Labdarúgás: a Mórahalom nyerte a fordulatos sándorfalvi thrillert + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sandorfalva-morahalom022kf

Eseménydús, változatos mérkőzésen a Mórahalom aratott egygólos diadalt a Sándorfalva vendégeként a megyeegy 22. körében.

A hazaiak rögtön a találkozó elején megszerezték a vezetést, amint a 9. percben Lovas Tamás tekert mesterien a jobb felső sarokba egy 20 méteres szabadrúgást. (1-0) A folytatásban fokozatosan ragadta egyre inkább magához a játék irányítását a homokháti együttes, a következő igazán komoly gólszerzési lehetőség mégis a Sándorfalva előtt adódott: egy jobbról érkező beadás átjutott Halász Krisztián és Vékes Martin között, a hosszúra érkező Széll Kristóf ugyanakkor nem tudott az üres kapuba találni éles szögből. A 32. percben a menteni igyekvő Dargó Balázs kis híján saját kapujába emelt Ábrahám Tamás felett, nem sokkal később pedig a vendéglátók kérhettek számon a játékvezetőn egy első ránézésre jogosnak tűnő, ám végül be nem fújt tizenegyest. Kevéssel a szünet előtt aztán egyenlítettek a vendégek: Szalma Gergely és Magyar György összjátéka kifutásaként utóbbi mattolta közelről Ábrahám kapust. (1-1)

Fordulás után, az 57. percben Lovas eresztett meg dropból egy kiváló lövést, amit Halásznak kellett hatástalanítania. Tíz perccel később előbb Mészáros Tibor, aztán Vékes veszélyeztetett, de gólt egyikük sem tudott elérni. Nem úgy Magyar, aki a félidő derekán remek ívben csavart a bal alsó sarokba egy 25 méteres szabadrúgást, megfordítva ezáltal az állást. (1-2) Az utolsó negyedóra kezdetén Vékes közeli löketébe jó érzékkel vetődött bele Halász, a túloldalon pedig Pócs Dániel lőtte telibe az előtte álló Szalmát az üres kapu helyett 16-ról. A hajrához érkezve Dalibor Crkvenjakov rövid idő leforgása alatt két ziccert is kihagyott, ami úgy tűnt, megbosszulhatja magát, miután a 84. percben Széll egy Lovassal megejtett kényszerítőt követően a hálóba gurított tizenegy méterről a kivetődő Halász alatt. (2-2) Nem örülhettek ugyanakkor sokáig a döntetlennek a hazai nézők, mert rögtön a következő támadás végén Magyar csúsztatott szépségdíjas gólt 14-15 méterről Sasa Vojnic-Zelic felívelt labdájából. (2-3) A Sándorfalva innentől kétségbeesetten támadott az újabb egyenlítésért, aminek félig-meddig meg is lett az eredménye. Már a hosszabbításban Szücs Szasa és Halász várt túl sokáig egymásra a tizenhatoson belül, a közéjük beugró Vékest pedig jobb megoldás híján fellökte hátulról a mórahalmi védő. A megítélt büntetőt Lovas a jobb kapufa mellé helyezte, Halász viszont egy gyors vetődéssel védeni tudott. Újabb helyzetre már nem maradt idő, így a Szeged 2011 B után a Mórahalom lett a második együttes, amely győzelemmel tudott távozni Sándorfalváról.

Magyar Györgyék sikerükkel továbbra is hét pont hátránnyal, illetve eggyel kevesebb lejátszott meccsel állnak a második helyen. A homokháti csapat jövő héten éppen a listavezető Algyőt fogadja. A Sándorfalva a fordulóban egy helyet visszább csúszva az ötödik. Antal Róbert tanítványai legközelebb Csongrádra látogatnak.

Sándorfalva, műfű, 150 néző
2016. március 27., 15.00
Sándorfalva SK
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Barta Norbert István •* Asszisztens: Minda Gábor, Kiss Richárd
2
3

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 22. forduló:

Sándorfalva SK – Mórahalom VSE 2-3 (1-1)
Sándorfalva, műfű, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István •(Minda Gábor, Kiss Richárd).
Sándorfalva: Ábrahám – Márki, Visnyei, Dargó, Lovas, Vékes, Kanász (Antal 70′), Szil, Széll, Kovács (Törköly 73′), Tóth (Kertész 79′). Vezetőedző: Antal Róbert.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Barát (Mészáros 58′), Pócs T., Zsoldos, Vojnic-Zelic, Szalma, K. Tóth (Pócs D. 73′), Varga (Crkvenjakov – a szünetben), Magyar. Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Lovas (9′), Széll (84′), ill. Szalma (44′), Magyar (70′, 85′).
Sárga lap: Kanász (17′), Visnyei (20′), Lovas (47′), Dargó (82′), ill. Pócs (43′), K. Tóth (71′), Szücs (90+1′).
Piros lap: Lovas (90+2′).

Antal Róbert: “Úgy gondolom, abszolút nem töltöttünk be alárendelt szerepet a mérkőzésen. Talán az összképet nézve mondhatom, a döntetlenre rászolgáltunk volna. Felháborító, hogy 1-0-nál egy százszázalékos tizenegyest nem adtak meg a javunkra, hiszen onnan megint más lett volna már a meccs. A végén aztán kihagytunk ugyan 3-2-nél egy büntetőt, de szerintem legalább egy pontot mindenképpen megérdemeltünk volna. A játékkal meg voltam elégedve, azt játszotta a csapat, amit egy ilyen erős ellenfél ellen kell.”

Magyar György: “Sajnos azt kell mondanom, hogy magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Az első félidőben szerintem mindkét csapat gyengén játszott. Valamiért görcsösek voltunk, nem volt meg bennünk a kellő dinamika. Szünet után a cserék, valamint a jókor lőtt egyenlítő gól hatására már támadóbban léptünk fel. Nagyképűség nélkül merem állítani, hogy a két csapat között van különbség a mi javunkra. A második félidőben próbáltuk bedarálni az ellenfelet, ami talán ment is 2-1-ig. Ott megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a meccset, de aztán magunknak tettük izgalmassá a hajrát, a Sándorfalva pedig ráérzett, hogy gyengélkedünk. Az FK ellen már egyszer ellőttük, hogy a kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat. Ezúttal viszont kicsit mellénk állt a szerencse.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Vége! Elképesztő izgalmak után vitte el a három pontot a Mórahalom Sándorfalváról!
90+2′
A kipattanót követő tülekedés közben Lovas odarúgott az egyik mórahalminak a kapu torkában. Volt már egy sárgája, és itt a második, kiállítás!
90+2′
Lovas kihagyta! Másfelől nézve Halász védett egy remek vetődéssel a jobb kapufa előtt!
90+1′
Sárga lap is jut Szücsnek.
90+1′
Tizenegyes! Szücs és Halász egymásra vártak, miközben Vékes belibbent közéjük a labdáért. A védő jobb híján fellökte a támadót, ez így pedig büntető!
89′
Mindent egy lapra feltéve támad a Sándorfalva az egyenlítés érdekében.
85′
GÓÓÓL!!! De mekkora gól?! Vojnic-Zelic ívelt fel az oldalvonal mellől a tizenhatoson belülre, az érkező Magyar pedig bő 14-15 méterről csúsztatott hibátlan ívben a keresztléc alá! 2-3!
84′
GÓÓÓL!!! Széll szerzett labdát erőszakosan Szalmától a mórahalmi térfél közepén, Lovassal kényszerítőzött, majd 11 méterről Halász alatt gurított a kapuba. 2-2!
82′
Dargónak is jutott egy sárga, amiért hosszasan reklamált egy a mórahalmi kapu előtt történt kézgyanús esetet.
80′
Hihetetlen! Crkvenjakov egymás után két ordító ziccert is kihagyott! Előbb 16-ról lőhetett dropból, amit Ábrahám a feje fölé felnyúlva védett, majd másodjára az ötös sarkáról gurított a csatár a hosszú sarok mellé.
79′
Több játékos híján ellőtte utolsó cseréjét Antal Róbert: Kertészt küldte be a hazaiak mestere Tóth Lukács helyére.
76′
Egy gyors kontra végén a labdát végig a tizenhatos mentén vezetve Pócs Dániel már Ábrahámot is átjátszotta, de aztán a közvetlenül előtte álló Szalmát lőtte telibe.

no images were found

75′
Mi maradt ki?! Márki egy kényszerítő után egyenesen kapu felé húzott a szélről. A tizenhatos előterébe érve laposan passzolt be a tizenegyesponthoz, ahol Tóth Lukács a labdát átlépve hozta helyzetbe a mögötte álló Vékest. A támadó közeli löketébe azonban Halász bele tudott még vetődni.
73′
Csere mindkét oldalon: érkezett Törköly és Pócs Dániel, távozott Kovács és K. Tóth.
71′
K. Tóth sárgát kapott egy belépője nyomán.
70′
Kanász helyett Antal Richárd állt be a folytatásra.
70′
GÓÓÓL!!! Magyar György jobbos tekerése védhetetlenül csapódott a sorfal felett elzúgva a bal alsó sarokba. 1-2!
69′
Ez most veszélyes! Zsoldos harcolt ki szabadrúgást, középről, 25 méterről lőhet így Magyar.
66′
Széll remek ütemű kiugratásával Vékes verte meg egy az egyben Szücsöt, a hosszúra tartó, félmagas löketét viszont Halász vetődve kiütötte oldalra.
65′
Egy remek visszacsel után Mészáros lőtt 14 méterről. A labda átpörgött a levetődő Ábrahám kezén, de aztán éppen nem hullott a kapuba.

no images were found

63′
Eddig kevésbé eseménydús a második félidő, mint az első volt. Egy hajszállal az iram is kisebb, illetőleg egyik fél sem tudja igazán magához ragadni a kezdeményezést. Váltakozó erőviszonyok jellemzik a találkozót ebben a periódusban.
58′
Védő helyett középpályás: Barát Dánielt Mészáros Tibor váltotta a Mórahalomban.
57′
Nagyon jó lövés! Lovas dropból kiváló löketet küldött a tizenhatos sarkától a rövid felsőre. Halásznak az volt a szerencséje, hogy jól helyezkedett.
52′
A vendégek félidei cseréje szerkezeti változást is hozott: Crkvenjakov centernek állt be, Magyar György pedig visszalépett irányítani.
51′
Beszorul a Sándorfalva az első percekben, bár a védelme jól áll a lábán.
47′
Lovasnak is szövegelésért jutott egy sárga.
46′
Varga Krisztián már nem jött ki az öltözőből, Dalibor Crkvenjakov váltotta.
46′
Folytatódik a meccs, egyet cseréltek a szünetben a vendégek.

SZÜNET

45+1′
Vége az első félidőnek, amely után még semmi sem dőlt el. Voltaképpen tiszta lappal folytathatják a csapatok a meccset a szünet után.
44′
GÓÓÓL!!! Halász meglehetősen hosszú kirúgásánál összeugrottak a hazai középhátvédek, így Szalma került lépéselőnybe. A mellette érkező Magyart szöktette tovább, aki aztán a tizenhatoshoz érve visszapasszolt a hosszúra átmozgó társnak. Szalmának végül már csak közelről a hálóba kellett passzolnia a kiszolgáltatott Ábrahám mellett. A hazaiak ugyan lest reklamáltak, de a játékvezető megadta a találatot. 1-1!
43′
Pócs akasztott meg taktikailag egy sándorfalvi kontrát egy sárga lapért.
40′
A félidő hajrájához érkezve a helyzet változatlan: meddő mezőnyfölényben a Mórahalom.
34′
Hát ez most vitatható! Egy magas felívelésnél Vékes megelőzte Barátot, be is állt a labda elé, de a védő a tizenhatoson belül hátulról bokán rúgta a sándorfalvit. Barta sporttársat nem hatotta meg az eset, továbbot intett.

no images were found

32′
Majdnem öngól! Magyar ugratta volna ki középen K. Tóthot, a kapuját elhagyó Ábrahámot azonban éppen saját védője, a menteni igyekvő Dargó emelte át 16-ról. A labda nem sokkal pattogott el a kapu mellett.
31′
Bokányi távoli átlövését Ábrahám mellel hatástalanította a jobb alsó előtt. Aligha szándékosan, megtréfálhatta az előtte lepattanó játékszer.
28′
Most viszont mi maradt ki?! Egy jobbról érkező beadásnál Halász és Vékes csapott össze, a kettejük között átcsorgó labdára pedig Széll még rá is készülhetett a hosszún, de egy védő által zavarva végül csak a labdafogó hálóba bombázott külsővel.
27′
Nem tudnak igazán komoly presszinget kifejteni a homokhátiak, még akkor sem, ha a gól óta a hazaiak elvétve jutottak csak el ellenfelük tizenhatosáig.
23′
Veszélyesen csavart középre egy kisszögletet Bokányi, a hosszúnál ketten is érkeztek a vendégektől, akiket ugyanakkor Tóth Lukács meg tudott előzni.
21′
Szépen mozgott el Varga Krisztián a védőktől egy felívelt szabadrúgásnál, lőni viszont már csak kiszorított szögből tudott. A lapos kísérletet Ábrahám könnyedén fogta.
20′
Visnyei nem válogatott sokat az eszközök között, amint Zsoldost igyekezett szerelni. Erőteljes lökése után előkerült a lap Barta sporttárs zsebéből.
17′
Akadt már egy-két keményebb belépő, az első sárgát pedig Kanász N. László kapja – szövegelésért.

no images were found

16′
Igyekszik magához ragadni a kezdeményezést a Mórahalom, ami többé-kevésbé sikerül is nekik.
12′
…a vendégek játékos-edzője félmagasan a sorfalat lőtte telibe.
11′
Hasonló a helyzet, mint az imént, csak ezúttal a másik kapunál. Szalma homorított nagyot Visnyei szorításában – nagyjából 22-23 méterről célozgathat Magyar.
10′
Bokányi beívelt szabadját K. Tóth fejelte kapura, visszafelé mozogva azonban nem tudott már erőt vinni a bólintásba, így az nem is lett veszélyes.
9′
GÓÓÓL!!! Lovas hibátlanul tekert a jobb felső sarokba, Halász már csak kötelességből vetődött. 1-0!
8′
Sárga lapot reklamálnak a hazaiak Barátnak, aki a tizenhatos előterében lerántotta az őt átfűző Vékest. Lap nincs, de a szabadrúgás jó helyről jár, 20 méter a távolság, pont középről.
7′
Széll mélységi felpasszánál a balon megelőzte Vékes Szücsöt, de túl hosszan tolta maga elé a bogyót, így Halász megelőzte az ötös sarkánál.
4′
Márki szépen csavart középre félmagasan balról, két fekete mezes is érkezett már, de a kapu torkában Szil érte el elsőként a labdát.
1′
K. Tóth Gyula és Magyar György végezte el az első passzt.

15.06: Megérkezett a játékvezetői hármas, így már tényleg minden feltétel adott ahhoz, elkezdődjön az összecsapás. Borús, enyhén szeles, de alapvetően kellemes idő van Sándorfalván – éppen ideális a futballhoz.

15.03: Egyelőre még a játékvezetőkre várunk, csúszik egy keveset a kezdés, úgy tűnik.

14.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, hamarosan kezdődik a meccs. A hazaiak zöldre hajazó neonsárgában, a homokhátiak ugyancsak neonszínnel díszített feketében lépnek pályára. A találkozót a műfüves pályán rendezik.

A mérkőzés Barta Norbert István sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A két együttes őszi odavágóját 4-1-re nyerték a homokhátiak, akik azóta sem játszottak le úgy meccset, hogy ne találtak volna a hálóba legalább két alkalommal a 90 perc során. Magyar Györgyék egyébként sincsenek rossz passzban, elvégre az említett periódusban végig veretlenek tudtak maradni, tavasszal is még csak a Hüvös Gáborral egyre jobban magára találó FK 1899 Szeged tudott pontot elvenni a homokhátiaktól. Ez utóbbi “botlás” azonban jelen összevetésben már csak azért sem kerül negatívumként elő, mivel a kék-fekete együttes az elmúlt hétvégén 3-0-ra nyomta le a találkozót tíz emberrel befejező Sándorfalvát. Antal Róbert tanítványai ezzel egyszerre mondhattak búcsút öt mérkőzés óta tartó veretlenségüknek, valamint a dobogónak. Bár mindezek alapján a második helyen álló Mórahalom tűnik hajszállal esélyesebbnek, a mérleget azonban nagyjából kiegyensúlyozza az a tény, hogy a vasárnapi vendéglátók kifejezetten stabilak hazai pályán – a többek között akkor még Oláh Lórántot is felvonultató Szeged 2011 B-t leszámítva ugyanis még egyetlen vendég sem tudott három ponttal távozni Sándorfalváról a szezonban.

Parádés rangadót nyert a Mórahalom Sándorfalván – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=621356

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 27.

Default thumbnail
Előző sztori

Újabb vádemelés a Franciaországban meghiúsított terrortámadással kapcsolatban

Default thumbnail
Következő sztori

Szélsőjobboldaliak zavarták meg a brüsszeli terrortámadásokra való békés megemlékezést

Legutóbbi hasonló cikkek