Sport

Labdarúgás: gól nélkül, de ponttal távozott a SZEOL Dabasról

Labdarúgás: gól nélkül, de ponttal távozott a SZEOL Dabasról

2016. március 20., vasárnap
Labdarúgás: gól nélkül, de ponttal távozott a SZEOL Dabasról
szeol-dabas03kf

Egy végig kiélezett, küzdelmes mérkőzésen gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Dabas és a vendég SZEOL SC.

A találkozó egészét magas iram jellemezte, ugyanakkor a felek főként mezőnyben gyűrték egymást, igazán nagy ziccereket nem tudtak kialakítani a csapatok. Az első félidőben szegedi részről

Ondrejó Tamás

, a másodikban

Nikola Maksimovic

állt legközelebb a gólhoz, de végül egyikük sem járt szerencsével, miközben viszont a vendégek védekezése is megfelelően zárt hátul. Mindezek okán a háló egyszer sem rezdült meg a 90 perc folyamán, így mind a hazaiak, mind a SZEOL egy ponttal lett gazdagabb a lefújást követően.

Tóth Ákos

legénysége ezzel az eredménnyel megtartotta előnyét a táblázaton Pest megyei riválisával szemben, egyben a második pozíciót is a Pakson nyerni tudó Komló előtt. Beretkáékhoz a következő fordulóban egy újabb közvetlen ellenlábas, a Pénzügyőr elleni vereségével immár négypontos hátrányban lévő Dunaharaszti MTK látogat.

Dabas, 150 néző
2016. március 20., 15.00
FC Dabas
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Jakab Géza •* Asszisztens: Szalai Balázs, Révész Csilla
0
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 23. forduló:

FC Dabas - SZEOL SC 0-0

Dabas, 150 néző. Vezette: Jakab Géza (Szalai Balázs, Révész Csilla).

Dabas:

Török - Dévai, Kozma, Komoróczi, Surányi, Molnár, Domonyi (Kállai 79'), Csák, Takács (Bárányos 58'), Geiger (Körmöczy 67'), Lázár.

Vezetőedző:

Dajka László.

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Gajág, Rácz, Grünvald, Forró, Ondrejó, Végh (Beretka 58'), Kéri (Varga 87'), Tomisic (Fülöp 76'), Maksimovic.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Sárga lap:

Takács (25'), Komoróczi (40'), Dévai (82'), Molnár (87'), ill. Végh (32'), Kormányos (85'). Tóth Ákos:

"Nem vagyok elégedetlen a megszerzett egy ponttal. Nagy iramú mérkőzést játszottunk egy jó játékosokból álló csapat ellen. Valamennyivel jobban teljesítettünk, mint ellenfelünk, de ez nem volt elég a győzelemhez. A Dabason elért döntetlen ugyanakkor nem rossz eredmény."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Vége, Jakab bíró lefújta! Óriási küzdelemben rabolt pontot a SZEOL a Dabas otthonából.
90+2'
Beretka mintegy húsz méterről vállalta el a lövést, amely azonban 2-3 méterrel a kapu mellett hagyta el a játékteret.
90'
Három perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
87'
Utolsó cseréjeként Varga Richárdot küldte pályára Tóth Ákos Kéri helyett.
85'
Kormányos kézzel állított meg egy dabasi támadást a felezőnél, amiért sárga lapot kapott.
81'
Grünvald szögletét a röviden álló védő szabadítja fel, de csak röviden. Szerencséjére Forró ismétlése 20 méterről nem okoz különösebb veszélyt.
79'
A Dabasnál Kállai érkezik Domonyit váltva.
76'
Újabb csere szegedi oldalon: Fülöp állt be Tomisic helyett, azaz visszaállt a SZEOL az eredeti szerkezetére.
71'
Lüktető iramú, változatos a mérkőzés, az elmúlt percekben a dabasiak tudták kissé beszorítani ellenfelüket, nagyobb helyzet azonban nem alakult ki a fölényből. Mindkét gárda küzd, harcol a vezetés - és minden bizonnyal egyben a győztes gól - megszerzéséért.
64'
Továbbra is támadásban a SZEOL: az imént Tomisic húzta meg a szélt, beadása a tizenhatos előterében helyezkedő Beretka elé jutott el, a csatár lövése viszont kívülről szállt el a bal kapufa mellett.
60'
Maksimovic szöglete után Gajág emelkedett legmagasabbra középen, fejese azonban elzúgott a kapufa mellett.
58'
Csere mindkét oldalon: a hazaiaknál Takács helyett a rutinos, korábbi hatszoros válogatott Bárányos Zsolt állt be, míg a vendégeknél Beretka szállt be Véghet váltva.
51'
Ismét a SZEOL veszélyeztetett: egy balról érkező keresztlabdát Végh lőtt vissza laposan a túloldalról. A berobbanó Maksimovic centikkel késte csupán le az átadást a kapu előterében.
49'
Kéri lódult meg saját térfeléről egy labdaszerzés után, nagy lendülettel robogott végig a szélen, de a tizenhatoshoz érve elfogyott az ereje, így fennakadt a vele szembe érkező védőn.
46'
Folytatódik a mérkőzés, szünetben egyik mester sem változtatott csapata összeállításán.

SZÜNET

45+1'
Egy perc hosszabbítás után Jakab Géza véget vetett az első félidőnek, amely mindkét együttes részéről támadó felfogású játékot hozott, helyzetet azonban már kevesebbet. Voltaképpen tiszta lappal indulhatnak a felek a második felvonásban.
44'
Mi maradt ki?! Gyors ellentámadás végén Végh tekert be oldalról, ahol Maksimovic első kísérletét Török hárította, a kipattanót pedig Ondrejó durrantotta kapásból a kapufa mellé nem sokkal.
43'
Geiger egymás után kétszer is veszélyesen tekert középre, előbb szögletből, majd a tizenhatos sarkától szabadrúgásból, a vendégek védelme viszont mindkétszer jól oldotta meg a feladatát.
39'
Kormányos húzta meg a szélt, a beadása is jónak tűnt, de középen Maksimovic az őrzője által szorongatva már nem tudta kapura irányítani a játékszert.
36'
Az idő előrehaladtával egyre inkább úgy tűnik, tipikus egygólos derbivé avanzsálhat a mai rangadó. Az iramra nem lehet panasz, de a védelmek is jól zárnak eddig.
32'
Újabb kártya villant, ezúttal Végh kapta, amiért szabálytalankodott a félpályán Molnárral szemben.
29'
Ismét Geiger okozott némi zavart a szegedi védelemben: a szélvészgyors szélsőt második csele után tudták csak megállítani a kék-feketék. Összességében elmondható, főleg a mezőnyben zajlik a játék, igazán komoly gólszerzési lehetőséget még egyik fél sem tudott kialakítani.
25'
Takács kapta az első sárgát a meccsen egy Végh ellen elkövetett fault nyomán.
22'
Végh Ariel mintegy 40 méterről ívelt fel szabadrúgást a kapu elé, ami ugyan veszélyesnek is tűnt, Jakab sporttárs azonban már kifelé fújt kapustámadás miatt.
18'
Továbbra is keresik egymáson a fogást a csapatok, magas iram és sok küzdelem jellemzi egyelőre a találkozót. Alighanem az első gólnak nagyon nagy jelentősége lesz ezen az összecsapáson.
10'
Geiger fűzte át a jobb szélen lendületből a védőket, már a tizenhatoson belül járt, amikor Leindler egy bátor kivetődéssel megelőzte.
5'
Magas iramban kezdődik a találkozó, mindkét csapat egyből támadólag lép fel.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

14.55:

A helyszínen zajlik a főszereplők bemutatása. A hazaiak fehér felső, piros nadrág és piros sportszár összeállításban fognak pályára lépni, míg a szegediek szokásos, kék-fekete csíkos mezükben. Dabason egyébként napsütéses, igazi tavaszi időjárás honol, nem mellesleg a játéktér állapota is kiváló, azaz a külső körülmények adottak egy remek összecsapáshoz.

14.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Dabason. Rossz hír a vendégek oldalán, hogy Puskás Csaba Kozármisleny ellen összeszedett sérülése nem jött rendbe, így az őszi odavágón két gólt szerző irányító nélkül kénytelen felállni a SZEOL. Tóth Ákos így a kreatív posztokon Ondrejó Tamásnak és Végh Arielnek ad lehetőséget, Fülöp Tibor pedig a padon kezd. Ugyancsak csereként vár bevetésre Dongó Dénes kapus mellett Müllerlei Szabolcs, Beretka Péter, Kántor Máté, valamint Varga Richárd.

A mérkőzés Jakab Géza sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Délután háromtól a Dabas vendége lesz a SZEOL - a meccset ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=619108

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.