Közélet

Várhatóan június 25-én tartja az MSZP tisztújító kongresszusát

Várhatóan június 25-én tartja az MSZP tisztújító kongresszusát

2016. március 2., szerda
Várhatóan június 25-én tartja az MSZP tisztújító kongresszusát

Az MSZP várhatóan június 25-én tartja tisztújító kongresszusát - közölte az ellenzéki párt elnökhelyettese szerdán az MTI érdeklődésére.

Gőgös Zoltán

elmondta, a választmány március 19-i ülésén dönt a felmenő rendszerű tisztújítás kiírásáról. A tisztújítás nagyjából három hónapot vesz igénybe, mivel először a helyi szervezetekben, majd a területi szövetségekben végül országos szinten választanak új tisztségviselőket. A párt alapszabálya szerint kétévente kell tisztújító kongresszust összehívni.

Tóbiás József

jelenlegi pártelnököt, a pártvezetés tagjait és a párt országos testületeinek vezetőit 2014. július 19-én választották meg. Tavaly ősszel mielőbbi tisztújítást sürgető vélemények fogalmazódtak meg a pártban, az ezzel kapcsolatos vitákat Tóbiás József novemberben úgy zárta le, hogy jelezte, 2016 júniusában tartja az MSZP tisztújító kongresszusát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.