5, Veréb Alexandra 3, Pócsi Bianka 2, Szeredi Krisztina 1, Zajácz Hanna 1, Szívós Palóma 1.

Junior válogatott - Szentes 11-10 (4-5, 2-2, 2-1, 3-2)

Gólszerzők:

Gerendás Matilda 2, Mucsi Mandula 2, Huszti Dóra 2, Vályi Vanda 2, Koncsag Krisztina 1, Bicskei Réka 1, Ádám Emília 1. ill. Pengő Nikoletta 4, Hevesi Anita 2, Farkas Tamara 2, Miskolczi Ibolya Kitti 1, Kádár Ildikó 1, Kövér-Kis Réka 1.

A torna végeredménye

1. Junior válogatott 9 pont 2. Szentes 6 pont 3. Eger 3 pont 4. Szeged 0 pont

Tekintse meg a Szeged-Eger meccsen készült galériánkat!

Négycsapatos felkészülési tornát rendezett a szegedi női vízilabda-csapat, amely a junior válogatott győzelmével ért véget.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=619595

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.