Sport

Labdarúgás: harmadik meccsén is pont nélkül maradt a Szeged-Grosics

Labdarúgás: harmadik meccsén is pont nélkül maradt a Szeged-Grosics

2016. március 5., szombat
Labdarúgás: harmadik meccsén is pont nélkül maradt a Szeged-Grosics
szeged_2011_soroksar59_gs

Hiába került előnybe a Szeged 2011-Grosics Akadémia a Kisvárda ellen: a vendégek fordítani tudtak, és megnyerték a mérkőzést, így harmadik tavaszi meccsén is vereséget szenvedett Klausz László együttese.

Ugyanannak a csapatnak szavazott bizalmat

Klausz László

a Kisvárda elleni mérkőzésen, mint amelyik egy héttel korábban a Siófok ellen futott ki: egyik csapat sem nyert még a tavaszi idény során, de a Szeged 2011-Grosics Akadémia nehezebb helyzetben volt, hiszen még pont nélkül állt a téli szünetet követően. Támadólag lépett fel a Szeged-Grosics, amely előtt több lehetőség is adódott, főleg

Szabó Péter

és

Germán Tamás

játéka volt veszélyes a vendégek kapujára nézve, de a gólra mintegy 25 percet kellett várni: egy szöglet utáni kavarodást követően

Tóth Gábor

elé került a labda, aki nagy erővel lőtt kapura a tizenhatos előteréből, lökete pedig

Rybansky

kapujának közepében landolt, 1-0. Nem akadt sok kidolgozott lehetősége a Kisvárdának, azonban a félidő hajrájában mégis egyenlíteni tudott

Soós Imre

együttese, miután

Erős

használta ki a szegedi védők határozatlanságát a jobb sarokban, és egy igazítás után kilőtte a hosszú sarkot, 1-1. A szünetben

Hegedűs Martint

küldte be

Obot

helyett Klausz László, majd Szabó Péter került ziccerbe, aki lelopva egy röviden lekészített szabadrúgást, egymaga vágtázott végig az egész pályán, a feltolódott vendég védelmet lefutva pedig csak Rybansky állt vele szemben, de nem tudta értékesíteni a ziccert. A villámgyors szélső később újabb gólt lőhetett volna, de ezúttal sem sikerült túljárnia a kisvárdai kapus eszén, majd a meccs végéhez közeledve felgyorsultak az események: előbb

Rajczi

pörgetett a felső lécre, hét perccel a vége előtt pedig ismét egy kapu előtti kavarodás után született gól: a szegedi védelem nem tudott felszabadítani, a labda pedig az ötösön álló, csereként beállt

Délczeg

elé került, aki kilőtte a bal alsót, 1-2. A Szeged-Grosicsban debütált a 19 éves

Zádori Krisztián

, az utolsó percekben azonban nem sikerült az egyenlítés, így a mellett, hogy nem tudott visszavágni az őszi vereségért, a Szeged-Grosics harmadik tavaszi mérkőzését is elvesztette, így a kilencedik helyről várhatja a folytatást, és egyre inkább távolodni látszik az élboly, példaképp a második helyen álló ZTE már tíz ponttal szerzett többet a szegedieknél. Klausz László tanítványai a következő fordulóban a sereghajtó Soroksár vendégeként lépnek majd pályára szombaton 14.30-tól.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2016. március 5., 14.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Kisvárda Master Good
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Gyarmati II Tibor •* Asszisztens: Vígh-Tarsonyi Gergő, Mayer Gábor
1
-
2

Labdarúgó NB II, 18. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Kisvárda Master Good 1 - 2 (1-1)

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor •(Vígh-Tarsonyi Gergő, Mayer Gábor).

Szeged:

Szántai - Zabari, Tóth G., Farkas, Achim, Szabó P., Berde, Oláh, Király (Zádori, 88'), Obot (Hegedűs - a szünetben), Germán.

Vezetőedző:

Klausz László.

Kisvárda:

Rybansky - Izing, Papucsek, Vári, Fodor, Lucas, Cseri (Eszlátyi, 69'), Koszta, Bagi, Rajczi, Erős (Délczeg, 64').

Vezetőedző:

Soós Imre.

Gólszerzők:

Tóth G. (25') ill. Erős (41'), Délczeg (83')

Sárga lap:

Obot (32'), Germán (44'). Klausz László:

"Ennyi egyéni hibát és kihagyott lehetőséget nem bír el egy csapat sem, ez a foci törvényszerűsége."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4'
VÉGE! Nem tud már egyenlíteni a Szeged-Grosics, amely előnyből bukja el a a Kisvárda elleni mérkőzést, ezzel a tavaszi idény harmadik meccsén sem tud pontot szerezni.
90+1'
Négy perc hosszabbítást jelez Gyarmati II Tibor - ennyi ideje maradt még Germánéknak arra, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak.
88'
Klausz László változtat az utolsó percekre: debütál az NB II-ben Zádori Krisztián, aki Király Patrikot váltja.
83'
Itt viszont már nagy a baj, 1-2... megint egy szabadrúgás, ami után egy óriási kavarodás alakul ki a szegedi tizenhatoson belül, végül az öt és felesen álló Délczeg elé kerül a labda, aki a bal sarokba vágja azt, vezet a Kisvárda!
82'
Szabó Péter huszonkét méterről próbálkozik egy szabadrúgás után: ez azonban pontosan Rybansky kezében köt ki.
81'
Ez már jóval veszélyesebb volt: egy felpasszolt labdát Rajczi pörgetett tovább a kapu felé, a magas ívű labda végül a felső lécre hullik le!
78'
Eszlátyi borzolja kicsit az idegeket: egymás után három szögletet is elvégezhet, de egyikből sincs komoly lehetőség.
74'
Tóth Gábort kell ápolni, miután Rajczival találkozott igen keményen: aktív mezőnyjáték jellemzi az utóbbi perceket, az iksz úgy tűnik, egyik csapatnak sem lenne megfelelő eredmény.
69'
Még egy csere a vendégeknél: Cseri helyett Eszlátyi a Kisvárdában az utolsó húsz percre.
67'
Rajczi szerez labdát a szegedi térfél közepén, majd ő is egy távoli lövéssel próbálkozik, ez viszont nem talál kaput.
64'
A korábbi ütközést követően úgy tűnik, Erős nem bírja tovább: a sérült vendégjátékost Délczeg váltja a Kisvárdában.
63'
Cseri távolról is megpróbálja: majd' 20 méteres szabadrúgást lő kapura, de ez nem okoz gondot Szántainak.
58'
Megint Szabó Péter! Hegedűs remek passzával léphetett ki a balösszekötő helyén, majd a kapu felé tört, a rövid sarkot választotta, ezt azonban jól zárta Rybansky, nagy lehetőség volt!
56'
Jó helyről végezhet el szabadrúgást a Szeged-Grosics: Germán fejesét blokkolják, majd a lecsorgót Szabó Péter nem tudja már kapu fele irányítani.
54'
A kezdeti rohamokat követően most egy kicsit leült a meccs, Farkas és Erős ütközése miatt egy percet állt is a játék - a Várda szervezetten védekezik, és abból próbál kontrákkal operálni.
48'
Oláh Gergő készíti le remekül lövésre az imént beállt Hegedűsnek a labdát: ez viszont nem volt igazán veszélyes kísérlet tőle.
47'
Ez micsoda jelenet volt! A tizenhatos bal sarkáról végzett volna el szabadrúgást Cseri, aki legurította volna a labdát, de az rövid lett a társnak, amit Szabó Péter lopott el - A szegediek villámgyors szélsője pedig mindenkit lesprintelve az egész pályán átvezette a labdát, csak Rybansky állt vele szemben, de nem tudta elrúgni mellette a labdát Szabó, a kapus térddel védett, így marad az 1-1!
46'
A szünetben cserélt Klausz László: Obot helyére Hegedűs Martin állt be.
46'
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: a Szeged-Grosicsnak védekezésben kellene határozottabbnak lennie a folytatásban!
44'
Germán is besárgul, a szegediek kapitánya reklamálásért kap sárgát.
41'
Gól, 1-1... A saját térfelének jobb sarkában egy pattogó labda okoz gondot a szegedi védelemnek, Farkas és Achim nem tud felszabadítani, Erős viszont határozottabb ellenfeleinél, megszerzi a labdát, és nagy erővel lő a hosszú sarokba a tizenhatos sarkáról, 1-1.
37'
Farkas Márk volt bizonytalan, amit Rajczi érzett meg, de szerencsére nem használt ki: labdát szerzett a védőtől a Kisvárda támadója, majd az öt és felesről lőtt, de nem tudta eléggé sarok felé helyezni, Szántai védése azonban így is nagyon kellett!
35'
Megint egy szélen vezetett akció után akad lehetőség: Achim beadása felpattan a vendégek védőjén, így Rybansky bravúrjára is szükség van, aki nagyot ment a hosszún érkező Oláh elöl!
32'
Oboté a meccs első sárgája, aki nem kímélte Bagit belépőjénél.
31'
Most fordított a szereposztás, Erős keresné Rajczit egy beadással, de balról a kapu elé küldött labdája pontatlan, veszélytelenül hagyja el a játékteret az alapvonalon.
25'
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Szabó Péter szögletét követően nem tud felszabadítani a Kisvárda, majd az ide-oda pattogó labda Tóth Gábor elé kerül, aki nem sokat gondolkozik, és hatalmas bombát küld a kapu felé tizenhat méterről, ami Rybansky kapujának közepében köt ki, 1-0!
24'
Ez most nagyon szép volt a Szeged-Grosicstól, Szabó Péter és Germán Tamás játszott össze, egy szép kényszerítőt követően utóbbi lőtt, Rybansky szögletre bokszolja a labdát!
23'
Szabadrúgásra szabadrúgással felel a Kisvárda: szemben a kapuval végezhet el egy pontrúgást a vendég csapat, Erős kísérlete azonban Szántai kezeiben hal el.
21'
Cseri faultolja Germánt egy szegedi támadás végén: Szabó Péter a tizenhatos bal sarkáról elvégzett szabadrúgása azonban a kapufáról kifele pattan!
18'
A két lehetőséget követően inkább a küzdelem dominál most a meccsen: főképp a pálya középső harmadában zajlik a játék, mindkét csapat védelme jól zár az utóbbi percekben.
13'
A kontrákra berendezkedett Kisvárda először tud meglódulni: kisebb meglepetésre Rajczi veri meg Achimot a szélen, majd Erős felé száll a beadása, az öt és felesről érkező fejesnél már Szántaira is szükség volt!
11'
Szabó Péter bal oldali elfutása után a jobb kapufa mellett álló Obot elé tálalt, aki kapura is fejelt, azonban pont Rybansky kezébe továbbította a labdát. Ezért kár!
5'
Kezdeményezőbb a Szeged-Grosics, most Germán indult meg kiválóan a félpályáról, csak a tizenhatos előterében tudta őt megállítani Izing. A Kisvárdát mintegy 80 szurkoló is elkísérte a mai mérkőzésre.
3'
Achim megindulása jelenti az első lehetőséget a meccsen: a jobb oldalon robogott el, de beadása nem talált szegedi csatárt a vendégek tizenhatosán belül.
1'
A tiszta pirosban szereplő Kisvárda kezdte a meccset, a Szeged-Grosics kék-fekete szerelésben futott ki a pályára. Napsütéses idő fogadta a feleket, ugyanakkor a hőmérséklet nem mondható még tavaszinak.

14.25

- Klausz László ezúttal ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte pályára, mint ami egy hete, a Siófok ellen futott ki - szükség esetén a kispadról majd Molnár F. Tamás kapus mellett Zelenyánszki László, Balogh Miklós, Pászka Lóránd, Andorka Péter és Hegedűs Martin szállhat be, akárcsak a felnőttek között ezen a meccsen debütáló, 19 éves Zádori Krisztián.

14.14

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezd a Szeged-Grosics a Kisvárda ellenében! A tavaszi két forduló alatt mindkét csapat két megegyező eredményt produkált: sajnos Germán Tamásék mindkét meccsüket elvesztették, míg a Kisvárda mindkét találkozóján döntetlent játszott, legutóbb Gyirmóton végeztek 0-0-ra, így tavaszi első győzelmét arathatja az az együttes, amelyik ma nyerni tud.

A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Első pontjaira hajt tavasszal a Szeged-Grosics - 14.30-tól a félelmetes támadósorral rendelkező Kisvárdát fogadják Germán Tamásék! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=614855

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.