Közélet

Magyar Nemzet: Botka keményen odaszólt Harangozónak, amiért a nevével kampányolt

Magyar Nemzet: Botka keményen odaszólt Harangozónak, amiért a nevével kampányolt

2016. március 21., hétfő
Magyar Nemzet: Botka keményen odaszólt Harangozónak, amiért a nevével kampányolt
Mesterházy Attila; Botka László

Harangozó Tamás potenciális miniszterelnök-jelöltként hivatkozott Botka Lászlóra, amiért komoly dorgálásban részesült a szegedi polgármester részéről.

Komoly vita zajlott zárt ajtók mögött az MSZP szombati, a tisztújítást is kiíró választmányi ülésén. A

Magyar Nemzet információi szerint

Botka László

keményen odaszólt

Harangozó Tamásnak

, amiért a fiatal politikus a szegedi polgármester nevével kampányolt az elnökjelöltsége bejelentésekor. Forrásaink szerint a felpaprikázott hangulat egyben tanácstalansággal is vegyült. Indulhat a harc az MSZP vezető tisztségeiért, a párt országos választmánya szombaton hivatalosan is kiírta az alulról felfelé menő rendszerű tisztújítást. Ma már meg is kezdődik a „verseny” először az alapszervezeteknél, a helyi szervezeteknél, ezt követik majd a megyei tisztújítások, a nyár első felében pedig jöhet a betetőzés: a június 25-re összehívott tisztújító kongresszuson az országos vezetőséget is megválasztják, így az elnökség tagjait és a pártelnököt. Az alapszabály szerint mindenkinek, aki valamilyen párttisztségre jelentkezik, írásos pályázatot kell benyújtania. Botka László választmányi elnök megfogalmazása szerint azt kell kifejteni, hogy a pályázó mivel tud hozzájárulni a sikeresebb munkához és a közös célhoz, „az Orbán-rezsim lebontásához és az új magyar demokrácia felépítéséhez”. Habár Botka László szerint a tisztújítás nem a pozíciókról fog szólni, egy jó pártvezetés megválasztása szinte létkérdés a szocialistáknak. A hivatalos kampány még meg sem kezdődött, viszont kemény hangú vita már volt. A Magyar Nemzet információi szerint Botka László zárt ajtók mögött élesen bírálta Harangozó Tamást, aki elnökjelölti bejelentkezésekor egy interjúban már nyilvánosan beszélt Botka jövőbeni szerepéről. Az Origónak azt mondta, hogy Botka László lenne alkalmas szerinte miniszterelnök-jelöltnek, ám ezt úgy nyilatkozta, hogy erről nem egyeztetett az érintettel. Forrásaink szerint Botka László olyan komolyan odaszólt, hogy Harangozó Tamás a választmány előtt kért végül bocsánatot.

Tóbiás–Szanyi–Harangozó hármas

Az elnöki posztért egyelőre hárman indulnának: a jelenleg is regnáló

Tóbiás József, Szanyi Tibor

, a párt európai parlamenti képviselője, illetve Harangozó Tamás. Tóbiás Józseffel és szűk környezetével sokan elégedetlenek, amiért az elmúlt két évben nem sikerült érdemben növelnie a párt támogatottságát, igaz, a legtöbb időközi választáson a szocialisták nyerni tudtak. A Szanyi Tiborral szembeni legfőbb ellenérv – informátoraink szerint –, hogy rengeteg összetűzése volt már a párton belül, és Harangozó Tamás kapcsán is hasonlókat emlegettek. A Magyar Nemzetnek többen is úgy fogalmaztak a választmányi ülés után, hogy mindezek miatt az ott lévők többségén egyfajta „tanácstalanság” látszott. A lap már hetekkel ezelőtt beszámolt róla, hogy a háttérben sokan a korábbi XI. kerületi polgármestert,

Molnár Gyulát

győzködik arról, hogy induljon a tisztségért. Információik szerint az érintett egyre inkább hajlik is rá. Többen is a legesélyesebb kihívóként beszélnek róla annak ellenére, hogy eddigi politikai pályafutása miatt könnyen támadható lehet. Mégis úgy tudni, amennyiben versenybe száll, a párt különféle meghatározó érdekcsoportjai is felsorakozhatnak mögé.

Komoly vita zajlott zárt ajtók mögött az MSZP szombati, a tisztújítást is kiíró választmányi ülésén.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=619906

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.