Labdarúgás: magabiztosan nyerte a hatpontos derbit a Sándorfalva + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sandorfalva_szentes40_gs

A kapu előtt jóval pontosabban játszó Sándorfalva nyerte a dobogóért hajtó csapatok vasárnapi rangadóját: Antal Róbert együttese mindkét félidőben két gólt szerezve magabiztosan győzött a Szentes ellen.

Igazi hatpontos meccs várt a Sándorfalvára és a Szentesre a megyeegy vasárnapi játéknapján, hiszen egy győzelemmel mindkét együttes felléphetett volna a tabella harmadik helyére.

Óriási szélben kezdődött a mérkőzés, amely befolyásolta is az első pár percet: a beadásokat rendre megnyomta a szél, így Farkas, majd Koncz kapu elé ívelt labdája sem feltétlenül oda tekeredett, ahova arra számítani lehetett volna. Az első komolyabb lehetőség negyed órát követően a Szentes előtt adódott, de Molnár nem állította komoly feladat elé lövésével Ábrahámot. Az első igazi lehetőségét azonban gólra váltotta a hazai együttes: Gémes fejesét ugyan még hatástalanította a szentesi védelem, de a centerezésre érkező Lovas közeli lövésénél már tehetetlenek voltak a Kurca-partiak, 1-0. Kisebb üresjáratot követően a Szentes előtt nagy egyenlítési lehetőség adódott volna, de egy picivel volt csak hosszú Lekrinszki indítása, majd Gömörire is szükség volt Vékes fejese után. Az első félidő hajrájában aztán a vendégek kapusa összehozott egy büntetőt a hazaiaknak, miután az ellenfél térfelén megszerzett labdát Márki ívelte pontosan Vékes elé, akit Gömöri sodort el, Szalai játékvezető pedig a mészpontra mutatott, így Lovas Tamás végezhetett el tizenegyest: a Sándorfalva télen igazolt játékosa nem hibázott, így még a szünet előtt megszerezte önmaga és csapata második találatát.

A szünetben hármat is változtatott Koncz Zsolt, a Szentes játékos-edzője, de nem tudott újítani a Szentes: sőt, nyolc perccel a szünet után egy gyors kontrát követően Dargó gyakorlatilag eldöntötte a meccset, miután a végletekig kijátszott szituációt bepasszolta a szentesi kapuba, 3-0. Innentől a Sándorfalva nyugodtan kontrázhatott, a Szentes pedig ugyan küzdött, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választott a Kurca-parti együttes – sőt, nem sokkal a vége előtt Gömöri ismét szabálytalankodott Vékessel a tizenhatoson belül, amiért megkapta második sárgáját, így a cserekapusnak, Kotvics-Varga Dávidnak kellett beállnia a büntetőhöz. Ezt már Vékes hajtotta végre, és bár nem sokon múlt, hogy védéssel nyisson a szentesi cserekapus, de lábai mellett, között a kapuban kötött ki a labda, így kialakult a 4-0-s végeredmény.

A vártnál talán simább meccsen tudott nyerni egy roppant fontos mérkőzésen a Sándorfalva, amely sikerével fellépett a megyeegy harmadik helyére 39 pontjával, Antal Róbert együttese a következő héten az FK 1899 Szeged vendégeként folytathatja útját az érem felé. A Szentes viszont tavaszi második idegenbeli mérkőzését is 4-0-ra vesztette el, ezzel hatodik alkalommal botlott a bajnokságban, és a jövő héten sem vár könnyű találkozó az így már hetedik Kinizsire, amely a listavezető Algyőt fogadja majd hazai környezetben.

Sándorfalva, 250 néző
2016. március 13., 14.30
Sándorfalva SK
Szentesi Kinizsi TE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Szalai Szabolcs István •* Asszisztens: Bánáthy János, Kádár Németh Zoltán
4
0

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 20. forduló:

Sándorfalva SK – Szentesi Kinizsi TE 4 – 0 (2-0)
Sándorfalva, 250 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Bánáthy János, Kádár Németh Zoltán).
Sándorfalva: Ábrahám – Szil (Visnyei, 85′), Dargó, Farkas F., Márki, Kovács M. (Kertész, 68′), Lovas T., Vékes, Tóth L., Gémes (Kanász L., 62′), Törköly (Antal R. – a szünetben). Vezetőedző: Antal Róbert.
Szentes: Gömöri – Légrádi (Juhász, 62′), Koncz, Kerepeczki, Bordács (Vincze – a szünetben), Lázár (Kotvics-Varga, 87′), Molnár Zs., Lekrinszki (Lőrincz – a szünetben), Arató, Páger (Szeles – a szünetben), Kovács N. Játékos-edző: Koncz Zsolt.
Gólszerzők: Lovas (20′, 44′ – büntetőből), Dargó (53′), Vékes (89′, büntetőből)
Sárga lap: Szil (79′)
Kiállítva: Gömöri (87′)

Antal Róbert: “Nem számítottunk könnyű meccsre, sőt, nagyon nehezet vártunk, főleg úgy, hogy Széll Kristóf sérült volt, Gémes Bence pedig lázasan lépett pályára. Fegyelmezettek, szervezettek voltunk, örülni kell a hatpontos meccsen aratott győzelmünknek, amely úgy gondolom, egy percig nem forgott veszélyben.”

Koncz Zsolt: “Eleve rosszul kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen a játékosaim elkéstek, ezért változtatni kellett a kezdőcsapaton. Aránylag jól kezdtünk a körülményekhez képest, a Sándorfalvának gyakorlatilag az első helyzetéből gól született, majd a másodikból megszerezték a másodikat is. Nekünk ott voltak a lehetőségeink, de addig, amíg nem készülünk megfelelőképpen a mérkőzésre, addig nem is lehet más az eredménye. Az egész meccsre azt mondhatom sajnos, hogy az ellenfél kapujától 20-25 méterre gyakorlatilag elfogytunk, nem volt átütő erő a helyzeteinkben. Sajnálom, mert ebből sokkal többet ki lehetett volna hozni, de hozzáteszem, csak saját magunkat okolhatjuk, és magunkban kell keresni a megoldást, ha pedig reálisan nézem, akkor nagyon nehéz lesz ebből a helyzetből kijönni.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+1′
Vége, a Sándorfalva a vártnál talán könnyedebben, de behúzza ezt a hazai meccsét is, így lépéselőnybe kerül a dobogós csapatok küzdelmében.
89′
GÓÓÓL! A sértett hajtotta végre a tizenegyest, aki Kotvics-Varga lábai között lő a szentesi kapuba, 4-0!
87′
Lázár helyére áll be Kotvics-Varga, akinek rögtön büntetőt rúgnak.
87′
Sőt, Gömöri pirosat is kap ezért, így cserélnie kell a kapusát vesztő szentesnek.
87′
MEGINT TIZENEGYES! Egy bal oldali labdavesztés után Vékes ugrik ki balösszekötőben, Gömöri mellett is eltolja, a kapus azonban buktatja őt!

no images were found

85′
Változtat Antal Róbert: Szil Zsoltot Visnyei váltja.
84′
Egy lövés a túloldalon is: Lovas lő a jobbösszekötő helyéről a rövid sarok felé, de ez nem okoz gondot Gömörinek.
83′
Ábrahám véd egy vendég szöglet utáni lapos, erős lövést, majd a kipattanónál ugyan újra próbálkozhat Molnár, de ívelését fogja a hazai portás.
79′
Szil kap sárgát, miután túl sokat vár egy szabadrúgás elvégzésével.
74′
KIMARAD A ZICCER! Eltolódik most a szentesi védelem egy felívelt labdánál, így Vékes senkitől sem zavartatva törhet kapura, de erős lökete pont Gömörit találja el.

no images were found

68′
Újabb csere a hazaiaknál: Kovács Milán jön le, akit Kertész vált. A Kinizsi próbálkozik, de nem tud igazán nagy nyomást helyezni a hazai kapura, ellenben a Sándorfalvának bőven van így területe kontrázni.
62′
Mindkét csapat cserél: a Sándorfalvába érkezik Kanász László Gémes helyére, míg a túloldalon Légrádit Juhász váltja.
61′
Ez nagy lehetőség volt! Kerepeczki ívelt a jobbösszekötő helyén kiugró Lőrincznek, aki egy pattanás után lő, de centikkel a bal kapufa mellett megy el a labda.
60′
A gól óta sem tudott újítani a Szentes – persze nincs is könnyű helyzetben a Kurca-parti együttes, míg a Sándorfalva már kedvére játszhatja saját játékát.

no images were found

53′
GÓÓÓÓÓL! Eldőlni látszik a derbi, egy villámgyors kontrát vezet a Sándorfalva, Kovács passzol ütembe az induló Vékesnek, aki a kifutó Gömöri mellett a második hullámban, balösszekötő helyén érkező Dargónak továbbítja, neki pedig már nem volt nehéz dolga, és tíz méterről az üres kapuba passzolt, 3-0!
51′
Kovács Milán törhetett kapura, miután Kerepeczki elvétett egy szerelést a felezőnél, azonban Kovács megpróbált még egy cselt a tizenhatoson belül, de védője már szerelte ekkor.
46′
A szünetben hármas cserével próbál frissíteni övéin Koncz Zsolt: Szeles, Vincze és Lőrincz érkezik a pályára, míg a hazaiakhoz Antal Richárd áll be Törköly helyett.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45+2′
Véget ér az első félidő: bár az elején kiegyenlített volt a játék, a Sándorfalva a folytatásban a kapu előtt jóval határozottabb volt, ráadásul a hajrában meg is tudta duplázni előnyét, így nehéz folytatás vár a mezőnyben teljesen egyenrangú Kinizsire.

no images were found

44′
GÓÓÓL! Lovas nem hibázik, a léc alá vágja a büntetőt, ezzel megszerzi csapata második gólját, így már kettővel vezet a Sándorfalva!
43′
TIZENEGYES! A saját térfelén vesztett labdát a Szentes, majd Márki ívelt az üresen maradt Vékesnek, akit felborított Gömöri, büntetőt kapnak a hazaiak!
39′
Bordácsot kell hosszasan ápolni, kétséges, hogy tudja-e folytatni egy párharc után.
35′
Gömöri! Nagyszerű védés a szentesi kapustól, megint a jobb oldalról érkezik a labda középre, amit Vékes tud megfejelni a léc alá, de Gömöri kiszedte!

no images were found

34′
Ez most ígéretes volt, egy védelemből felpasszolt labdával meg tudott fordulni Lekrinszki, majd a jobbon üresen álló Légrádit szöktette volna, de egy leheletnyivel hosszú volt labdája. Továbbra is főleg mezőnyjáték folyik.
28′
A gól óta picit leült a játék, egyik csapat sem tud helyzetet kialakítani, leginkább a széllel küzdenek a felek.
20′
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Sándorfalva! Egy jobb oldali remek beadás után Gémes fejelte volna vissza Gömöri mozgásával ellenkező irányba, a gólba tartó labdát még kivágta a szentesi védelem, de pont Gémes elé került, aki laposan a középen érkező Lovas elé tálalt, ő pedig az üres kapuba passzolt, 1-0!
17′
Ez már komolyabb két szentesi helyzet volt, előbb Kerepeczki maradt teljesen üresen az ötös bal oldalánál egy beadás után, de löbbölt centerezése hosszú volt – majd egy beadást követően Arató fejelt tíz méterről, de kapau fölé továbbította a labdát.
15′
Az első kidolgozott vendég lehetőség is megvolt, Molnár lépett ki a bal szélen, majd a kapu felé húzott, de lapos lövését könnyen fogta Ábrahám.

no images were found

13′
Először tudja megbontani a szentesi védelmet a Sándorfalva, a balon Lovas indult meg a lefejelt labda után, de hárman is zártak, így nem tudott középre passzolni.
9′
Egyelőre nehezen alakul ki folyamatos játék, sop apró kicsi szabálytalanság tarkítja a meccset.
5′
Hasonló helyzet alakul ki a túloldalon is: de a kapu elé ívelt labdát nem találja el Ábrahám, viszont a hosszún nem érkezik senki!
4′
Az első lehetőség egy hazai szabadrúgás után adódik: balról a kapu elé tekerte a szabadrúgást Farkas, azonban a szél jelentősen megváltoztatta az irányt, így már az alsó felé tartott a labda, de Gömöri rajta volt.
1′
A vendégek kezdték a találkozót. A Sándorfalva tiszta kékben, míg a Szentes zöld-fehér keresztcsíkos dresszben, zöld nadrágban lép pályára.

14.26 – Köszöntjük olvasóinkat Sándorfalváról! A csapatok már az utolsó bemelegítő mozdulatokat végzik, bár olykor kisüt a nap, de igen erős szél fúj a pályán, méghozzá keresztbe – ezzel azért majd számolnia kell a játékosoknak.

A mérkőzés Szalai Szabolcs István sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A dobogóért csatázhat a megyeegy hétvégi rangadóján a Sándorfalva és a Szentesi Kinizsi: tekintve, hogy mindkét együttes egy győzelemmel a dobogó harmadik fokára ugorhat előre, igazi hatpontos meccs vár a felekre a hét utolsó napján. A téli szünet óta lejátszott két-két mérkőzésen a Sándorfalva 4, míg a Szentes 3 pontot szerzett – a Kurca-partiak a bajnoki címért hajtó Mórahalom vendégeként szenvedtek 4-0-s vereséget, majd az előző fordulóban a hajrában lőtt góllal gyűrték le a Csongrádot, míg Antal Róbert tanítványai magabiztosan győzték le az Újszentivánt, egy hete pedig 1-1-s döntetlent játszottak a Tiszasziget vendégeként. A Sándorfalva idén csupán egyszer szenvedett vereséget hazai környezetben, így kemény feladat előtt áll a Szentes, de amennyiben Koncz Zsolt tanítványai szeretnének az éremért küzdeni a szezon hátralévő részében, úgy fontos pontokat szerezhetnek ezen cél érdekében vasárnap. A két csapat odavágóján a Szentes 2-0-ra nyert odahaza, így a hazaiaknak lesz miért visszavágniuk vasárnap.

FOCIFANOK! Ma délután hamisítatlan megyei futballcsemegével készülünk számotokra – a Sándorfalva és a Szentes csörtéjéről ÉLŐben jelentkezünk 14.30-tól! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=617000

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 13.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes Csongrád megyei eredménye + TABELLÁK

Default thumbnail
Következő sztori

Napsütésre, szélre, esőre és hózáporokra is készülni kell

Legutóbbi hasonló cikkek