Közélet

Permetezik a fákat Szegeden

Permetezik a fákat Szegeden

2016. március 8., kedd
Permetezik a fákat Szegeden

Szegeden jelenleg tavaszi lemosó permetezés zajlik - közölte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

"Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. A kezelések hozzávetőleges időpontjáról az

ITT

tájékozódhatnak. A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, (néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető). Kérjük, hogy az adott időszakban 21 és 5 óra között tegyék meg a következő óvintézkedéseket: lehetőleg zárják az ablakokat az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek, házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre, gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre. A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsuk, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak" - fogalmaz a környezetgazdák közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.